Η Coca-Cola ταυτίζεται διαχρονικά με τα Χριστούγεννα και τις εορτές του νέου έτους και το κάνει πάντοτε μοναδικά. Φέτος το κάνει ακόμη καλύτερα, πραγματοποιώντας με το κατακόκκινο φορτηγό το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο tour που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και μας προσκαλεί να φέρουμε τη μαγεία... στο χωριό μας!
«Ασπίδα» στο εγκεφαλικό το κρέας πουλερικών
«Ασπίδα» στο εγκεφαλικό το κρέας πουλερικών
Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως, όσοι καταλώνουν μία φορά την ημέρα στήθος κοτόπουλο ή φιλέτο σολωμού μειώνουν κατά 20% τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Το κρέας των πουλερικών και το φιλέτο σολομού θωρακίζουν τον οργανισμό από το εγκεφαλικό, επισημαίνει πολυετής έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα ¨"Telegraph".
Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως, όσοι καταλώνουν μία φορά την ημέρα στήθος κοτόπουλο ή φιλέτο σολωμού μειώνουν κατά 20% τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Tα κρέατα με χαμηλά λιπαρά, όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα είναι ιδιαίτερα θρεπτικά για τον οργανισμό όπως και τα "λιπαρά" ψάρια, επισημαίνουν οι ερευνητές και προσθέτουν ότι η συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης,σε ημερήσια βάση, είναι 20 γραμμάρια. Τα «λιπαρά» ψάρια, όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί, ο γαύρος, ,είναι πλούσια σε ωμέγα -3 λιπαρά, τα οποία προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία.
Μόνο στη Βρετανία, καταγράφονται κάθε χρόνο δέκα χιλιάδες θάνατοι από εγκεφαλικό.
"Αν όλοι οι πολίτες ακολουθήσουν τις συνιστώμενες οδηγίες,τότε θα γλυτώσουμε 1,4 εκατομμύρια θανάτους από εγκεφαλικό, παγκοσμίως, το χρόνο", υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας,Χίνφενγκ Λιου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νατζίνγκ στην Κίνα.Η έρευνα έγινε σε δείγμα 254.489 ατόμων και διήρκεσε 14 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες και την πορεία της υγείας των εθελοντών.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως, όσοι καταλώνουν μία φορά την ημέρα στήθος κοτόπουλο ή φιλέτο σολωμού μειώνουν κατά 20% τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Tα κρέατα με χαμηλά λιπαρά, όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα είναι ιδιαίτερα θρεπτικά για τον οργανισμό όπως και τα "λιπαρά" ψάρια, επισημαίνουν οι ερευνητές και προσθέτουν ότι η συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης,σε ημερήσια βάση, είναι 20 γραμμάρια. Τα «λιπαρά» ψάρια, όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί, ο γαύρος, ,είναι πλούσια σε ωμέγα -3 λιπαρά, τα οποία προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία.
Μόνο στη Βρετανία, καταγράφονται κάθε χρόνο δέκα χιλιάδες θάνατοι από εγκεφαλικό.
"Αν όλοι οι πολίτες ακολουθήσουν τις συνιστώμενες οδηγίες,τότε θα γλυτώσουμε 1,4 εκατομμύρια θανάτους από εγκεφαλικό, παγκοσμίως, το χρόνο", υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας,Χίνφενγκ Λιου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νατζίνγκ στην Κίνα.Η έρευνα έγινε σε δείγμα 254.489 ατόμων και διήρκεσε 14 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες και την πορεία της υγείας των εθελοντών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα