Το μέλλον είναι εδώ: Τσιπ στον εγκέφαλο θα ελέγχει υπολογιστές!

Το μέλλον είναι εδώ: Τσιπ στον εγκέφαλο θα ελέγχει υπολογιστές!

Η IBM έχει εκφράσει την επιθυμία του να αναπτύξει αυτού του είδους την τεχνολογία

Το μέλλον είναι εδώ: Τσιπ στον εγκέφαλο θα ελέγχει υπολογιστές!
Μέχρι το 2020, δεν θα χρειαζόμαστε πληκτρολόγιο και ποντίκι για τον έλεγχο του του υπολογιστή μας καθώς, με την βοήθεια ενός τσιπ που θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο, θα μπορούμε να ανοίγουμε έγγραφα και να σερφάρουμε στο Διαδίκτυο.

Επιστήμονες ανά τον κόσμο εργάζονται πυρετωδώς για να διαβάσουν και να αξιοποιήσουν τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να λειτουργούν laptop, τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα. Τα κύματα του εγκεφάλου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με τους ανεπτυγμένους αισθητήρες που τελειοποιούν εταιρείες πληροφορικής.

Το φιλόδοξο αλλά και αμφιλεγόμενο σχέδιο των ερευνητών προϋποθέτει βεβαίως την συγκατάθεση του χρήστη. Για τους επιστήμονες, οι καταναλωτές δεν θα είναι αρνητικοί στο να κερδίσουν την ελευθερία των... κινήσεων από τη χρήση του εμφυτεύματος.

Κλείσιμο
Οι ερευνητές προσανατολίστηκαν σε αυτό το σχέδιο βλέποντας την απήχηση που έχουν ήδη στις ΗΠΑ τα ακουστικά που έχουν αναπτύξει κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών που επιτρέπουν στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια με τα κύματα του εγκεφάλου τους και όχι μ’ ένα joystick ή χειριστήριο.



Ο «γίγαντας» της πληροφορικής IBM έχει εκφράσει την επιθυμία του να αναπτύξει αυτού του είδους την τεχνολογία που θα μας επιτρέπει μόνο με την σκέψη όταν θέλουμε να συνδεθούμε στο Διαδίκτυο, να κάνουμε την επιθυμία μας πραγματικότητα. Επιπλέον, θα μπορούμε να ελέγχουμε τον κέρσορα στην οθόνη ενός υπολογιστή μόνο με τη σκέψη σας, για το πού θέλουμε να τον μετακινήσουμε.

Θα μπορούσαμε επίσης να διαβάσουμε και να αποθηκεύσουμε στη μνήμη μας ένα κείμενο 500-σελίδων στον υπολογιστή σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με την "Boston Globe", η αμερικανική κυβέρνηση θα δαπανήσει το ποσό των 70 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για την έρευνα εγκεφαλικών εμφυτευμάτων. Στόχος της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον είναι η τελειοποίηση τσιπ που θα εμφυτεύονται στον εγκέφαλο και θα παρακολουθούν την υγεία των ανθρώπων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης