Έλενα Κουντουρά: Εγκαινίασε το 2ο Mediterranean Yacht Show

Έλενα Κουντουρά: Εγκαινίασε το 2ο Mediterranean Yacht Show

«Ο τουρισμός είναι εθνικό προϊόν και χρειαζόμαστε σταθερότητα για να μπορέσουμε να έχουμε τον αριθμό των τουριστών που επιθυμούμε» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι αυτές τις ημέρες το Ναύπλιο, με τα δεκάδες πολυτελή σκάφη δεμένα σε όλο το μήκος λιμανιού της πόλης και με χιλιάδες επισκέπτες να τα θαυμάζουν και να φωτογραφίζονται.

«Ο τουρισμός είναι εθνικό προϊόν και χρειαζόμαστε σταθερότητα για να μπορέσουμε να έχουμε τον αριθμό των τουριστών που επιθυμούμε» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και απηύθυνε έκκληση ο τουρισμός να μείνει έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις, εγκαινιάζοντας το βράδυ του Σαββάτου το 2ο Mediterranean Yacht Show, που διοργανώνει ο δήμος Ναυπλιέων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει πάρα πολύ μεγάλη άνοδο. Έχουμε ξεπεράσει ρεκόρ αφίξεων κι ελπίζουμε και φέτος - απ' ό,τι τουλάχιστον δείχνει το πρώτο τρίμηνο - να είμαστε στα ίδια επίπεδα και να πάμε ίσως ακόμα καλύτερα».

Υπογράμμισε πως οι στόχοι της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό, που σχεδιάζει το υπουργείο αυτήν την περίοδο, σε διαβούλευση με όλους τους φορείς του τουρισμού και σύντομα θα ανακοινωθούν, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα καινούργιων αγορών, η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, να έρθουν νέες επενδύσεις, αλλά και η στόχευση στον πολυθεματικό τουρισμό.

Αναφορικά με το 2ο Mediterranean Yacht Show, η υπουργός σημείωσε ότι «εδώ είναι μια έκθεση πραγματικά εξαιρετική, είναι μια μορφή τουρισμού που πραγματικά μπορεί να φέρει πολύ μεγάλα έσοδα στην πατρίδα μας» και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι κάθε μορφή τουρισμού έχει την ιδιαιτερότητά της και πρέπει η Πολιτεία να στηρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες, γιατί μην ξεχνάμε, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας πρέπει να συνεργαστούν για να μπορέσουμε να έχουμε όχι μόνο τη δημοφιλία ότι είμαστε μέσα στους πέντε κορυφαίους προορισμούς, αλλά θέλω να γίνουμε ο κορυφαίος προορισμός».

Ο δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτρης Κωστούρος, σημείωσε ότι αποτελεί στοίχημα για τη δημοτική αρχή η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Επισήμανε ότι πολύ σύντομα με την αναβάθμιση που γίνεται στις υποδομές του λιμανιού και την κατασκευή της μαρίνας, «θα μπορούμε να λέμε ότι το λιμάνι μας είναι το κέντρο της ανατολικής Πελοποννήσου σίγουρα και θα το κάνουμε πύλη επισκεπτών».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, ανέφερε ότι η έκθεση των πολυτελών σκαφών είναι σημαντική για τον θαλάσσιο τουρισμό, όσο και για την πόλη του Ναυπλίου και την ευρύτερη περιοχή. Υπογράμμισε παράλληλα ότι «ο θαλάσσιος τουρισμός έχει αρκετά περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας. Εκεί βέβαια χρειάζονται αρκετά να γίνουν, έτσι ώστε πραγματικά να κερδίζει ο τόπος τα μέγιστα οφέλη και τη σύνδεση με την πρωτογενή παραγωγή και με τον πολιτισμό».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Ανδριανός, σημείωσε ότι «ο τουρισμός έχει αποκτήσει δυναμική κι αποτελεί σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο τον αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας». Η δυναμική και η ώθηση αυτή πρέπει να συνεχιστεί, τόνισε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσος Χειβιδόπουλος, επισήμανε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επενδύσει πάρα πολύ στο τουριστικό πρόγραμμα και το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, γι' αυτό και θεωρεί πως τέτοια γεγονότα, όπως η έκθεση πολυτελών σκαφών, αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της περιοχής του Ναυπλίου, του λιμένα Ναυπλίου και το καθιστούν από μόνο του σημαντικό προορισμό για το θαλάσσιο τουρισμό.

 
Σημειώνεται ότι το 2ο Mediterranean Yacht Show στοχεύει στον θαλάσσιο τουρισμό και απευθύνεται σε ταξιδιωτικούς πράκτορες του εξωτερικού οι οποίοι έχουν σκοπό να γνωρίσουν τα πληρώματα των πολυτελών σκαφών και να κλείσουν συμφωνίες, ώστε τα σκάφη να ναυλωθούν από διάσημους επισκέπτες της χώρας κι ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, για να κάνουν τις διακοπές τους.

 
Η φετινή έκθεση πολυτελών σκαφών, που θα διαρκέσει ως τις 6 Μαΐου, έχει φέρει στο λιμάνι του Ναυπλίου περισσότερα σκάφη από την περσινή διοργάνωση, πολλαπλάσιους ταξιδιωτικούς πράκτορες και πάρα πολλούς επισκέπτες στην πόλη.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αμαν πια

Ακομα κ εδω τσακωμος,οι μισοι πρακτορες Πορο οι αλλοι μισοι Ναυπλιο....

'Αγγελος

Στήν εκδήλωση, παρευρίσκετο και χαιρέτισε ο Νίκος Κουντουράς, αδελφός και σύμβουλος της υπουργού, πρόσφατα διορισθείς απο την αδελφή του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

AirChinaA330

Η Air China, που πρόσφατα προσέθεσε και τρίτη απευθείας εβδομαδιαία πτήση, φιλοδοξεί να βοηθήσει τους Κινέζους να ανακαλύψουν περισσότερο την Ελλάδα και να διευκολύνει όσους Έλληνες θέλουν να ανακαλύψουν την Κίνα

Aerial_view_of_Astir_Palace_peninsula

Τα έργα ανακαίνισης του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Μάρτιο του 2019