ΗΠΑ: Τα στοματικά διαλύματα ενοχοποιούνται για διαβήτη

 ΗΠΑ: Τα στοματικά διαλύματα ενοχοποιούνται για διαβήτη

Ύποπτη η χρήση τους τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα - Καταστρέφουν τα "φιλικά" στοματικά βακτήρια και αλλάζουν τον  μεταβολισμό του σακχάρου στο αίμα


Τα στοματικά διαλύματα ενοχοποιούνται για την εκδήλωση διαβήτη,όπως προειδοποιούν επιστήμονες του Χάρβαρντ. 

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι, η χρήση του στοματικού διαλύματος τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα καταστρέφει τα "φιλικά" στοματικά βακτήρια. Στη συνέχεια αυτά αλλάζουν τον μεταβολισμό του σακχάρου στο αίμα ευνοώντας την εκδήλωση διαβήτη, ιδιαίτερα για άτομα που διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο για την πάθηση.

Το υπερβολικό βάρος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη.

Ο συγγραφέας της μελέτης Ρακές Πατέλ από το Τμήμα Παθολογίας και το Κέντρο Ελεύθερης Ριζικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμπιγχαμ και συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχουν δημοσιεύσει τα ευρήματά τους στο περιοδικό "Nitric Oxide".

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας τα δεδομένα 1.206 υπέρβαρων ή παχύσαρκων ενηλίκων, ηλικίας 40 έως 65 ετών.Κατά την έναρξη της έρευνας όλοι οι συμμετέχοντες ήταν απαλλαγμένοι από διαβήτη και βασικές καρδιαγγειακές παθήσεις κατά την έναρξη της έρευνας.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πόσο συχνά χρησιμοποιούσαν στοματικά διαλύματα με το 43% να δηλώνει ότι χρησιμοποιούσε στοματικό διάλυμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ενώ το 22% δήλωνε ότι το χρησιμοποιούσε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. 

 Οι επιστήμονες παρακολούθησαν επί τρία χρόνια την υγεία των συμμετεχόντων. Στην τελική ανάλυση συμμετείχαν συνολικά 945 άτομα.Όσοι ανέφεραν ότι χρησιμοποιούσαν στοματικό διάλυμα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, είχαν 55% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε διάστημα τριών ετών.

 Αυτά τα πορίσματα ίσχυαν αφότου λήφθηκαν υπόψη και άλλοι πιθανοί παράγοντες για διαβήτη όπως, στοματική υγιεινή,διατροφή διαταραχές ύπνου, χρήση φαρμάκων, εισόδημα και μορφωτικό επίπεδο.

"Η συχνή τακτική χρήση στοματικού διαλύματος συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε αυτό τον πληθυσμό", αναφέρεται στην έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tzei-boy-new

Ο μικρός Τζέι διαγνώστηκε σε ηλικά μόλις έξι εβδομάδων ότι έχει στριμένο λεπτό έντερο, πάθηση που δεν του επέτρεπε να φάει το φαγητό του και να το χωνέψει και πλέον η κατάσταση του είχε αρχίσει να επιβαρύνει σε επικίνδυνο βαθμό τα υπόλοιπα όργανά του

1
DSC_3469

Με δύο εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) γιόρτασε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας - Δύο συμβολικές ποδηλατοδρομίες μετέφεραν το μήνυμα ότι η γνώση γύρω από την ασθένεια είναι δύναμη που μπορεί να κάνει τη ζωή των πασχόντων καλύτερη