5 κορυφαία εστιατόρια και τακερίες στην Αθήνα με μεξικάνικη και Tex-Mex κουζίνα

5 κορυφαία εστιατόρια και τακερίες στην Αθήνα με μεξικάνικη και Tex-Mex κουζίνα

Πληθώρα γεύσεων, ζωντανά χρώματα και αστείρευτη ενέργεια θέτουν τις βάσεις για ένα γεύμα με έντονη διασκέδαση

comal
Επηρεασμένη κυρίως από τους πολιτισμούς των Μάγια, των Αζτέκων και της Ισπανίας, η μεξικάνικη κουζίνα έχει εξελιχθεί μέσα στους αιώνες και παρουσιάζει διαφορές ανάμεσα στις έξι περιοχές της χώρας εξαιτίας των γεωγραφικών, κλιματικών και εθνικών ιδιαιτεροτήτων της καθεμιάς. Έτσι το κρέας κυριαρχεί στις περιοχές του βορρά και τα θαλασσινά σε αυτές του νότου και ενώ στο νοτιοανατολικό Γιουκατάν οι γεύσεις είναι πιο γλυκές και λιγότερο πικάντικες στο νοτιοδυτικό Οαχάκαν είναι πιο αλμυρές. Σε αντίθεση με τη μεξικάνικη, η Tex-Mex κουζίνα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες παραλλαγές και είναι γέννημα των Tejanos, των Τεξανών με μεξικάνικες ρίζες.

Η πιο αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των δύο είναι στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, ακόμη και σε παρόμοια πιάτα. Η χρήση κίτρινου τυριού έχει Tex-Mex ρίζες ενώ στην μεξικάνικη κουζίνα χρησιμοποιείται λευκό τυρί και τα Tex-Mex tacos φτιάχνονται συνήθως με τορτίγια από αλεύρι ή σκληρό κέλυφος καλαμποκιού και γεμίζονται με κιμά ενώ τα μεξικάνικα με τορτίγια καλαμποκιού και γεμίζονται με cochinita pibil (αργά ψημένο χοιρινό) ή carne asada (ψητό μοσχαρίσιο κρέας).


Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK