Οι ακτοπλοϊκές κάνουν ταμείο: Αύξηση 4% στην τουριστική κίνηση το 2017

Οι ακτοπλοϊκές κάνουν ταμείο: Αύξηση 4% στην τουριστική κίνηση το 2017

Οφείλεται κυρίως στους τουρίστες από το εξωτερικό

Ταμείο ετοιμάζονται να κάνουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες μετά το τέλος της θερινής περιόδου που περιλαμβάνει και τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία η τουριστική κίνηση παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 4%, η οποία οφείλεται κυρίως στους τουρίστες από το εξωτερικό.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στις Κυκλάδες εκεί που δρομολογήθηκαν τρία νέα πλοία. Aπό τον Πειραιά το «Νήσος Σάμος» της HSW και από τη Ραφήνα το Tera Jet της Seajets και το Superferry της Golden Star Ferries.

Η Ελλάδα ελέγχει το 19% της ΕΕ

Τα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας, τα νεότερα και πιο σύγχρονα πλοία στην ΕΕ εκτελούν κάθε χρόνο 40 χιλιάδες δρομολόγια, μεταφέροντας 46 εκατομμύρια επιβάτες και 10 με 12 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων, συνδέοντας 100 νησιά όντας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xlidatesss

Μια ιδιαίτερα ακριβή παροχή επιβράβευσης των καλύτερων υπαλλήλων του προσφέρει ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Dilip Changwi, ο επονομαζόμενος βασιλιάς των φαρμάκων στη χώρα του με την εταιρεία παραγωγής φαρμάκων Sun Pharmaceutical Industries (SPIL).

bluegr_main01

Την 25η Γαλάζια Σημαία της κατέκτησε φέτος η παραλία του ξενοδοχείου Minos Beach art hotel της bluegr Hotels & Resorts στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη φιλοσοφία του ομίλου για σεβασμό στο περιβάλλον και βιώσιμη πολιτική.