Είναι αυτό το τέλος για τα πυροτεχνήματα; - Τα θεαματικά drone shows έρχονται από ψηλά
drone_show_2

Είναι αυτό το τέλος για τα πυροτεχνήματα; - Τα θεαματικά drone shows έρχονται από ψηλά

Φαντασμαγορικά shows, που προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία υπόσχονται οι εταιρείες που εξειδικεύονται στα light shows με drones, συγχέοντας μοναδικά το υπερθέαμα με την τεχνολογία

Τα drones έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να προσφέρουν πολλά δημιουργικά οφέλη τόσο στον κόσμο της φωτογραφίας, όσο και της βιντεογραφίας. Ωστόσο τα σόου φωτός με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν μετασχηματιστεί σε μια νέα τάση, κυρίως στον χώρο διοργάνωσης εκδηλώσεων και διασκέδασης.

Τα σόου φωτός εκτελούνται από φωτισμένες, συγχρονισμένες και χορογραφημένες ομάδες drones που οργανώνονται σε διάφορους εναέριους σχηματισμούς.


Σχεδόν οποιαδήποτε εικόνα μπορεί να αναπαρασταθεί στον ουρανό, αποτέλεσμα ενός προγράμματος υπολογιστή που μετατρέπει τα γραφικά σε εντολές πτήσης και τις μεταδίδει στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι επιδείξεις φωτός με μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαφέρουν από τις επιδείξεις πυροτεχνημάτων, καθώς τα drones είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και δεν προκαλούν ρύπανση του αέρα, ενώ επίσης δεν προκαλούν θόρυβο.

Δείτε βίντεο:
Drone Show Europe - showreel 2022
Όταν ο ουρανός πλημμυρίζει με δεκάδες drones, τα οποία έχουν φωτεινά συστήματα LED, μοναδικές εικόνες, σχήματα και σχέδια ζωντανεύουν. Ωστόσο τα drones έρχονται με κάποιους περιορισμούς.

Οι επιδείξεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια βροχής, ή ισχυρών ανέμων. Βέβαια οι δυνατότητες που προσφέρουν είναι μεγαλύτερες από τις δυσκολίες που τα συνοδεύουν. Σχεδόν οποιαδήποτε εικόνα μπορεί να αναπαρασταθεί στον ουρανό από ένα πρόγραμμα υπολογιστή που μετατρέπει τα γραφικά σε εντολές πτήσης και τις μεταδίδει στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.


Ανάλογα με τον αριθμό των UAV σε μια έκθεση, μπορεί κανείς να βρει μια ποικιλία εφαρμογών για αυτή τη σπουδαία τεχνολογία και να δημιουργήσει σχηματισμούς πλάτους και ύψους έως και 1 km και να προωθήσει επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος.

Τα τετρακόπτερα μπορούν να απεικονίσουν στον ουρανό σχεδόν οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί, από σιλουέτες μέχρι τεράστια, κινούμενα, τρισδιάστατα αντικείμενα, ή ακόμη και ζωντανά πορτρέτα. Κάθε μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχει τη δική του διαδρομή πτήσης που έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγονται οι συγκρούσεις.

Δείτε βίντεο:
Biggest drone display ever! - Guinness World Records

Drones: Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα

Από τον κοσμήτορα μηχανικών του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Vijay Kumar, που επιδείκνυε στόλους μη επανδρωμένων αεροσκαφών να κάνουν κάθε είδους εντυπωσιακούς ελιγμούς, μέχρι την πρώτη παράσταση drone που παρουσιάστηκε το 2012 στο Linz της Αυστρίας, από το Ars Electronica Futurelab.

Τα τελευταία χρόνια, οι παραστάσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν μεταναστεύσει από το πανεπιστημιακό εργαστήριο και έχουν αναπτυχθεί σε κλίμακα, δημιουργώντας σόου σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η Intel έχει κάνει τα περισσότερα για τη διάδοση των drones, πραγματοποιώντας επιδείξεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως το σόου στο ημίχρονο του Super Bowl και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι πλέον χρησιμοποιούνται τόσο για διασκέδαση όσο και για διαφημιστικούς σκοπούς.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν αυτή την αναδυόμενη τεχνολογία και εξειδικεύονται σε αυτή την μορφή σόου, με μερικές από τις πιο γνωστές από αυτές να είναι η Firefly, η Skymagic, η Open Sky και η Lumasky.

Όλες υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία, η οποία ανάλογα με την κλίμακα της εκδήλωσης μπορεί να περιέχει 200-300 drones για ένα ιδιωτικό πάρτι, 500 για εκδηλώσεις κλίμακας πόλης και 1.000 και άνω για επαγγελματικές γιορτές εθνικής κλίμακας.

Ένα τέλειο σόου με μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαρκεί έως και 15 λεπτά πριν τα αεροσκάφη επιστρέψουν στη βάση τους. Αυτός ο χρόνος επιτρέπει να αναδειχτούν από 9 έως 15 εικόνες οποιασδήποτε προέλευσης, από λογότυπα εμπορικών σημάτων και μεγάλες γραφές, μέχρι λαμπερούς αφηρημένους σχηματισμούς και τέλεια σχεδιασμένα ζώα και πλάσματα κάθε είδους.

Αναφορικά με το κόστος, ένα σόου φωτισμού με drone μπορεί να κοστίσει από 500 έως 30.000 δολάρια, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σόου και το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να στηθεί.

Οι παραπάνω εταιρείες υπόσχονται μέσω αυτής της καινοτόμας τεχνολογίας μια αξέχαστη εμπειρία και ομάδες επαγγελματιών που παρέχουν τα πάντα, από το σχεδιασμό του storyboard, τις άδειες εναέριου χώρου μέχρι την τελική εκτέλεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο β' γύρος των εκλογών θα γίνει με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους - Τι ισχύει για τις ψήφους αποδήμων

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη - Το παρασκήνιο από το Προεδρικό Μέγαρο

Ποιος είναι ο Ιωάννης Σαρμάς που αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση

Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης