Τα τοπ μαγαζιά για φαγητό για Αμοργό

Τα τοπ μαγαζιά για φαγητό για Αμοργό

Παραδοσιακά προϊόντα του κυκλαδίτικου νησιού και πανέμορφα μέρη για πεντανόστιμα πιάτα και γεύσεις που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες της

amorgos-1536x1152
Ορεινό και άγονο το νησί της Αμοργού, φιλοξενεί χιλιάδες πρόβατα και κατσίκια στα μαντριά και πολλά αγριοκάτσικα που βόσκουν ελεύθερα στους βράχους στα ορεινά ή δίπλα στη θάλασσα. Το κρέας βρίσκεται στον πυρήνα της κουζίνας του νησιού.

Χαρακτηριστικά εδέσματα είναι το «πατατάτο», δηλαδή κατσικάκι ή αρνάκι με πατάτες μπαχαρικά και κόκκινη σάλτσα, η «αρανίστα» (γεμιστό κατσίκι με ρύζι σούπα), και το ξυδάτο (είδος πατσά αρτυμένο με ξύδι). Επίσης, η «φάβα παντρεμένη», δηλαδή βρασμένη με συνοδεία από κρεμμύδι, κάπαρη και το απαραίτητο λαδολέμονο, και οι φαβοκεφτέδες που φτιάχνονται ανακατεύοντας βρασμένη φάβα με μάραθο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network