Ο «παιδικός» ιός που απειλεί και τους ενήλικες – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Ο «παιδικός» ιός που απειλεί και τους ενήλικες – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η πρόσφατη προειδοποίηση του CDC για τον κίνδυνο τριπλής επιδημίας με γρίπη, κορωνοϊό και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV προκάλεσε μια λογική απορία σε πολλούς από εμάς. Κινδυνεύουν και οι ενήλικες από έναν ιό όπως ο RSV που κυριαρχεί στην παιδική ηλικία; Δείτε την απάντηση

221107194559_anapneustiko
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με έναν ιό που ταυτίζεται με την παιδική ηλικία, τονίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η λοίμωξη σε ενήλικες και ιδιαίτερα όσους υποφέρουν από συγκεκριμένα υποκείμενα νοσήματα. Ο εν λόγω ιός έχει συνδεθεί ευρέως με την παιδική ηλικία, αλλά δεν αποτελεί αποκλειστικά κίνδυνο για τους ανήλικους, προειδοποιούν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι μπορεί να μολύνει και τους ενήλικες, αποτελώντας μάλιστα σοβαρή απειλή για την υγεία.

Ο λόγος για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), έναν ιό που διαγιγνώσκεται κατά κύριο λόγο σε μικρές ηλικίες, κυρίως λόγω των εμφανών κλινικών ευρημάτων, όπως η βρογχιολίτιδα. Μεταξύ των συμπτωμάτων που προκαλεί είναι ο βήχας, η δυσκολία στην αναπνοή, το συνάχι και η ρινική συμφόρηση. Ο πυρετός ενδέχεται επίσης να εμφανιστεί ως σύμπτωμα. Ο ιός μεταδίδεται μέσω της επαφής με ένα άτομο που έχει μολυνθεί και μπορεί αρχικά να μοιάζει με λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, δηλαδή με το κοινό κρυολόγημα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρεται προς το στήθος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης