Ψυχική Υγεία: Εξωνοσοκομειακά η διαχείριση των χρονίως πασχόντων - Το νέο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Ψυχική Υγεία: Εξωνοσοκομειακά η διαχείριση των χρονίως πασχόντων - Το νέο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Σημαντικές ρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, καθώς και ειδικό σχέδιο για την Άνοια και τη Νόσο Αλτσχάιμερ, προωθεί το Υπουργείο Υγείας

alzheimer_
Σε ριζικές αλλαγές στην Ψυχική Υγεία προχωρά το υπουργείο Υγείας, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει ειδικό σχεδιασμό για την σύγχρονη… επιδημία, την άνοια και συγκεκριμένα τη νόσο Αλτσχάιμερ προσφέροντας εξειδικευμένη φροντίδα και προστασία στους ασθενείς και τους φροντιστές τους.

Το νομοσχέδιο για την άνοια και τη Νόσο Αλτσχάιμερ θα παρουσιάσει αναλυτικά σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παράλληλα, ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, θα παρουσιάσει την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

Η τελευταία επιδιώκεται εδώ και δεκαετίες, χωρίς ακόμη να έχει επιτευχθεί, με αποτέλεσμα χρόνιοι ψυχικά ασθενείς να νοσηλεύονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, παράλληλα με οξέα περιστατικά και ανθρώπους που προσέρχονται με εισαγγελική εντολή – οι ακούσιες νοσηλείες αφορούν στο 50% των ψυχιατρικών νοσηλειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, η πληρότητα των ψυχιατρικών κλινικών των μεγάλων νοσοκομείων ξεπερνά τις δυνατότητες του συστήματος, με αποτέλεσμα συχνά να αναπτύσσονται επικουρικές κλίνες (ράντζα). Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μετά τη λήξη της εφημερίας πριν από μία εβδομάδα, 23 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ράντζα στον διάδρομο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«'Εκανα ελιγμούς για να τους αποφύγω» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε βρέφος στο Βόλο

Βίντεο: Ο Κροάτης υπουργός Εξωτερικών καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση μετά από φιλί στην Γερμανίδα ομόλογό του

Εντυπωσιακές εικόνες: Το Βόρειο Σέλας έφτασε μέχρι την Ελλάδα - Κοκκίνησε ο ουρανός στην Κεντρική Μακεδονία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης