Ποιο αεροδρόμιο είναι το πρώτο παγκοσμίως σε αριθμό επιβατών;

Ποιο αεροδρόμιο είναι το πρώτο παγκοσμίως σε αριθμό επιβατών;

Για 4η συνεχή χρονιά

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι διατήρησε για 4η συνεχόμενη χρονιά το 2017 τον τίτλο του πρώτου παγκοσμίως αερολιμένα σε αριθμό επιβατών, καταγράφοντας επίσης νέο ρεκόρ στον αριθμό των διεθνών επιβατών που δέχθηκε, οι οποίοι ανήλθαν στα 88,2 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Dubai Airports.

Το κύριο αεροδρόμιο του εμιράτου αυτού του Κόλπου, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, είδε την προσέλευση των επιβατών να αυξάνεται κατά 5,5% σε σχέση με το 2016, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος.

Το 2017, 88,2 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ενώ το 2016 ανέρχονταν σε 83,6 εκατομμύρια.

Έδρα της Emirates, μιας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι κατέλαβε την πρώτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών που δέχεται ετησίως ξεπερνώντας το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο το 2014.

Επίσης το 2017 κατάφερε να φτάσει αυτό το ρεκόρ στον αριθμό των επιβατών που δέχθηκε μολονότι επιβλήθηκε τον Μάρτιο από τις ΗΠΑ μια προσωρινή απαγόρευση των υπολογιστών στην καμπίνα των αεροπλάνων για ορισμένες πτήσεις από αραβικές χώρες και την Τουρκία.

Το 2017 η Ινδία παρέμεινε ο κύριος προορισμός από το Ντουμπάι με 12 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 5,4% σε σχέση με το 2016. Μια σημαντική κοινότητα Ινδών διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Βρετανία ήταν ο δεύτερος προορισμός με 6,4 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 6,7%, ενώ τρίτος ήταν η Σαουδική Αραβία με συνολικό αριθμό 6,3 εκατομμύρια επιβατών και αύξηση 4,6%.

Επίσης οι δυο χώρες στις οποίες διαπιστώθηκε μια σημαντική αύξηση ήταν η Ρωσία, με 1,3 εκατομμύρια επιβάτες και αύξηση 28%, ακολουθούμενη από την Κίνα με 2,2 εκατομμύρια επιβάτες και αύξηση 19,4%.

Όσον αφορά τις πόλεις, το Λονδίνο παρέμεινε ο πρώτος προορισμός με 4 εκατομμύρια επιβάτες, ακολουθούμενο από τη Μουμπάι (Βομβάη) με 2,4 εκατομμύρια επιβάτες και την Τζέντα με 2,1 εκατομμύρια επιβάτες.

Ο διευθυντής του ομίλου Dubai Airports Πολ Γκρίφιθς δήλωσε ότι περιμένει ο αριθμός των επιβατών να αυξηθεί το 2018 στα 90,3 εκατομμύρια και διευκρίνισε ότι θα γίνουν προσαρμογές για να αυξηθούν οι ετήσιες δυνατότητες υποδοχής του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι στα 118 εκατομμύρια επιβάτες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Dim

To HartsfieldJackson Atlanta International Airport έχει όλα τα πρωτεία σε επιβατική κίνηση. Διότι είναι η έδρα της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του κόσμου, της Delta.

Θέμης

Διόρθωση: Το 2017 το αεροδρόμιο της Ατλάντα των ΗΠΑ εξυπηρέτησε 103.902.992 επιβάτες, σύμφωνα με το αρχείο επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου.

Αστός

@ Θέμης: Αν διαβάσεις το άρθρο θα δεις ότι αναφέρεται σε "αριθμό των διεθνών επιβατών που δέχθηκε". ΟΧΙ στο σύνολο των επιβατών!!! Πριν γράψεις τη μπαρούφα σου, διάβασε το άρθρο...... Μην μένεις μόνο στον τίτλο...... Δεν θα πάθεις τίποτα.

Θέμης

@ Αστός: το άρθρο είναι γενικά κακογραμμένο και αρχικά παραπλανητικό. Διότι πριν ο συγγραφεύς αναφερθεί σε 'αριθμό διεθνών επιβατών', έχει αναφερθεί σε 'πρώτου παγκοσμίως αερολιμένα σε αριθμό επιβατών' χωρίς να αναφέρεται σε τι είδους επιβάτες: διεθνείς ή ντόπιους. Βέβαια το Ντουμπάι δεν εξυπηρετεί ντόπια επιβατική κίνηση καθώς αυτή είναι ανύπαρκτη, οπότε όλη η κίνηση των 88 εκατομμυρίων είναι 99% διεθνής κίνηση. Άρα ούτε και εσύ διάβασες το άρθρο όπως θα έπρεπε..... λέμε τώρα....!!!!

Θέμης

Το πρώτο παγκοσμίως αεροδρόμιο σε κίνηση επιβατών δεν ήταν ποτέ το Ντουμπάι αλλά αυτό στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Όταν το 2016 το Ντουμπάι εξυπηρετούσε 83,6 εκατομμύρια, η Ατλάντα εξυπηρετούσε 104.258.124 επιβάτες. Για το 2017 τα στοιχεία είναι: Ντουμπάι περίπου 88 εκατομμύρια και Ατλάντα 106 εκατομμύρια. Επίσης για την ιστορία: Atlanta's Hartsfield-Jackson has been the world's busiest airport by passenger traffic since 1998.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης