Βελιγράδι: Μία βόλτα στο «Βερολίνο των Βαλκανίων» θα σε συναρπάσει!

Βελιγράδι: Μία βόλτα στο «Βερολίνο των Βαλκανίων» θα σε συναρπάσει!

Αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και αποτελεί πια ένα σύγχρονο αστικό κέντρο -Επένδυσε στη φυσική ομορφιά, κράτησε τα μεσαιωνικά κτίρια, τα μουσεία και τους μεγαλοπρεπείς ναούς και κατάφερε να γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς τα 3 τελευταία χρόνια

exswfullo
Το Βερολίνο των Βαλκανίων, όπως συνηθίζουν να το παρομοιάζουν αρκετοί, είναι ένας προορισμός στον οποίο μπορεί κυριολεκτικά να πεταχτεί κανείς για ένα τριήμερο, λόγω απόστασης αλλά κυρίως λόγω χαμηλής τιμής. Αν ψάξεις μερικά πράγματα για την ιστορία της πρωτεύουσας της Σερβίας, θα καταλάβεις το πόσο σπουδαία είναι. Αφήνοντας πίσω τους βομβαρδισμούς που την ισοπέδωσαν πριν από 20 χρόνια περίπου, το Βελιγράδι αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και αποτελεί πια ένα σύγχρονο αστικό κέντρο. Επένδυσε στη φυσική ομορφιά, κράτησε τα μεσαιωνικά κτίρια, τα μουσεία και τους μεγαλοπρεπείς ναούς και κατάφερε να γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς τα 3 τελευταία χρόνια. Ακούγοντας από φίλους ιστορίες για καταπράσινα πάρκα, ιστορικά κτίρια και πανέμορφα ποτάμια άρχισα να σκέφτομαι, ότι θέλω να τα δω όλα αυτά από κοντά. Έτσι, ξεκίνησα να κάνω και μια σύντομη έρευνα ανάμεσα σε ταξιδιωτικά γραφεία, ώσπου έπεσα πάνω στο L.A. TRAVEL και βρήκα αυτό ακριβώς που έψαχνα. Οργανωμένες 4ήμερες οδικές εκδρομές που ξεκινάνε από 99€ το άτομο. Σχεδόν, τζάμπα ε; Στην πορεία, όμως, άρχισα ν’ αναρωτιέμαι: Είναι η περίοδος αυτή, η καταλληλότερη; Μέσα από τη σελίδα του L.A. TRAVEL διαπίστωσα ότι ένα ταξίδι στο Βελιγράδι δεν έχει συγκεκριμένη εποχή. Για αυτό άλλωστε, οι οργανωμένες εκδρομές για εκεί πραγματοποιούνται όλο το χρόνο, το θέμα είναι το πότε θα επιλέξεις εσύ! Επειδή, στην αρχή ήμουν κάπως διστακτική σχετικά με το σωστό timing ζήτησα τις γνώμες φίλων και γνωστών, ώσπου ήρθε και η παραπάνω επιβεβαίωση. Ναι, η αλήθεια είναι ότι τα Βαλκάνια μπορείς να τα επισκεφτείς όποτε θέλεις και έχεις χρόνο φυσικά. Και πριν προλάβεις να με πεις υπερβολική, σου παραθέτω ένα σύντομο οδηγό με ενδεικτικές δραστηριότητες που προτείνονται ανά εποχή.

Ταξιδεύεις φθινόπωρο;

Η θερμοκρασία βρίσκεται σε καλά επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι θα απολαύσεις τον περίπατό σου στα φημισμένα τείχη του Kalemegdan. Πρόκειται για ένα κάστρο με ένα εξαιρετικό πάρκο τριγύρω που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad. Θεωρείται το πιο ιστορικό μνημείο της πόλης, αφού ο τότε πληθυσμός της διέμενε στην κυριολεξία εντός των τειχών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μάτι σου θα πέσει πάνω στο άγαλμα του γυμνού άντρα που κρατάει στο χέρι του ένα περιστέρι καθώς έχει ύψος 14 μέτρα και η θέα είναι μοναδική, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να δουν το σημείο όπου ενώνεται ο ποταμός της πόλης "Sava" με τον Δούναβη.

fthinoporo


Ταξιδεύεις χειμώνα;

Η εποχή με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες ενδείκνυται για να επισκεφτείς τα περίτεχνα κτίρια της πόλης και για ν’ απολαύσεις τα εκθέματα των μουσείων. Μπορείς να ξεκινήσεις από το Κοινοβούλιο και να περιπλανηθείς στα 100 γραφεία που στεγάζει μέχρι να φτάσεις στη βιβλιοθήκη με τους τίτλους 60.000 βιβλίων. Αργότερα πήγαινε στο Παλιό Παλάτι και θα μείνεις άφωνος από τη μεγαλοπρέπεια που θα συναντήσεις στο εσωτερικό του. Τέλος, μην παραλείψεις το μουσείο του Tesla που απευθύνεται κυρίως στους φίλους των επιστημών. Το μουσείο αυτό είναι αφιερωμένο στο σπουδαίο φυσικό Νίκολα Τέσλα και παρουσιάζει ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του καθώς επίσης και προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου επιστήμονα. Στην επίσκεψη σας θα ενημερωθείτε για την τεράστια συνεισφορά του επιστήμονα ενώ θα δείτε ή θα συμμετάσχετε ακόμα και σε πειράματα πάνω στις εφευρέσεις του Τέσλα.

ximonas


Ταξιδεύεις άνοιξη;

Η άνοιξη είναι συνώνυμη με βόλτες και περιπάτους. Επομένως, η καλύτερη δραστηριότητα για την εποχή είναι ν΄ αρχίσεις να εξερευνείς τα πάρκα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. Το Topcider Park, για παράδειγμα είναι μια όαση πρασίνου μέσα στην πόλη. Μια εξίσου καλή επιλογή είναι και το Belgrade Zoo, ένας όμορφος ζωολογικός κήπος που φιλοξενεί αρκετά είδη ζώων και ο οποίος βρίσκεται μέσα στο τεράστιο πάρκο που περικλείει το κάστρο του Kalemegdan. Επίσης, την άνοιξη μπορείς να επισκεφθείς την περιοχή του Ζέμουν η οποία βρίσκεται στο νέο Βελιγράδι και να περπατήσεις μέχρι τον πύργο της Χιλιετίας, the Millenium Tower από τον οποίο θα απολαύσεις πανοραμικά την πόλη.

anoixsi
Κλείσιμο


Ταξιδεύεις καλοκαίρι;

Ο λαμπερός ήλιος του καλοκαιριού είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την κρουαζιέρα σου, στα νερά του Σάβα και του Δούναβη. Θα ευχαριστηθείς την υπέροχη θέα και θα χαζέψεις τα πλωτά μπαρ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού. Μέσα στο πλοιάριο μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, με φόντο την πανοραμική εικόνα του Βελιγραδίου, ενώ θα δεις δίπλα σου τεράστια ποταμόπλοια με τα οποία ταξιδεύουν οι τουρίστες από τη Βιέννη ή τη Βουδαπέστη.

kalokairi


Βέβαια, για όσους επιθυμούν να κάνουν μια βουτιά στο Βελιγράδι υπάρχει επιλογή που ακούει στο όνομα ADA! Mόλις 4 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βελιγραδίου, στις όχθες του ποταμού Σάβα βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα της πόλης. Το Ada Ciganlija καταλαμβάνει έκταση 8.000 στρεμμάτων, 50 γήπεδα για περισσότερα από 8 αθλήματα, λίμνη για ψάρεμα, πλαζ για μπάνια και καταδύσεις και πολλούς χώρους για πικ νικ και διάβασμα κάτω από τον ίσκιο των δέντρων. Με λίγα λόγια το ταξίδι στο Βελιγράδι είναι αυτό που λένε: παντός καιρού και παντός οβολού. Άλλωστε, οποιαδήποτε εποχή και να επιλέξεις θα βρεις δεκάδες πράγματα να κάνεις. Το μόνο που μένει είναι να μπεις και συ στη ιστοσελίδα του L.A. TRAVEL και να πάρεις μια μικρή γεύση από τα αξιοθέατα και τις προτεινόμενες δραστηριότητες που πρόκειται να συναντήσεις. Ενημερώσου για τις αναχωρήσεις, τις λοιπές παροχές του γραφείου και ετοιμάσου να γνωρίσεις τους δρόμους και τα αξιοθέατα του Βελιγραδίου.

endiamesh
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης