«Περιπατητική» πνευμονία ή νέος ιός; Τα σενάρια για τον υγειονομικό συναγερμό στην Κίνα

«Περιπατητική» πνευμονία ή νέος ιός; Τα σενάρια για τον υγειονομικό συναγερμό στην Κίνα

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του ΠΟΥ, από τα μέσα Οκτωβρίου, η Κίνα εφάρμοσε ενισχυμένα συστήματα επιτήρησης αναπνευστικών ασθενειών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναπνευστικών ιών και βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένου του Mycoplasma pneumoniae

neo_esy_nosokomeio
Είναι τα αυξημένα περιστατικά πνευμονίας σε παιδιά στην Κίνα τα απόνερα της άρσης των περιοριστικών μέτρων που έγινε στη χώρα πολύ αργότερα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο;

Είναι ένας νέος ιός ή είναι συνδυασμός παραγόντων; Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρούν να απαντήσουν οι επιστήμονες, μετά την εξάπλωση της είδησης ότι… μυστηριώδης πνευμονία πλήττει μικρά παιδιά στην Κίνα και προκαλεί πίεση στο υγειονομικό σύστημα. Μια είδηση που ανέσυρε μνήμες από περίπου ίδια εποχή πριν τέσσερα χρόνια, όταν μια άλλη ανεξήγητη πνευμονία εξαπλωνόταν στην Κίνα και κατέληξε στη γνωστή πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι κινεζικές αρχές δήλωσαν στις 13 Νοεμβρίου ότι καταγράφονται αυξημένα περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων.

Η αύξηση αυτή αποδόθηκε από τις ίδιες αρχές στην άρση των περιορισμών της Covid-19 και στην κυκλοφορία γνωστών παθογόνων όπως η γρίπη, το μυκόπλασμα της πνευμονίας (μια κοινή βακτηριακή λοίμωξη που συνήθως προσβάλλει τα μικρότερα παιδιά), ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) και ο κορωνοϊός. Οι αρχές υπογράμμισαν την ανάγκη για ενισχυμένη επιτήρηση των λοιμώξεων, καθώς και για ενίσχυση της ικανότητας του συστήματος υγείας να διαχειρίζεται τους ασθενείς.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Βάρκιζα: Νεκρές δύο νεαρές γυναίκες σε τροχαίο

«Θερμή υποδοχή» Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία - Όλο το παρασκήνιο μετά τη διάσπαση

Νίκος Πορτοκάλογλου: Έπαιξε το Baby Shark με ηλεκτρική κιθάρα - «Είναι το αγαπημένο τραγούδι της εγγονής μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης