To ήσυχο νησί του βορείου Αιγαίου με τις υπέροχες αμμουδιές και τα δάση βελανιδιάς

To ήσυχο νησί του βορείου Αιγαίου με τις υπέροχες αμμουδιές και τα δάση βελανιδιάς

Χωρίς φασαριόζικα λιμάνια, μαζικό τουρισμό και παραλίες γεμάτες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, θα σας γαληνέψει και θα σας συνεπάρει

agios-eustratios
Eντυπωσιακά ειδυλλιακός και αποπνέοντας μια ολόδική του ενέργεια, ο Άγιος Ευστράτιος (ή Άη-Στράτης, όπως μπορεί να τον ακούσετε) είναι ένα νησί που μοιάζει αφημένο μόνο του, αν κοιτάξει κανείς τον χάρτη του βορείου Αιγαίου.

Μοιάζει δηλαδή σαν να αιωρείται κάπου ανάμεσα στη Λέσβο, τη Σκύρο και τη Λήμνο –το κοντινότερό του μέρος, σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων– όντας ένα μικρό νησί, με 43,3 τ. χλμ. έκταση και 270 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2011). Το όνομά του το οφείλει σε έναν καλόγερο της βυζαντινής εποχής που μόνασε εκεί σαν εξόριστος, κατά τα χρόνια της Εικονομαχίας.

Ο Άγιος Ευστράτιος είναι τόπος αγνός και παρθένος: ένας αγέρωχος προμαχώνας, ο οποίος λειτουργεί όμως και ως ιδανικός προορισμός χαλάρωσης. Χωρίς φασαριόζικα λιμάνια, μαζικό τουρισμό και παραλίες όπου κυριαρχούν ομπρέλες και ξαπλώστρες, θα σας γαληνέψει και θα σας συνεπάρει. Είναι άλλωστε ένα νησί που συνδυάζει τα πολλά χιλιόμετρα αμμουδιάς με δάση βελανιδιάς, τα οποία το κάνουν να δείχνει κατάφυτο.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ