Στη Σχοινούσα οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Στη Σχοινούσα οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν για πρώτη φορά στο Βουργαρέλι

sxinousa
Στη Σχοινούσα, το κυκλαδίτικο νησί, θα βρεθούν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) για 3η φορά από το 2014.

Η άρτια καταρτισμένη επιστημονική ομάδα των ΚΙΜ θα παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας όχι μόνο στους μόνιμους κατοίκους του νησιού της Σχοινούσας, αλλά και της γειτνιάζουσας Ηρακλειάς.

Οι δύο υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες, μεταξύ άλλων, είναι εξοπλισμένες με μονάδα ψηφιακής μαστογραφίας, οδοντιατρείο, φορητό ακτινολογικό και μονάδα μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Οι ιατρικές ειδικότητες που πλαισιώνουν την ομάδα, είναι Ακτινολόγος, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Καρδιολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπαιδικός, Οφθαλμίατρος, Γενικός Χειρουργός, Παιδίατρος, Νευρολόγος, Γυναικολόγος, Ωτορινολαρυγγολόγος και Διατροφολόγος.

Ο ιατρικές παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν πλήθος κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων όπως μαστογραφία, τεστ Παπ και ενδοκολπικό υπέρηχο, υπέρηχο καρδιάς, εξετάσεις αίματος, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου καθώς και εκπαίδευση στην ορθή χρήση χορήγησης ινσουλίνης με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της υγείας.

Τα ιατρεία θα λειτουργήσουν:

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 11:00πμ-17:00μμ
Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 09:00πμ-17:00μμ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 2102447694 (13:00 – 16:00 καθημερινές).



Για πρώτη φορά στο Βουργαρέλι 



Στο Βουργαρέλι, χωριό που βρίσκεται στα Ανατολικά Τζουμέρκα (Αθαμανικά Όρη), σε υψόμετρο 800μ. και αποτελεί έδρα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, βρέθηκαν για 1η φορά οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες ιατρικής μέριμνας και υποστήριξης σε κατοίκους όλων των ηλικιών, παραμεθόριων νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας σε εθνικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής πραγματοποιείται, διαρκώς, διερεύνηση και καταγραφή αναγκών παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) σε απομακρυσμένες περιοχές. Ως εκ τούτου, το 2019 πραγματοποιήθηκε επανασχεδιασμός του προγράμματος και επέκταση του έργου και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος πραγματοποιώντας τρεις αποστολές το μήνα.

Από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, η ομάδα των ΚΙΜ αποτελούμενη από ένα σύνολο 13 ιατρικών ειδικοτήτων, και έχοντας στην διάθεσή τους υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, υποδέχθηκαν στο κέντρο υγείας του Βουργαρελίου από τις 9:00πμ - 17:00μμ τους κατοίκους του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Επισημαίνεται ότι στις υπηρεσίες που παρέχονται μεταξύ άλλων είναι και το πρόγραμμα της Θεραπευτικής Άσκησης που στόχο έχει να συμβουλέψει, να εκπαιδεύσει και να μυήσει τους συμμετέχοντες στην υιοθέτηση της άσκησης στην καθημερινότητα τους, τόσο για τα σωματικά όσο και τα ψυχικά οφέλη τα οποία προσφέρει.



Ειδήσεις σήμερα:

Λάκης Λαζόπουλος: Πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος για να μη φοβάσαι τον κορωνοϊό

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών

Βίκυ Βολιώτη: «Δεν με ενδιέφερε ποτέ να ζήσω την εγκυμοσύνη. Ήθελα να υιοθετήσω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης