«Plaisiobots: The Race»: Οι ιδέες που θα σας ταξιδέψουν στο ΜΙΤ

«Plaisiobots: The Race»: Οι ιδέες που θα σας ταξιδέψουν στο ΜΙΤ

Μια μοναδική ευκαιρία σε μαθητές και φοιτητές, να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον κόσμο της ρομποτικής, δίνει η ΠΛΑΙΣΙΟ Computers η οποία προχωράει σε ανοιχτό κάλεσμα στον  1ο Διαγωνισμό Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, «Plaisiobots: The Race», με κορυφαίο έπαθλο για τους νικητές, ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο φημισμένο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ.

race1

Μπορεί μια ιδέα να αλλάξει τον κόσμο; Ανεπιφύλακτα ναι! Αν είστε μαθητές ή φοιτητές με καινοτόμες ιδέες, δηλώστε συμμετοχή στον 1
ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που διοργανώνεται από την ΠΛΑΙΣΙΟ Computers και δείτε το να συμβαίνει μέσα από μια συναρπαστική εμπειρία και ένα μεγάλο βραβείο. Μέσω του «Plaisiobots: The Race», οι μαθητές και φοιτητές που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια υλοποίησης μιας ιδέας, από την αρχική σκέψη και το σχεδιασμό της μέχρι την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός τελικού prototype που μπορεί να βγει στην παραγωγή, συνδέοντας για πρώτη φορά την έννοια της STEAM EDUCATION με εκείνη της επιχειρηματικότητας.

Eκπαιδευτικό ταξίδι στο ΜΙΤ
Για την ΠΛΑΙΣΙΟ Computers, η εκπαίδευση αποτελεί πεδίο ευαισθητοποίησης εδώ και πολλά χρόνια και έχει στηρίξει τον τομέα αυτό με διάφορους τρόπους - από την παροχή σχολικών τσαντών κάθε χρόνο σε σχολεία, μέχρι τη δημιουργία της πρώτης STEM Library σε δημόσιο σχολείο της Αττικής.

Τώρα, και σε συνέχεια της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από την ελληνική ομάδα Plaisiobots στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC), διοργανώνει τον 1
ο Πανελλήνιο «Plaisiobots: The Race», με σκοπό να αναδείξει τη ρομποτική και την εφαρμογή της στο πλαίσιο της επιχειρηματικότητας.

Κλείσιμο
Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στις ομάδες μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου και στις ομάδες φοιτητών. Το θέμα της μαθητικής κατηγορίας είναι «Το ρομπότ: ένα εργαλείο εκπαίδευσης» και της φοιτητικής «Το ρομπότ: υποβοηθά τον άνθρωπο στην εργασία του». Οι δηλώσεις συμμετοχής διαρκούν από τις 17 Μαΐου έως τις 20 Ιουλίου. Κορυφαίο έπαθλο για τους νικητές, ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο ΜΙΤ!

Plaisiobots: The Race | Έτοιμοι για τη μεγάλη ιδέα; Λάβετε θέσεις!


Λάβετε θέσεις
Με την ολοκλήρωση της υποβολής των συμμετοχών στις 20/07, ξεκινάει η αξιολόγηση των ομάδων από πενταμελή επιτροπή, έγκριτων προσωπικοτήτων του ευρύτερου κλάδου. Η πρώτη φάση της αξιολόγησης, που αφορά ουσιαστικά την παρουσίαση της ιδέας, γίνεται με συγκεκριμένα βαθμολογικά κριτήρια, όπως είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος, η υλοποιησιμότητα της ιδέας και η έρευνα. Συνολικά, θα προκριθούν 10 ομάδες, 5 από τη μαθητική κατηγορία και 5 από τη φοιτητική και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2021.
Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, οι ομάδες θα λάβουν καθοδήγηση από την ομάδα ρομποτικής του ΠΛΑΙΣΙΟΥ, Plaisiobots, που κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής τον Δεκέμβριο του 2020. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν στοχευμένα webinars από ανθρώπους του επιχειρηματικού και τεχνολογικού χώρου για αρτιότερη υποβοήθηση των ομάδων. Ο στόχος είναι να καταφέρουν να παρουσιάσουν όλες οι ομάδες ένα ρομποτικό prototype στον τελικό του διαγωνισμού.

Στον δρόμο για τον τελικό
Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021, όπου θα αναδειχθούν 4 νικητές: 2 ομάδες από τη μαθητική κατηγορία και 2 ομάδες από τη φοιτητική. Οι ομάδες που θα κερδίσουν την πρώτη θέση σε κάθε κατηγορία θα λάβουν ως έπαθλο ένα εκπαιδευτικό ταξίδι σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, το Massachusetts Institute of Technology (MIT) στη Βοστώνη.

 Ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα
Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία για τους νικητές, καθώς σε αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι  θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν εργαστήρια του πανεπιστημίου, να συνομιλήσουν με καθηγητές διεθνούς φήμης και να γνωρίσουν start up εταιρείες οι οποίες ξεκίνησαν μέσα στο ΜΙΤ.
Η διοργάνωση του διαγωνισμού από την ΠΛΑΙΣΙΟ Computers έρχεται να αναδείξει το καινοτόμο προφίλ της εταιρείας αλλά και να ενισχύσει το όραμά της, που είναι η προσφορά όλων των κατάλληλων εφοδίων στους νέους για να δημιουργήσουν ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες και ελπίδα.

Αν έχετε «τη μεγάλη»  ιδέα και θέλετε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, δηλώστε συμμετοχή στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Plaisiobots: The Race και διεκδικήστε ένα μοναδικό ταξίδι γνώσης και εξέλιξης!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης