Tο 2020 μπαίνουν τίτλοι τέλους για το Adobe Flash Player

Tο 2020 μπαίνουν τίτλοι τέλους για το Adobe Flash Player

Η εταιρεία σκοπεύει να είναι «πιο επιθετική» όσον αφορά στον τερματισμό της υποστήριξης για το Flash σε κάποιες συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, όπου κυκλοφορούν παλιές εκδόσεις του χωρίς να έχει δοθεί σχετική άδεια

Τίτλους τέλους στο Abode Flash Player έως το τέλος του 2020 αποφάσισε να βάλει η Abode Systems, όπως ανακοίνωσε επισήμως την Τετάρτη.

Το πασίγνωστο plug-in κάποτε αποτελούσε έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους για να δει κανείς βίντεο και να παίξει παιχνίδια στο Ίντερνετ. Ωστόσο, είχε δεχτεί επίσης πολύ έντονες κριτικές, λόγω τρωτών σημείων στον κώδικά του, τα οποία το καθιστούσαν ευάλωτο σε χάκερ.

Μέχρι τα τέλη του 2020, η Adobe θα έχει σταματήσει τα updates και την κυκλοφορία του Flash, ενώ ως τότε θα συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Apple, η Mozilla, η Microsoft και η Google για να παρέχει updates ασφαλείας για τους browsers τους και να υποστηρίζει τις νέες εκδόσεις τους- ωστόσο, πέρα από αυτό, δεν θα προσφέρει νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.

Επίσης, όπως αναφέρει το TechCrunch, σε ανακοίνωσή της η Adobe σημειώνει πως σκοπεύει να είναι «πιο επιθετική» όσον αφορά στον τερματισμό της υποστήριξης για το Flash σε κάποιες συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, όπου κυκλοφορούν παλιές εκδόσεις του χωρίς να έχει δοθεί σχετική άδεια. Η εταιρεία επίσης προτρέπει τους δημιουργούς περιεχομένου να «μεταναστεύσουν» σε άλλες τεχνολογίες, όπως το HTML5, το WebGL και το WebAssembly, που έχουν «ωριμάσει» μέσα στα τελευταία χρόνια.

Πλέον, μεγάλο μέρος των λειτουργιών του Flash έχει περάσει στο HTML5 (κάτι που αναγνωρίζει και η Adobe στην ανακοίνωσή της). Σημειώνεται πως ένας από τους σφοδρότερους αντιπάλους του Flash ήταν η Apple- μάλιστα ο Στιβ Τζομπς είχε κάποτε γράψει δημόσια επιστολή σχετικά με τα προβλήματά του, εκφράζοντας προβληματισμούς σχετικά με τη διαθεσιμότητά του, την ασφάλειά του και τις επιδόσεις του. Ως εκ τούτου, το plug-in δεν υποστηριζόταν ποτέ στις φορητές συσκευές με iOS της Apple.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

@

Στο html5 παιζουν όλα τα βίντεο σε όλα τα browsers; Video file not found.

Επιτέλους!

Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα που να κολλάει τόσο πολύ κάθε τύπο υπολογιστή! Χώρια οι κερκόπορτες ασφαλείας που δημιουργεί... Στα τσακίδια.

....

Φαντάζομαι είσαι μεγάλος γνωστής ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zuckerberg_facebook

Το Facebook επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία - «Οι υπάλληλοι άκουγαν τα ηχητικά μηνύματα του Messenger με σκοπό να ελέγξουν αν η Τεχνητή Νοημοσύνη του Facebook ερμήνευε σωστά τα μηνύματα αυτά» δικαιολογήθηκε

1
vietnam

Μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, οπως η Apple και η Samsung, έχουν πρόθεση να μεταφέρουν εκεί μέρος της παραγωγής τους, για να μειώσουν τα κόστη - Η χώρα προσπαθεί να βελτιώσει τις υποδομές της, αν και απέχει πολύ από την Κίνα

huawei

Το νέο λογισμικό ονομάστηκε «HarmonyOS» και παρουσιάστηκε από τον εκτελεστικό διευθυντή Ρίτσαρντ Γιου, σε συνέδριο στο Ντονγκουάν στη βόρεια Κίνα - Με αυτό τον τρόπο ο κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός «απαντά» στις κυρώσεις των ΗΠΑ

3