«Βελτιώνω την πόλη μου» μέσω κινητού τηλεφώνου

«Βελτιώνω την πόλη μου» μέσω κινητού τηλεφώνου

Μια πρωτότυπη εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά θέτει σε λειτουργία ο δήμος Θέρμης στη Θεσσαλονίκη...

Μια πρωτότυπη εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά θέτει σε λειτουργία ο δήμος Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, με την ονομασία «Βελτιώνω την πόλη μου». Πλέον οι κάτοικοι θα μπορούν να υποβάλλουν μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής απευθείας αίτημα επισκευής του οδικού δικτύου, της αποκατάστασης του φωτισμού ή όποιου άλλου προβλήματος εντοπίζουν.

Δηλαδή ο πολίτης θα μπορεί να δηλώσει αυτομάτως στον δήμο το σημείο όπου βρίσκεται η λακκούβα (μέσω του συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού της συσκευής του), να τη φωτογραφίσει ώστε να διευκολύνει το συνεργείο που θ΄ αναλάβει να την κλείσει και να μεταβιβάσει άμεσα το αίτημά του στον δήμο.

Ο δήμος Θέρμης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και την ερευνητική μονάδα Urenio του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα θέσει σε λειτουργά αυτήν την πρωτότυπη εφαρμογή.
 
«Η εφαρμογή επιτρέπει στους πολίτες του Δήμου Θέρμης να υποβάλλουν μέσω του κινητού τηλεφώνου τα πάσης φύσεως αιτήματα που αφορούν στη διαβίωσή τους (π.χ., σπασμένες λάμπες, απουσία κάδου απορριμμάτων από μια γειτονιά, λακκούβες στους δρόμους, σπασμένα παγκάκια, επιπλέον φωτισμός σε κάποιο δρόμο, κλπ), ώστε αυτά να μεταβιβάζονται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και να δρομολογείται η διευθέτηση τους», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωσή του ΕΚΕΤΑ.
 
Η εφαρμογή για τα κινητά χρησιμοποιεί τις δυνατότητες των «έξυπνων» συσκευών, όπως για παράδειγμα την αυτόματη εξαγωγή της γεωγραφικής θέσης όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, την οπτική απεικόνιση μέσω φωτογραφικής μηχανής και την άμεση αποστολή του στην αρμόδια υπηρεσία.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και διατίθεται μέσω του Google Play 
και των σχετικών ιστοσελίδων thermi.gov.gr και mklab.iti.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eg5

Με τη συμμετοχή καλεσμένων από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ, γιορτάστηκε στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στην Ν. Κηφισιά, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18/5). Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνίων επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), ως το Τιμώμενο Μουσείο για την Ελλάδα.

0000har21-main1

Οκτώ μηχανικοί «έδωσαν» 2.500 εργασίας για να προκύψει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα - Το μπλε του ζαφειριού, οι επενδύσεις από χρυσό και διαμάντια και τα 1.6 εκατ. ευρώ που θα χρειαστεί για να την αποκτήσει κάποιος

5
kersti

Η Πρόεδρος Κέρστι Καλγιουλάιντ μίλησε σε μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με θέμα «Creating e-solutions to grow economies: The Estonian Experience" και δέχθηκε ερωτήσεις για τα «μυστικά» που οδήγησαν την Εσθονία να γίνει πρότυπο ηλεκτρονικής διαχείρισης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στα 25 χρόνια της ανεξαρτησίας της