Τα θεραπευτικά βότανα της Πάρνηθας -Αντιοξειδωτικά και αγχολυτικά

Τα θεραπευτικά βότανα της Πάρνηθας -Αντιοξειδωτικά και αγχολυτικά

Στο υψηλότερο βουνό της Αττικής συναντάμε περίπου 800 διαφορετικά είδη φυτών, τα οποία έχουν σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες

parnitha-3-2048x1357
Η Πάρνηθα αποτελεί το υψηλότερο βουνό της Αττικής, με υψόμετρο 1.413 μέτρα. Καλύπτεται από πεύκα στα χαμηλότερα και από έλατα στα υψηλότερα σημεία της. Ένα σημαντικό της τμήμα απαρτίζει τον ομώνυμο Eθνικό Δρυμό από το 1961. Μέρος του έχει, επίσης, ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας συνήθιζε να έρχεται στην Πάρνηθα αρκετά συχνά, για να παίξει μουσική και να χορέψει μέσα στο δάσος.

Σε αυτό το αγαπημένο δάσος εξορμεί συχνά και ο Άρης Παπαδάκης, αστυνομικός στο επάγγελμα και συγχρόνως φυσιοδίφης και μελετητής της βοτανολογίας. Ένα από τα τυχερά παιδιά που βίωσε την αμεσότητα με τη φύση, μεγαλώνοντας σε ένα χωριό στο νομό Ηρακλείου, Κρήτης. Υπάρχει ένα άλλο επίπεδο σοφίας, όπως λέει, που μπορεί να προσεγγιστεί μόνο με άμεση επικοινωνία με τη ζωντανή Γη. Από το 2017 ασχολείται σε βάθος και συχνά συλλέγει με προσοχή βότανα από τους πρόποδες της Πάρνηθας. Αυτός ο σεβασμός, η ευγνωμοσύνη και η χαρά που τον συνοδεύουν, όπως μας μοιράζεται, είναι μέρος της εμπειρίας της θεραπείας που προσφέρουν τα φυτά. Σε περιοχές που τα βότανα βρίσκονται σε μικρούς πληθυσμούς, επιλέγει να τα αφήσει ανέγγιχτα, ώστε να αυξηθούν για την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ