Μελέτη αποκαλύπτει πιθανή σχέση μεταξύ καρκίνου και κινητών

Μελέτη αποκαλύπτει πιθανή σχέση μεταξύ καρκίνου και κινητών

Η μελέτη θεωρείται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο σε βάθος αναλύσεις των κινητών τηλεφώνων και του καρκίνου, κόστισε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ 25 εκατομμύρια δολάρια σε μια διάρκεια αρκετών ετών

Μια σημαντική μελέτη έδειξε ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ κινητών τηλεφώνων και καρκίνου. Η έκθεση είναι μια σε βάθος μελέτη που διεξήχθη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην μακροχρόνια διαμάχη για το πως τα κινητά τηλέφωνα έχουν επιπτώσεις στην υγεία των χρηστών. 

Ερευνητές από το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας εκθέτουν αρσενικούς αρουραίους στον τύπο ραδιοσυχνοτήτων που συνήθως εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα. Μετά από αυτή την έκθεση, «χαμηλή συχνότητα εμφάνισης» δύο τύπων όγκων βρέθηκαν στα ζώα τόσο στον εγκέφαλο, όσο και στην καρδιά. Οι όγκοι δεν βρέθηκαν σε αρουραίους που δεν είχαν εκτεθεί στις συχνότητες.

Περισσότεροι από 2.500 αρουραίοι χρησιμοποιήθηκαν πάνω σε διάφορα χρονικά διαστήματα για μια περίοδο δύο ετών, για τη μελέτη.

Σε μια έκθεση, που κυκλοφόρησε παράλληλα με τη μελέτη, οι ερευνητές, δήλωσαν: «Με δεδομένη την εκτεταμένη παγκόσμια χρήση των επικοινωνιών με κινητά, μεταξύ των χρηστών όλων των ηλικιών, ακόμη και μια πολύ μικρή αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης της νόσου που προκύπτει από την έκθεση σε [ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων] θα μπορούσε να έχει ευρεία συνέπεια για τη δημόσια υγεία".

Η μελέτη θεωρείται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο σε βάθος αναλύσεις των κινητών τηλεφώνων και του καρκίνου, κόστισε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ 25 εκατομμύρια δολάρια σε μια διάρκεια αρκετών ετών.

Ο Ρον Μέλνικ, ένας πρώην ερευνητής Εθνικού Προγράμματος Τοξικολογίας, που εξέτασε τα αποτελέσματα, δήλωσε στην Wall Street Journal : "Οι άνθρωποι που έλεγαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, νομίζω ότι πλέον δεν μπορούν να το ισχυρίζονται".

Η επιστημονική κοινότητα έχει διχαστεί σχετικά με το θέμα, το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πολλές προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει μια σύνδεση μεταξύ του καρκίνου και του κινητού τηλεφώνου, αλλά έχουν επικριθεί για τη μεθοδολογία ή έχουν μικρά μεγέθη δείγματος που μπορεί στη συνέχεια να υπόκεινται σε αμφισβήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Εγώ ο άγνωστος SAR καταγγέλλω:

Γιατί δεν είμαι τυπωμένος με ευκρίνεια εξωτερικά στη συσκευασία κάθε κινητού; Γιατί είμαι παραπεταμένος σε τελευταίες σελίδες, με ψιλά γραμματάκια; Να συστηθώ: SAR είμαι ο ειδικός ρυθμός απορρόφησης και αποτελώ μέγεθος που εκφράζει το ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων από τους ιστούς του δικού σας ανθρωπίνου σώματος, ευχαριστώ!

killah killeh

τα χαρακτηριστικά της ερευνας ποια ειναι ? Ξερω μια ερευνα που απεδιξε οτι το νερο ειναι θανατηφορο , αλλα δεν ειπαν οτι τους εβαζαν να πιουν 30 λιτρα νερο καθε 5 λεπτα .

Dr

Tα smartphones είναι πολύ χειρότερακ πιο επικίνδυνα διότι εκπέμπουν πολύ μεγαλύτερη ακτινοβολία,δημιουργούν πονοκεφάλους,έλλειψη συγκέντρωσης απώλεια μνήμης σύγχυση κτλπ καλό θα ναι κάποιος όταν θέλει να μιλάει πολύ ώρα να χρησιμοποιηει απλά κινητά χαμηλής ακτινοβολίας

Don't worry

Μην ανησυχείτε, σε λίγο θα βγει μια άλλη ερευνά (sponsored by mobile phone producers) που θα λέει ότι η δική τους έρευνα δεν έχει παρόμοια ευρήματα και τα κινητά είναι ασφαλής.......(the same store over and over again for the last 20 years)

anon

Χαζομάρες. Στο τέλος η έκθεση δίχνει ότι τα ποντίκια που εκτέθηκαν στην ακτινοβολία όσο ήταν στην κοιλιά της μητέρας τους έζησαν περισσότερο από τα υπόλοιπα. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Απλά ντόρος να γίνεται. "Με δεδομένη την εκτεταμένη παγκόσμια χρήση των επικοινωνιών με κινητά, μεταξύ των χρηστών όλων των ηλικιών, ακόμη και μια πολύ μικρή αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης της νόσου που προκύπτει από την έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων θα μπορούσε να έχει ευρεία συνέπεια για τη δημόσια υγεία" Ούτε αυτό είπαν. Αυτό που έγραφε η έρευνα είναι ότι αν υπήρχε έστω και πολύ μικρή αύξηση του κινδύνου καρκινογένεσης από τα κινητά, το εύρος της χρήσης τους θα σήμαινε ότι και οι περιπτώσεις καρκίνων θα αυξάνονταν πολύ περισσότερο απ' ότι γίνεται στην πραγματικότητα.

;;;;;;;

Μήπως εκτός από τούς όγκους που πιθανώς αναπτύσσονται στον εγκέφαλο,πρέπει να ψαχτεί για το άν μπορεί να δημιουργούνται και ψυχώσεις,καθότι τα τελευταία χρόνια πληθαίνει συνεχώς ο αριθμος τών ψυχωσικών,που βέβαια πολλοί απ αυτούς είναι θύματα και ουσιών.

ΜΕΤΑ

μετά σου λένε να το έχεις συνεχώς επάνω σου κι μάλιστα από νέος-ευάλωτος ώς άλλη προέκταση του εαυτού σου, του πορτοφολιού σου αλλα δεν σου λένε το τίμημα που έχει να κάνει με την υγεία σου κι την ησυχία σου συν την συνείδηση σου μέσω της ευκολίας του άυλου, όπου όσες ευκολίες σου παρέχει τόσο εύκολα-αεριτζίδικα στα εξανεμίζει!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hysteria01

Ο όρος Διαταραχή Μετατροπής, που παλιότερα χαρακτηριζόταν ως Υστερική Μετατροπή και ήταν επίσης γνωστή με την κοινότερη ονομασία Υστερία δηλώνει μια σειρά συμπτωμάτων που σχετίζονται με το αισθητηριακό και το κινητικό σύστημα και δεν δικαιολογούνται από υποκείμενη παθολογική αιτιολογία — εμφανίζονται δηλαδή χωρίς να διαγιγνώσκεται κάποια νευρολογική ή άλλη σωματική πάθηση και είναι καθαρά ψυχογενή.

xeirourgeio

Οι επιστήμονες μιλούν για το χρονικό διάστημα  διάρκειας έως μίας ώρας σε βρέφη και νήπια - Η ασφάλεια της γενικής αναισθησίας παραμένει ασαφής αν διαρκέσει περισσότερο ή αν επαναλαμβάνεται συχνά