Μείωση των late bookings των Βρετανών στην Ελλάδα λόγω κρίσης

Μείωση των late bookings των Βρετανών στην Ελλάδα λόγω κρίσης

Μειώνονται οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής από τους Βρετανούς για την Ελλάδα - Οι Βρετανοί τουρίστες επιλέγουν τώρα την Ισπανία αντί της Ελλάδας και της Τυνησίας για τις διακοπές τους

Μείωση των late bookings των Βρετανών στην Ελλάδα λόγω κρίσης
«Viva Espana», γράφει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail και αναφέρει την στροφή των Βρετανών τουριστών από τα ελληνικά νησιά και την Τυνησία, στην Ισπανία και στα νησιά της. 

Περισσότεροι από 300.000 Βρετανοί τουρίστες που σχεδίαζαν να επισκεφθούν αυτό το καλοκαίρι την Τυνησία, άλλαξαν γνώμη και σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στην Ισπανία, μετά την  πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση σε τουριστικό θέρετρο της χώρας με αποτέλεσμα 38 νεκρούς τουρίστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι Βρετανοί.

Κλείσιμο


Αλλά, σύμφωνα με την Daily Mail, αν η τρομοκρατία κάνει τους Βρετανούς να απομακρύνονται από την Τυνησία, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τους κάνει να ψηφίζουν την Ισπανία και τα νησιά της για τις φετινές διακοπές τους. Ειδικότερα, οι Βρετανοί που δεν έχουν κλείσει από τους χειμερινούς μήνες τα πακέτα των διακοπών τους και κάνουν late bookings, αποφεύγουν την Ελλάδα λόγω των δημοσιευμάτων για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, τις ουρές στα ATM και τις αναφορές για πιθανές ελλείψεις σε εισαγόμενα είδη διατροφής σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.



Παρά την προειδοποίηση από το Foreign Office, στις αρχές Ιουλίου, ότι η Ισπανία έχει ανέβει στο «υψηλό» επίπεδο για αύξηση της τρομοκρατίας στη χώρα, μετά την ανακοίνωση της Ισπανικής αστυνομίας για την σύλληψη μιας ομάδας υπόπτων που θα ταξίδευαν στην Συρία και στο Ιράκ, μέσα στο 2015, οι Βρετανοί τουρίστες παρουσιάζουν αυξημένη προτίμηση για την χώρα αυτή.

Η Ισπανία είχε γνωρίσει μεγάλη αύξηση στον τουρισμό από τους Βρετανούς την δεκαετία του '70, όταν 17 εκατομμύρια Βρετανοί την επισκέπτονταν κάθε χρόνο. Με το πέρασμα των ετών η προτίμηση των Βρετανών στράφηκε σε πιο εξωτικούς προορισμούς, ενώ μερικά θέρετρα της Ισπανίας έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα και γνωστά για τους γυμνούς και μεθυσμένους τουρίστες που κυκλοφορούν σε δημόσια θέα.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η τρομοκρατία στην Τυνησία συνηγόρησαν ώστε να αυξηθεί η ζήτηση των Βρετανών για την Ισπανία και η χώρα βλέπει την δημοτικότητά της να ανεβαίνει στις προτιμήσεις των Βρετανών, ενώ οι τοπικές αρχές σε τουριστικά θέρετρα, όπως το Magaluf, γνωστό για την ακολασία του, θεσπίζουν νόμους για την απαγόρευση των μεθυσμένων και γυμνών τουριστών στους δρόμους με σκοπό να αποκαταστήσουν την φήμη τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης