Ένα ταξίδι στην κουλτούρα της Αφρικής… σπίτι σου

Ένα ταξίδι στην κουλτούρα της Αφρικής… σπίτι σου

Τρόποι για να ενσωματώσεις στο χώρο σου στοιχεία δανεισμένα από την αφρικανική νομαδική διακόσμηση, που πλέον είναι παγκόσμιο trend

PH159131
Λένε ότι αν έστω μία φορά στη ζωή του βρεθεί κανείς στη «Μητέρα Ήπειρο», θα είναι μια εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του. Πουθενά αλλού στον πλανήτη τα χρώματα του ουρανού και της γης δεν είναι τόσο έντονα. Ούτε αυτό το μοναδικό μωσαϊκό φυσικών τοπίων, πολιτισμών και άγριας ζωής συναντάται σε άλλους τόπους. Η Αφρική είναι πραγματικά ένας διαφορετικός κόσμος που προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες και αξίζει να γνωρίσει κανείς.

Αν όμως οι πιθανότητες να βρεθείς σε αυτό το μαγικό μέρος της Γης είναι για την ώρα μικρές, υπάρχει τρόπος να «ταξιδέψεις» νοητικά μέχρι εκεί.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα στοιχεία δανεισμένα από την αφρικανική νομαδική διακόσμηση γίνονται παγκόσμιο trend, μετατρέποντας έναν χώρο σε… εξωτικό παράδεισο. Ξύλινα διακοσμητικά, πολύχρωμα υφάσματα, περίτεχνα σκαλίσματα και είδη σερβιρίσματος, εντυπωσιακά έπιπλα που ξεχωρίζουν μέσα στο χώρο, είναι μερικές από τις προσθήκες που μπορείς να κάνεις εύκολα για να ενσωματώσεις το αφρικανικό στυλ στο χώρο σου.

Στη συλλεκτική σειρά ÖVERALLT της ΙΚΕΑ που αντιπροσωπεύει την προσωπική επαφή και την έννοια του να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές με άλλους ανθρώπους αλλά και διαφορετικές κουλτούρες, θα βρεις όλες τις σταθερές αξίες του African-inspired στυλ.

PH159136


Το τραπέζι είναι κατάλληλο για δείπνα με φίλους, ενώ ο κυρτός πάγκος εξωτερικού χώρου και το σκαμπό, με την ίδια αισθητική, αποτελούν μια πρωτότυπη επιλογή που θα φέρει όλους τους καλεσμένους σου κοντά. Η κουνιστή πολυθρόνα και το υποπόδιο με tribal σχέδια, θα προσθέσουν μια ξεχωριστή πινελιά στο σαλόνι ή το μπαλκόνι σου.



Τα είδη κουζίνας και σερβιρίσματος της σειράς ÖVERALLT θα αποπνέουν κομψότητα σε κάθε γεύμα, ενώ η κατσαρόλα είναι το κατάλληλο προϊόν για να χρησιμοποιήσεις αν θες να απολαύσεις ένα δείπνο, όπως το κάνουν οι Κενυάτες σε εξωτερικούς χώρους. Δοκίμασε τα διάφανα δοχεία, από γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα, και τα κεραμικά μπολ, που μετατρέπουν τη μαγειρική και το φαγητό σε μία αξέχαστη εμπειρία.

Κλείσιμο
PE711035


Άγγιξε τα υφάσματα με τα εντυπωσιακά σχέδιά τους που κοσμούν τα καλύμματα μαξιλαριών και τις παπλωματοθήκες της σειράς. Θα καταλάβεις ότι μπορούν να δώσουν μια ιδιαίτερη ενέργεια στο χώρο σου. Ακόμη πιο εντυπωσιακές είναι οι τσάντες, ιδανικές για την παραλία ή για βόλτα στην πόλη. Είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο υλικό και -πιο συγκεκριμένα- από σακουλάκια από πατατάκια. Καθώς το στιλ εξαρτάται από το ανακυκλωμένο προϊόν που χρησιμοποιήθηκε, κάθε τσάντα έχει μοναδικό σχέδιο.
PE710787
PE710885

Ανακάλυψε τη νέα συλλεκτική σειρά ÖVERALLT στα καταστήματα ΙΚΕΑ καθώς και στο ΙΚΕΑ.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης