«Βελτιώνω την πόλη μου» μέσω κινητού τηλεφώνου

«Βελτιώνω την πόλη μου» μέσω κινητού τηλεφώνου

Μια πρωτότυπη εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά θέτει σε λειτουργία ο δήμος Θέρμης στη Θεσσαλονίκη...

Μια πρωτότυπη εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά θέτει σε λειτουργία ο δήμος Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, με την ονομασία «Βελτιώνω την πόλη μου». Πλέον οι κάτοικοι θα μπορούν να υποβάλλουν μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής απευθείας αίτημα επισκευής του οδικού δικτύου, της αποκατάστασης του φωτισμού ή όποιου άλλου προβλήματος εντοπίζουν.

Δηλαδή ο πολίτης θα μπορεί να δηλώσει αυτομάτως στον δήμο το σημείο όπου βρίσκεται η λακκούβα (μέσω του συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού της συσκευής του), να τη φωτογραφίσει ώστε να διευκολύνει το συνεργείο που θ΄ αναλάβει να την κλείσει και να μεταβιβάσει άμεσα το αίτημά του στον δήμο.

Ο δήμος Θέρμης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και την ερευνητική μονάδα Urenio του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα θέσει σε λειτουργά αυτήν την πρωτότυπη εφαρμογή.
 
«Η εφαρμογή επιτρέπει στους πολίτες του Δήμου Θέρμης να υποβάλλουν μέσω του κινητού τηλεφώνου τα πάσης φύσεως αιτήματα που αφορούν στη διαβίωσή τους (π.χ., σπασμένες λάμπες, απουσία κάδου απορριμμάτων από μια γειτονιά, λακκούβες στους δρόμους, σπασμένα παγκάκια, επιπλέον φωτισμός σε κάποιο δρόμο, κλπ), ώστε αυτά να μεταβιβάζονται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και να δρομολογείται η διευθέτηση τους», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωσή του ΕΚΕΤΑ.
 
Η εφαρμογή για τα κινητά χρησιμοποιεί τις δυνατότητες των «έξυπνων» συσκευών, όπως για παράδειγμα την αυτόματη εξαγωγή της γεωγραφικής θέσης όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, την οπτική απεικόνιση μέσω φωτογραφικής μηχανής και την άμεση αποστολή του στην αρμόδια υπηρεσία.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και διατίθεται μέσω του Google Play 
και των σχετικών ιστοσελίδων thermi.gov.gr και mklab.iti.gr.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης