Πώς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου φέτος το καλοκαίρι

Πώς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου φέτος το καλοκαίρι

Collagen Pro-active: Ο πιο ισχυρός σύμμαχος του δέρματός μας στη μάχη με τον ήλιο είναι το αγαπημένο μας πόσιμο κολλαγόνο!

Collagen_main
Sponsored Content

Φέτος όλοι περιμένουμε το καλοκαίρι με μεγάλη ανυπομονησία. Μετά από μία περίοδο ιδιαίτερων συνθηκών έχουμε την ανάγκη να αισθανθούμε ανέμελοι, να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε τον ήλιο που τόσο αγαπάμε.

Το φως του ήλιου είναι θεραπευτικό. Οι ευεργετικές ακτίνες του μας χαρίζουν υγεία και ισορροπία, σωματική και ψυχολογική. Από την πρωινή ηλιοθεραπεία ως τη μεσημεριανή ραστώνη και τον απογευματινό περίπατο στην εξοχή ή την ακρογιαλιά. Κάθε καλοκαιρινή στιγμή μας φτιάχνει τη διάθεση.

Ταυτόχρονα όμως ο ήλιος χρειάζεται την προσοχή μας αφού εκτός από φίλος μπορεί να γίνει και εχθρός μας, αν δεν προστατευτούμε αναλόγως. Η προστασία της επιδερμίδας μας με αντηλιακά προϊόντα είναι συνήθως η πρώτη μας φροντίδα, πριν απολαύσουμε το φυσικό φως.

Κλείσιμο
Τί γίνεται όμως στο εσωτερικό του δέρματος μας όταν είμαστε κάτω από τον ήλιο;

Ας μιλήσουμε για φωτογήρανση
Αυτό που ίσως δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι το φως του ήλιου καταστρέφει ένα δομικό συστατικό της επιδερμίδας μας, το κολλαγόνο.

Πρόκειται για μία πρωτεΐνη-κλειδί για τον οργανισμό αφού αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου της πρωτεΐνης του σώματος και το 75% της πρωτεΐνης του δέρματος. Ακόμα, παίζει τεράστιο ρόλο στη συνοχή του σώματος αφού συμβάλει στην ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, των χόνδρων, των αρθρώσεων, αλλά και των οστών.

Ο ήλιος, λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα η υπεριώδης ακτινοβολία, δρα συσσωρευτικά πάνω στην επιδερμίδα μας και μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος, δηλαδή, «φωτογήρανση», στο πρόσωπο και στο σώμα.

Με δύο λόγια, το δέρμα παύει να είναι σφριγηλό και ελαστικό. Γίνεται ξηρό, δημιουργούνται ρυτίδες και παρουσιάζει χαλάρωση. Οι επιστημονικές μελέτες μάλιστα δείχνουν ότι το 90% των ρυτίδων οφείλεται στη φωτογήρανση.

Με τη δύναμη του πόσιμου κολλαγόνου
Η λύση για την προστασία του δέρματός μας λοιπόν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η αναπλήρωση κολλαγόνου. Η ιδανική επιλογή δεν είναι άλλη από το Collagen Pro-Active, το γνωστό και αγαπημένο μας πόσιμο κολλαγόνο.

Η μοναδική του φόρμουλα ενεργοποιεί τον οργανισμό ώστε να παράξει κολλαγόνο ξανά, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση του επιπέδου κολλαγόνου στο χόριο του δέρματος.

PHOTO_1

Η πατενταρισμένη διαδικασία ενζυματικής υδρόλυσης του κολλαγόνου επιτρέπει την απορρόφηση του, σε ποσοστό 95%, με τη μορφή πεπτιδίων. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει τη συσσώρευσή τους στα σημεία που εκδηλώνεται ανάγκη στο σώμα και ενεργοποιεί τον οργανισμό ώστε να παράξει κολλαγόνο.

Το Collagen ProActive θα μας φροντίσει από μέσα και θα γίνει ο σύμμαχός μας ενάντια στη φωτογήρανση εξασφαλίζοντάς μας σφριγηλό, λείο και ελαστικό δέρμα, ακόμα και μετά την έκθεση στον ήλιο.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το βάλουμε από σήμερα κιόλας στην καθημερινότητά μας. Το βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο, είναι η καταλληλότερη στιγμή της ημέρας να εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με πόσιμο κολλαγόνο.

Πιο συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες γίνεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου, οπότε αυξάνεται η δυνατότητα απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών του από το σώμα μας.

Σε κάθε περίπτωση, CollagenProActive και καλοκαίρι πάνε μαζί! Ο ισχυρός μας σύμμαχος στη μάχη με τον ήλιο: τον νούμερο ένα εχθρό του κολλαγόνου της επιδερμίδας μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης