Πρώτος προορισμός για τους Τούρκους τουρίστες η Ελλάδα

santorini

Oι αφίξεις από την Τουρκία στη χώρα μας το 2018 έφθασαν τις 930 χιλ., με τις εισπράξεις από τη γείτονα να διαμορφώνεται στα 304 εκατ. ευρώ

Πρώτος προορισμός είναι η Ελλάδα για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι σημαντικά ακριβότερη λόγω της «ψαλίδας» τουρκικής λίρας και ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως τα επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι αφίξεις από την Τουρκία στη χώρα μας το 2018 έφθασαν τις 930 χιλ., με τις εισπράξεις από τη γείτονα να διαμορφώνεται στα 304 εκατ. ευρώ. Η Μέση κατά Κεφαλή Δαπάνη των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 327 ευρώ, με σχετικά υψηλή την ημερήσια δαπάνη στα 97 ευρώ, δεδομένου ότι η μέση διάρκεια παραμονής είναι 3,4 διανυκτερεύσεις. Με βάση τα στοιχεία του Ιnsete οι 3 τοπ προορισμοί στη χώρα μας για τους Τούρκους είναι καταρχάς η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Αττική και έπεται το Βόρειο Αιγαίο.

Συνολικά ο εξερχόμενος τουρισμός από την Τουρκία διαμορφώνεται κοντά στα 9 εκατ., ενώ οι βασικοί προορισμοί των Τούρκων στο εξωτερικό είναι εκτός της Ελλάδας, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, η Γεωργία και η Γερμανία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Τούρκων ταξιδιωτών που επιλέγουν προορισμούς εκτός της τουρκικής αγοράς, ενώ συνολικά, η πεντάδα των πιο δημοφιλών προορισμών στη Μεσόγειο για τους γείτονες είναι πέραν της Ελλάδας στην πρώτη θέση, η Σπανία, η Ιταλία, η Αλβανία και το Μαρόκο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (8)

πληγμα

στους εθνικιστες

Σπανία

"πέραν της Ελλάδας στην πρώτη θέση, η Σπανία, η Ιταλία, η Αλβανία και το Μαρόκο"........Σπανία????????

NAKOS

Eτοιμαζονται απο τωρα με την επανοδο της Οθωμανικης αυτοκρατοριας καποτε θα ξαναγινουν ολα αυτα δικα τους

Γιώργης

Καλοδεχούμενοι ΠΑΝΤΑ οι εν ΕΙΡΗΝΗ ερχόμενοι Τούρκοι στην Ελλάδα!

...

Παίρνουν γεύση από αυτά που θα πάρουν χωρίς τουφεκιά και μοιράζουν ήδη τα οικόπεδα που θα πάρουν και ποιους θα πετάξουν έξω...

Γιώργης

Το μυαλό εσάς των ΦΑΣΙΣΤΩΝ πάντα στα ...πολλά ΕΔΑΦΗ!___Όχι στο πως περνούν οι λαϊκές μάζες!_____Χ*στήκατε γι΄ αυτές!..__Το μυαλό σας στροβιλίζεται στα ...1800 μ.Χ!..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης