Θα συνδεθεί απευθείας αεροπορικά η Αθήνα και με Σαγκάη;

shanghai-2446326_1920

Τι συζήτησε η υπουργός Τουρισμού στην Κίνα

Μετά την απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας -Πεκίνου, το επόμενο βήμα είναι η σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με τη Σαγκάη. Αυτό συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η οποία βρέθηκε στην Κίνα για τη διεθνή τουριστική έκθεση ITB China, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σαγκάης για θέματα τουρισμού, κ. Chen Qun.

Η Σαγκάη αποτελεί τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό της Κίνας και μεγάλο επενδυτικό κέντρο του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα δρομολόγησης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Σαγκάης-Αθήνας και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το εγχείρημα στο πλαίσιο και της πρωτοβουλίας «Ο Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού – One Belt, One Road” του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού και με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος ΕΕ-Κίνας.
 
Το εγχείρημα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σαγκάης (CCPIT), κ. Yang Jianrong, σε συνάντηση που είχε με την κα Κουντουρά. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι προοπτικές που διανοίγονται για την ανάπτυξη τουριστικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδος-Κίνας με επίκεντρο τη Σαγκάη και παρουσιάστηκαν εκτενώς οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα ως κορυφαίος παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Ο κ.Yang ενημέρωσε την Υπουργό ότι θα επισκεφτεί σύντομα την Ελλάδα με αντιπροσωπεία Κινέζων επενδυτών για να διερευνήσουν συγκεκριμένες ευκαιρίες στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και των μεταφορών.

Η κα Κουντουρά επιπλέον πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με επιτελικά στελέχη των κορυφαίων ταξιδιωτικών ομίλων και αεροπορικών εταιρειών της κινεζικής αγοράς, καθώς και αναγνωρισμένους δημιουργούς κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών της Ασίας, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανοίγματος της αγοράς και με στόχο την άμεση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα και την προβολή της χώρας σε όλη την Ασία μέσου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Στις συναντήσεις παρέστη και ο γενικός πρόξενος Σαγκάης, κ. Βασίλης Ξηρός.
 
Φωτογραφίες: Η Έλενα Κουντουρά με τον αντιδήμαρχο της Σαγκάης, αρμόδιο για τον τουρισμό,  κ. Chen Qun και στη δεύτερη φωτογραφία με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμεληηρίου Σαγκάης (CCPIT) κ. Yang Jianrong
Sanghai_V_Mayor-2
shanghai_ccpit-2

ΣΧΟΛΙΑ (1)

TT

Οχι δεν θα συνδεθει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

touris

H ημερίδα επικεντρώνεται στην εξέλιξη του τουριστικού κλάδου σε συνδυασμό με τη μεγάλη αύξηση του τουριστών, την ανάδυση νέων ταξιδιωτικών αγορών και της αναγκαίας ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών