Αύξηση στις ταξιδιωτικές δαπάνες των Ελλήνων -Πόσα ξόδεψαν για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό τον Ιανουάριο

Αύξηση στις ταξιδιωτικές δαπάνες των Ελλήνων -Πόσα ξόδεψαν για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό τον Ιανουάριο

Υψηλότερες οι δαπάνες από τις αντίστοιχες του Ιανουαρίου του 2019 και λίγο κάτω από τα μεγέθη του 2020.

londino
Εντυπωσιακή αύξηση κατέγραψαν οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Ελλήνων στο εξωτερικό τον πρώτο μήνα του έτους οι οποίες έφθασαν σε 198 εκατ. ευρώ από 86,4 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2022 σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του φετινού Ιανουαρίου άγγιξαν τα μεγέθη του Ιανουαρίου του 2020, οπότε οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Ελλήνων στο εξωτερικό είχαν φθάσει σε 206,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, ξεπέρασαν τις δαπάνες των Ελλήνων στα ταξίδια τους εκτός της χώρας τον Ιανουάριο του 2019, που είχαν φθάσει σε 167,3 εκατ. ευρώ. Πάντως, εκτός από τη σαφή τάση αποκατάστασης, μετά την πανδημία, του εξερχόμενου ταξιδιωτικού ρεύματος, η ανοδική εξέλιξη των δαπανών οφείλεται εν μέρει και στην αύξηση των τιμών στις τουριστικές υπηρεσίες διεθνώς.

Επίσης, ανοδικά κινήθηκαν τόσο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις όσο και οι αφίξεις από το εξωτερικό τον Ιανουάριο για τη χώρα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Αναλυτικά, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 71,9% φθάνοντας σε 224,2 εκατ. ευρώ από 130,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2022. Αντίστοιχα, οι αφίξεις από το εξωτερικό τον Ιανουάριο παρουσίασαν αύξηση κατά 86,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2022.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ