Κορωνοϊός: 135 νέοι θάνατοι στη Γαλλία - 24.895 συνολικά

Κορωνοϊός: 135 νέοι θάνατοι στη Γαλλία - 24.895 συνολικά

Δεν θα τίθεται σε καραντίνα «κάθε πρόσωπο από την ΕΕ, τον χώρο Σένγκεν ή τη Βρετανία», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία

france_dead_virus
Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από επιπλοκές του κορωνοϊού στη Γαλλία αυξήθηκε σήμερα κατά 135 και ανέρχεται πλέον σε 24.895, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για τον νέο κορωνοϊό και ο αριθμός των ανθρώπων στις μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζουν να μειώνονται, τονίζουν οι αρχές.

Επομένως, ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία με COVID-19 μειώθηκε σήμερα σε 25.815 από 25.827 χθες και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ μειώθηκε σε 3.819 από 3.827.

Δεν θα τίθεται σε καραντίνα «κάθε πρόσωπο από την ΕΕ, τον χώρο Σένγκεν ή τη Βρετανία», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία

Η Γαλλία δεν θα επιβάλει το μέτρο της καραντίνας «σε οποιοδήποτε πρόσωπο, οποιασδήποτε ιθαγένειας, που προέρχεται από την ΕΕ, τη ζώνη Σένεγκεν και τη Βρετανία», ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Χθες, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε πως τα μέτρα καραντίνας, που προβλέπονται στο νομοσχέδιο με το οποίο θα παραταθεί η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, θα εφαρμοστούν «στα πρόσωπ που εισέρχονται στη γαλλική επικράτεια».

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, όπως εκείνη Γάλλων υπηκόοων ή Ευρωπαίων που θα φθάνουν από άλλη ζώνη εκτός της ΕΕ, τον χώρο Σένγκεν ή τη Βρετανία, οι διαδικασίες θα αποσαφηνιστούν από το υπουργείο Εξωτερικών «τις επόμενες ημέρες», συμπληρώνει η προεδρία.

Κλείσιμο
Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε χθες να παρατείνει κατά δύο μήνες, έως την 24η Ιουλίου, την κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης για τη νόσο Covid-19 και διευκρίνισε κάπως το πλαίσιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που προβλέπεται να ισχύσει να από την 11η Μαΐου.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση ΗΠΑ στην Κίνα: «Έχουμε αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Ουχάν», λέει ο Πομπέο

Κορωνοϊός - Ιταλία: Μεγάλη μείωση των νέων κρουσμάτων και περιορισμός του αριθμού των νεκρών

Βρετανία: Άρση της καραντίνας σε «φάσεις»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα