Γαλάζια νερά, άμμος και υπέροχη θέα, 50′ από την Αθήνα

Γαλάζια νερά, άμμος και υπέροχη θέα, 50′ από την Αθήνα

Μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Αττικής, που κάνει τους επισκέπτες της να αισθάνονται λες και βρίσκονται στην Κρήτη

Anavyssos
Το παράκτιο μέτωπο της Αττικής που οδηγεί στο Σούνιο διαθέτει κάμποσες ειδυλλιακές παραλίες, οι οποίες προσφέρουν ιδανικές ευκαιρίες κοντινών καλοκαιρινών αποδράσεων σε όσους κατοίκους της Αθήνας επιθυμούν να παραμένουν κοντά στην πρωτεύουσα καθώς αναζητούν οάσεις δροσιάς κόντρα στις θερινές ζέστες. Αρκετές από αυτές, ωστόσο, ανακαλύπτονται μαζικότερα την τελευταία δεκαετία, χάρη στη διάχυση πληροφοριών που έφερε η άνθιση του ιντερνετικού Τύπου.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου: μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες κοντά στην Αθήνα, που συχνά δίνει την εντύπωση στους επισκέπτες της ότι βρίσκονται κάπου στην Κρήτη και όχι στην Αττική. Παλιότερα ήταν γνωστή μόνο σε όσους ζούσαν ή παραθέριζαν στην Ανάβυσσο και στις γύρω περιοχές, πλέον όμως προσελκύει μεγαλύτερους όγκους επισκεπτών –ιδιαίτερα κατά τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Η ονομασία της παραλίας οφείλεται στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που δεσπόζει στον λοφίσκο άνωθέν της και είναι εύκολα προσβάσιμο, αφού θα το φτάσετε με μόλις λίγα λεπτά περπάτημα από την ακτή. Αξίζει τον κόπο σας, γιατί είναι χτισμένο σε ένα σημείο με καταπληκτική θέα, το οποίο θα σας επιτρέψει να αγναντέψετε τα μπλε νερά και το τοπίο της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ