Κορωνοϊός: Άρση των μέτρων στη Γαλλία - Σήμερα παρουσιάζεται το σχέδιο

Κορωνοϊός: Άρση των μέτρων στη Γαλλία - Σήμερα παρουσιάζεται το σχέδιο

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ παρουσιάζει σήμερα τον οδικό χάρτη για άρση του lockdown - Θα παρουσιαστεί το απόγευμα στην Εθνοσυνέλευση


asrimetrongallia
Τον οδικό χάρτη για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από τις 17 Μαρτίου θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα στη γαλλική Eθνοσυνέλευση ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ. Ωστόσο, έξι στους δέκα Γάλλους δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που επικαλείται η εφημερίδα «Le Figaro».

Στη Γαλλία, ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό έσπασε το φράγμα των 23 χιλιάδων. Ο επίσημος τραγικός απολογισμός δόθηκε στη δημοσιότητα, λίγες ώρες πριν από την παρουσίαση του σχεδίου για την επιστροφή στην κανονικότητα, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στις 11 Μαΐου.

Μετά από αρκετές ημέρες συνεχούς μείωσης των θανάτων, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε στη Γαλλία αύξηση των θανάτων. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 437 άνθρωποι υπέκυψαν χθες από επιπλοκές του Covid.

Στη Γαλλία έχουν χάσει την ζωή τους από την πανδημία συνολικά 14.497 άνθρωποι σε νοσοκομεία και 8.796 σε οίκους ευγηρίας .Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τις αρχές Μαρτίου έφθασε τις 23.293.

Η κυβέρνηση των Παρισίων θα επιχειρήσει να κάνει επανεκκίνηση της οικονομίας, χωρίς ταυτόχρονα να αναζωπυρωθεί η πανδημία, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Ελιζέ.

Η πανδημία του κορωνοιού είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευτεί ο δείκτης ανεργίας στη Γαλλία τον Μάρτιο με τους ανέργους να αυξάνονται κατά 246.000.

Κλείσιμο
Ο Γάλλος πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε βασικά ζητήματα σχετικά με την διαδικασία επιστροφής στην κανονική ζωή: όπως, εάν θα γίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες ή όχι, τι είδους εξετάσεις θα γίνονται και σε ποιους, αν θα ξανανοίξουν τα καταστήματα ανά περιοχή και τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ωστόσο, το Επιστημονικό Συμβούλιο που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση στις συστάσεις του, το βράδυ του Σαββάτου, έκανε λόγο για «σταδιακή και ελεγχόμενη άρση» της καραντίνας. Πρότεινε επίσης, αντιθέτως με αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Εφόσον επαναλειτουργήσουν τα λύκεια και τα γυμνάσια, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες. Πάντως η κυβέρνηση του Ελιζέ θέλει να τεθούν εκ νέου σε λειτουργία ορισμένες βαθμίδες στις 11 Μαίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης