Κορωνοϊός: Η Γαλλία είχε ασθενή με Covid-19 από τον περασμένο Δεκέμβρη, ισχυρίζεται καθηγητής

Κορωνοϊός: Η Γαλλία είχε ασθενή με Covid-19 από τον περασμένο Δεκέμβρη, ισχυρίζεται καθηγητής

Κορωνοϊός - Γαλλία: Από τα τέλη του 2019 κυκλοφορούσε ο ιός στη Γαλλία σύμφωνα με τον Ιβ Κοέν - Σχεδόν ένα μήνα αργότερα καταγράφηκε το πρώτο επίσημο κρούσμα στη χώρα

france-pandemic
Από την προηγούμενη χρονιά ο κορωνοϊός είχε χτυπήσει την «πόρτα» της Γαλλίας αν και το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα αναφέρθηκε στη χώρα στις 24 Ιανουαρίου. «Πρόκειται για τον «ασθενή μηδέν;», διερωτώνται τα γαλλικά ΜΜΕ μετά την συνέντευξη που παραχώρησε o καθηγητής Ιβ Κοέν στο γαλλικό δίκτυο «BFMTV».

O επικεφαλής της Μονάδας Ανάνηψης στο νοσοκομείο «Avicenne» του Παρισιού δήλωσε ότι ο κορωνοϊός «κυκλοφορούσε» στη Γαλλία από τις 27 Δεκεμβρίου του 2019, ωστόσο, σχεδόν ένα μήνα αργότερα, καταγράφηκε το πρώτο επίσημο κρούσμα. Η δήλωση του καθηγητή Ιβ Κοέν ότι στις 27 Δεκεμβρίου η Γαλλία είχε ασθενή με Covid-19, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Παρισιού με πνευμονία, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου. Την ίδια ώρα, η Γαλλία καταγράφει τους λιγότερους θανάτους σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας από τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Γάλλος γιατρός και η ομάδα του επανέλαβαν διαγνωστικά τεστ για τον ιό της γρίπης και άλλους κορωνοϊούς σε 24 ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. «Από τους 24 ασθενείς, είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα για τον Covid-19 στις 27 Δεκεμβρίου, όταν ήταν στο νοσοκομείο μαζί μας», δήλωσε στο δίκτυο «BFMTV» ο καθηγητής Κοέν και πρόσθεσε ότι το τεστ επαναλήφθηκε αρκετές φορές για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Ο ασθενής που βρέθηκε θετικός δεν είχε επισκεφθεί την Κίνα και θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από τη σύζυγό του, που αν και δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα της νόσου Covid- 19, εργάζεται κοντά σε γιαπωνέζικο εστιατόριο όπου συχνάζουν πολλοί Ασιάτες. Ο γιατρός υποστηρίζει ότι ανέφερε την περίπτωση στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και ζήτησε να επανεξεταστούν και άλλοι ασθενείς που είχαν διαγνωστεί αρνητικοί την ίδια περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι, η χώρα του Εμανουέλ Μακρόν έχει προγραμματίσει την άρση του «lockdown» στις 11 Μαΐου, με τα παιδιά να επιστρέφουν στο σχολείο σε φάσεις, ορισμένες επιχειρήσεις να ανοίγουν ξανά και οι πολίτες να μπορούν να μετακινηθούν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα σπίτια τους χωρίς ειδικό έγγραφο. Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από περαιτέρω πτώση του αριθμού των νέων λοιμώξεων, ιδίως στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως η περιοχή του Παρισιού και η βορειοανατολική Γαλλία.

Η Γαλλία δεν θα επιβάλει καραντίνα «σε οποιοδήποτε πρόσωπο, οποιασδήποτε ιθαγένειας, που προέρχεται από την Ε.Ε., τη ζώνη Σένγκεν και τη Βρετανία», ανακοίνωσε χθες η γαλλική προεδρία.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα επίθεση των ΗΠΑ σε Κίνα και Ρωσία - «Εκμεταλλεύονται την κρίση για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους»

Σοκάρει καθηγητής του Imperial College: Μπορεί και να μη βρεθεί ποτέ εμβόλιο για τον κορωνοϊό!

Πώς μπορεί να εξηγείται το μυστήριο όσων ανάρρωσαν από Covid-19 αλλά ξαναβγήκαν θετικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης