Γρίπη - Ματίνα Παγώνη: «Βλέπει» έξαρση μετά τις 20 Δεκεμβρίου

Γρίπη - Ματίνα Παγώνη: «Βλέπει» έξαρση μετά τις 20 Δεκεμβρίου

«Δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά, γιατί εάν ξεκινήσουν οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα δεν θα πάνε καλά»

gripi
Την ανησυχία της για το «εκρηκτικό κοκτέιλ» της ταυτόχρονης συνύπαρξης του κορωνοϊού, της γρίπης και του ιού RSV εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής η Ματίνα Παγώνη.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο MEGA, σε όλη την Ευρώπη σημειώνεται έκρηξη κρουσμάτων με την κυρία Παγώνη να κάνει ειδική αναφορά ως παράδειγμα στη Γαλλία, όπου ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την επιστροφή της μάσκας.

«Θέλει μεγάλη προσοχή και παρακαλώ τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο της γρίπης, να μην το αφήσουν. Η έξαρση της γρίπης θα εμφανιστεί μετά τις 20 Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την ίδια αυτοί που πρέπει να δείξουν προσοχή είναι «ειδικά οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα» καθώς, όπως τόνισε, «δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά, γιατί εάν ξεκινήσουν οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα δεν θα πάνε καλά».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cor2pf5r87ep)


Κλείσιμο
Την ίδια εκτίμηση για το χρονικό διάστημα έξαρσης της γρίπης στην Ελλάδα είχε διατυπώσει πριν από λίγες ημέρες και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εκτιμώντας ότι το μεγάλο κύμα γρίπης αναμένεται το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Για το λόγο αυτό απηύθηνε έκκληση σε όσους έκαναν πέρσι το εμβόλιο της γρίπης «να το επαναλάβουν ειδικώς φέτος, όπου αναμένουμε ένα μεγάλο κύμα γρίπης, το οποίο θα ξεκινήσει εκεί κοντά στα Χριστούγεννα». Επομένως, σημείωσε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στην ΕΡΤ «είναι πάρα πολύ κατάλληλος χρόνος τώρα να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης».

Ειδήσεις σήμερα:

Απομακρύνουν τον πατέρα Αντώνιο από την «Κιβωτό» - Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο

Βγαίνουν τα δύο τελευταία «εισιτήρια» για τους «16» – Το πρόγραμμα της 13ης ημέρας του Μουντιάλ

Από σήμερα οι αιτήσεις για τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Δείτε αναλυτικό οδηγό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης