Μελομακάρονα και κουραμπιέδες στο κέντρο των Βρυξελλών

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες στο κέντρο των Βρυξελλών

Οι Βέλγοι και άλλοι Ευρωπαίοι που περνούσαν από το σημείο δεν είπαν όχι σε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες στο κέντρο των Βρυξελλών
Ελληνικές χριστουγεννιάτικες μυρωδιές γέμισε η πλατεία Schuman δίπλα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς στήθηκε το ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, γεμάτο... ελληνικότατα μελομακάρονα και κουραμπιέδες! 

Οι Βέλγοι και άλλοι Ευρωπαίοι που περνούσαν από το σημείο, που δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα σε μια πόλη που συνεχίζει να είναι ταραγμένη από φήμες για τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν παρέλειψαν να σταματήσουν και να δοκιμάσουν. Και ήταν πολλοί εκείνοι που δεν είπαν όχι σε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, οι οποίες δεν είναι συνηθισμένες στον τόπο τους!

Κλείσιμο


Η Χριστουγεννιάτικη αγορά που στήθηκε στην πλατεία στις 7 Δεκεμβρίου, διαρκεί όλο το μήνα με το ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ να δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα σε μια πόλη που συνεχίζει να είναι ταραγμένη από φήμες για τρομοκρατικές επιθέσεις. Για το λόγο αυτό, πολλοί Βέλγοι έχουν ήδη αποχωρίσει από τις Βρυξέλλες, διαλέγοντας κυρίως Χριστουγεννιάτικους προορισμούς αλλά και τον Νότο της Ευρώπης όπως την Ελλάδα. 

Φυσικά, από τη γιορτή αυτή δεν μπορούσαν να λείψουν οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί, οι οποίοι όσο πέρναγε η ώρα παρέσυραν όλο και περισσότερους Βέλγους! Το περίπτερο του ΕΟΤ είχε παράλληλα ρόλο προώθησης του ελληνικού τουρισμού, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους πολλούς περαστικούς που έδειχναν ενδιαφέρον για την Ελλάδα.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης