ΟΗΕ: Η λιτότητα βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία

mental01

«Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι πιο σημαντική για την ψυχική υγεία από τη θεραπεία και τη φαρμακευτική αγωγή», σύμφωνα με τον Dainius Pūras, ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για την υγεία

«Η λιτότητα, η ανισότητα και η εργασιακή ανασφάλεια επιδεινώνουν την ψυχική υγεία», σύμφωνα με τον Dr Dainius Pūras, ειδικό εισηγητή στον ΟΗΕ για το δικαίωμα όλων να απολαμβάνουν τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ο Dainius Pūras, μέσω του Guardian, καλεί τις κυβερνήσεις «να βρουν λύσεις, εάν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επικράτηση των ψυχικών ασθενειών».

«Αυτό θα ήταν το καλύτερο ''εμβόλιο'' κατά των ψυχικών ασθενειών και θα ήταν πολύ καλύτερο από την υπερβολική χρήση φαρμάκων», δήλωσε ο Pūras στον Guardian.

sfit_cipuras_ci_2

Σύμφωνα με τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για την υγεία, «η κοινωνική δικαιοσύνη είναι πιο σημαντική για την ψυχική υγεία από τη θεραπεία και τη φαρμακευτική αγωγή».

Όπως λέει μετά από την κρίση του 2008 οι πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις προκειμένου να σταματήσουν την παγκόσμια κρίση, είχε σαν αποτέλεσμα τη λιτότητα, προκαλώντας σε πολλούς ανθρώπους κοινωνική απομόνωση και αυτό με τη σειρά του προκάλεσε ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Dainius Pūras «τα κράτη του κόσμου επικεντρώθηκαν στα λάθος πράγματα, αντί να σταματήσουν τους λογούς πίσω από το πρόβλημα, προσπάθησαν να σταματήσουν το πρόβλημα, με λάθους μεθόδους».

Προκειμένου να βελτιώσουμε τη ψυχική υγεία, ο Pūras προτείνει μεταξύ άλλων, τη μείωση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, την βελτίωση των σχολικών προγραμμάτων και την άμεση παρέμβαση σε παιδιά που έχουν ζήσει δύσκολες παιδικές εμπειρίες.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Η υποκρισία του ΟΗΕ....

Επιτέλους ας σταματήσει ο ΟΗΕ την υποκρισία! Όπου γουσταραν και γουστάρουν οι ΗΠΑ και οι χώρες δορυφόροι τους στην ΕΕ βομβάρδιζαν και βομβαρδίζουν!!! Έχουν σκοτώσει αθώες ψυχές στην πρώην Γιουγκοσλαβία όταν την βομβάρδιζαν, το ίδιο και σε άλλες χώρες που πάτησαν το πόδι τους... Εγκλήματα πολέμου που έμειναν ατιμώρητα για αυτούς που καθορίζουν την ειρήνη,την οικονομία και τις ζωές λαών! Σταματήστε επιτέλους αυτή την υποκρισία... Ο κόσμος πλέον ξέρει τι ρόλο έπαιξε και θα παίζει ο ΟΗΕ!

Για την ιστορία

Στην πρώην Γιουγκοσλαβία δεν ήταν η επέμβαση του ΝΑΤΟ που σκότωσε παιδιά (οι βομβαρδισμοί ήταν στοχευμένοι, ούτε ένα παιδί δεν σκοτώθηκε), αλλά οι παραστρατιωτικές ομάδες συγκεκριμένων φανατισμένων και διεστραμμένων σερβοβοσνίων εθνικιστών που σκότωναν και παιδιά. Υπάρχουν εικόνες και βίντεο από τη γενοκτονια που διαπράχθηκε στη Βοσνία. Οι ένοχοι κι οι αρχηγοί τους εντοπίστηκαν, δικάστηκαν από διεθνές δικαστήριο και είναι στη φυλακή ή πέθαναν ήδη στη φυλακή ή θα πεθανο6ν στη φυλακή. Για κατά συρροή δολοφόνους τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια. Η επέμβαση του ΝΑΤΟ ήταν σωτήρια για την προστασία των πολιτών της Βοσνίας από τους τρελούς διεστραμμενους παραστρατιωτικούς, βαρβάρους και μανιακούς δολοφόνους του Μπλάντιτς και του Καραζιτς.

Λολ

Ο σοσιαλισμός να δεις ποσο βλάπτει .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης