Με το Dropbox η αποθήκευση πάει στο σύννεφο!

Με το Dropbox η αποθήκευση πάει στο σύννεφο!

Το cloud γίνεται όλο και πιο φιλικό, όσο και απαραίτητο στον μέσο χρήστη, διασυνδέοντας εφαρμογές και προσφέροντας χώρο για backup ή μεταφορά και κοινή χρήση αρχείων μεγάλου όγκου.

Με το Dropbox η αποθήκευση πάει στο σύννεφο!
Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης και διαχείρισης αρχείων και δεδομένων στο Cloud. Η Apple έχει το iCloud, η Microsoft το OneDrive και η Google έχει το δικό της Drive, αλλά το Dropbox ήταν μια από τις πρώτες δωρεάν διαθέσιμες υπηρεσίες και παραμένει βασική  επιλογή για εκατομμύρια χρήστες.

Λόγω του σκληρού ανταγωνισμού, μέσα στο 2014 η Dropbox μείωσε την τιμή της συνδρομητικής υπηρεσίας του (ονομάζεται Dropbox Pro) και αύξησε τον προσφερόμενο αποθηκευτικό χώρο.

Ετσι, με 9,99 ευρώ τον μήνα ή 99 ευρώ τον χρόνο οι συνδρομητές παίρνουν 1 Tb χώρου για αποθήκευση και πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή –συγκριτικά η Google χρεώνει 8,20 ευρώ τον μήνα το 1 Tb, ενώ στο iCloud της Apple η διατήρηση του αντίστοιχου χώρου κοστίζει μηνιαίως 12,30 ευρώ.
Κλείσιμο

Η βασική χρήση του Dropbox προσφέρει δωρεάν 2 Gb αποθηκευτικό χώρο, με δυνατότητα απόκτησης επιπλέον Mbs από τη στιγμή που το προτείνετε σε φίλους σας και εκείνοι με τη σειρά τους εγγραφούν.

Επίσης, κάποιοι κατασκευαστές συσκευών – όπως η HTC – δίνουν κατά καιρούς με την ενεργοποίηση συγκεκριμένων μοντέλων smartphones ή tablets αρκετά Gbs στο Dropbox, όπως εξάλλου κάνει και η Microsoft μέσω του δικού της OneDrive, προσφέροντάς δωρεάν έξτρα χώρο συνδυάστηκα με υπηρεσίες και συσκευές.

Το Dropbox – όπως και οι άλλες αντίστοιχες Cloud υπηρεσίες -  δημιουργεί έναν φάκελο στον υπολογιστή σας, τον οποίο μπορεί να επεξεργαστείτε από οποιαδήποτε online συσκευή. Απλά μεταφέροντας εκεί ένα κείμενο, μια φωτογραφία ή οποιασδήποτε άλλης μορφής ψηφιακό αρχείο, αυτό είναι σχεδόν άμεσα ορατό μέσω όποιων άλλων διασυνδεδεμένων συσκευών έχουμε ορίσει να συγχρονίζουν με τον λογαριασμό μας στο Dropbox. 

Πριν από δυο μήνες, Microsoft και Dropbox ανακοίνωσαν τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας τους, προκειμένου να προσφέρουν από κοινού τις υπηρεσίες τους σε όλους του χρήστες του Office και της δημοφιλούς πλατφόρμας διαχείρισης περιεχομένου μέσω Cloud. Η συμφωνία θα επιτρέψει την ευκολότερη, εξ αποστάσεως συνεργασία πάνω σε έγγραφα κειμένου, λογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις.

Ετσι, οι χρήστες του Dropbox και του Office μπορούν: 

-Να έχουν ταχύτερη πρόσβαση στο Dropbox από τις εφαρμογές του Office στα αρχεία και τους φακέλους τους. 

-Να επεξεργάζονται αρχεία του Office απευθείας από το Dropbox και να τα συγχρονίζουν σε όλες τους τις συσκευές. 

-Να μοιράζονται νέα ή τροποποιημένα αρχεία του Office, χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες κοινής χρήσης Dropbox. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης