Ο Έλληνας που τα άφησε όλα και πήγε στη «Μύκονο της Ασίας»

Ο Έλληνας που τα άφησε όλα και πήγε στη «Μύκονο της Ασίας»

Το Μπαλί του Λεωνίδα Σπύρου

leonidas_spyrou1_2
Για το Μπαλί θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο πολυσέλιδο βιβλίο, αλλά σε αυτό το κείμενο θα προσπαθήσω να δώσω μια καλή γενική εικόνα με όσο τον δυνατόν λιγότερες λέξεις.

Στο «Νησί των Θεών» όπως αποκαλείται παγκοσμίως το Μπαλί, ήρθα το 2005, κοντά στα 35 μου χρόνια και ο λόγος ήταν ότι μετά από μια γεμάτη, περιπετειώδη ζωή μέχρι τότε, έχοντας δει περισσότερες από τριάντα χώρες, ήθελα μια ριζική αλλαγή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πάντα είχα όνειρο να ζήσω σε ένα εξωτικό μέρος. Ήταν μια εύκολη για μένα, βάσει των τότε συνθηκών, απόφαση.

Το Μπαλί είναι το μοναδικό νησί από τα 7.500 άλλα κατοικήσιμα νησιά της Ινδονησίας όπου επικρατεί ο Ινδουισμός, και αυτό είναι το μυστικό του. Η Ινδονησία, η μεγαλύτερη Ισλαμική χώρα στον κόσμο, έχει παρά πολλά υπέροχα νησιά, αλλά το Μπαλί έχει γίνει διάσημο για τον κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής και την πολυπολιτισμικότητα που το διακρίνει, λόγω της επικρατούσας θρησκείας η οποία είναι πολύ ανεκτική. Μια θρησκεία όπου επικρατούν τα χρώματα, τα λουλούδια, τα αρώματα, η μουσική. Σε κάθε γωνία, σε κάθε σπίτι, υπάρχει και ένας ναός.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK