Ο κορωνοϊός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τον Έμπολα, επισημαίνουν οι ειδικοί

Ο κορωνοϊός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τον Έμπολα, επισημαίνουν οι ειδικοί

Μόνο το 1/5 των διασωληνωμένων ασθενών αποθεραπεύτηκε ενώ το 53% έχασε την ζωή του

coronavirus-latest-
Η νόσος Covid-19 είναι το ίδιο επικίνδυνη όσο ο Έμπολα, προειδοποιούν ειδικοί σύμφωνα με τα ευρήματα της μεγαλύτερης έρευνας που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.

Στη έρευνα οι επιστήμονες εξέτασαν 17 χιλιάδες εισαγωγές σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας στους τρεις ασθενείς με κορωνοϊό αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενη τα στοιχεία της έρευνας, το 33% των ασθενών που νοσηλεύτηκαν υπέκυψε, το 49% ανάρρωσε και το 17% εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Μόνο το 1/5 των διασωληνωμένων ασθενών αποθεραπεύτηκε ενώ το 53% έχασε την ζωή του.

«Το ένα τρίτο των ασθενών με κορωνοϊό που εισήχθησαν σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας έχασε την ζωή του από την νόσο Covid-19 και περισσότεροι από τους μισούς διασωληνωμένους ασθενείς δεν κατάφεραν να επιβιώσουν», σύμφωνα με την μεγαλύτερη μελέτη στο είδος της που έχει διεξαχθεί μέχρι τώρα στη γηραιά ήπειρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να είναι τόσο επικίνδυνος όσο ο Έμπολα, που σκοτώνει περίπου τέσσερις στους 10 ανθρώπους που μολύνει.

Ο Κάλομ Σέμπλ, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, δήλωσε ότι «οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο θανατηφόρος είναι ο ιός».

«Αν και ο κορωνοϊός μολύνει πολύ περισσότερα άτομα από τον Έμπολα, έχουν παρόμοια ποσοστά θνητότητας για τους ασθενείς που διακομίζονται στα νοσοκομεία», τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο δεκάλογος της πανδημίας: Γιατρός της πρώτης γραμμής απαντά σε δέκα βασικές απορίες

Κορωνοϊός: Πάνω από 3,19 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως - 226.880 οι νεκροί


Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία διεξάγει εκστρατεία για αγορά μασκών σε καρκινοπαθείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης