Το υπερβολικό άγχος «σκοτώνει» το σεξ!

Το υπερβολικό άγχος «σκοτώνει» το σεξ!

Τι γίνεται όταν οι εραστές θεωρούν τη σεξουαλική πράξη αγγαρεία και πρωταρχική τους ανάγκη, την ανάγκη για ύπνο και ξεκούραση

Το υπερβολικό άγχος «σκοτώνει» το σεξ!
Άγχος! Στις μέρες μας όλο και πιο πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται γι’ αυτό. Ωστόσο, το άγχος είναι ένας φυσιολογικός μηχανισμός άμυνας του οργανισμού που όλοι βιώνουμε κάποιες στιγμές. Είναι ένας βοηθητικός μηχανισμός για το άτομο, καθώς το προειδοποιεί και το προετοιμάζει παράλληλα, να αντιδράσει με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο μπροστά σε καταστάσεις που είναι άγνωστες και απειλητικές για το ίδιο.

Τι γίνεται όμως όταν το επίπεδο του άγχους που αισθάνεται κανείς ξεπερνά το μέτριο και βιώνεται ως ένα διάχυτο και έντονο αίσθημα δυσφορίας; Τότε είναι που το άγχος γίνεται παθολογικό, με τεράστιες συνέπειες για αυτόν που το βιώνει αλλά και τους γύρω του.

Φαίνεται, πως αυτή την ένταση που βιώνουν καθημερινά τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες την μεταφέρουν από το γραφείο στο σπίτι και δυστυχώς, πολύ συχνά και στο κρεβάτι. Έτσι, ενώ παλιά το κρεβάτι ήταν το μέρος που έδινε τη δυνατότητα σε δύο εραστές να χαλαρώσουν, να έρθουν πιο κοντά και να λειτουργήσουν ερωτικά παίρνοντας και δίνοντας απόλαυση, τώρα πια οι ίδιοι εραστές θεωρούν τη σεξουαλική πράξη αγγαρεία και πρωταρχική τους ανάγκη, την ανάγκη για ύπνο και ξεκούραση.

Κλείσιμο
Ίσως το στρες, το έντονο άγχος, οι απαιτητικοί  και κουραστικοί ρυθμοί που απαιτεί η σύγχρονη καθημερινότητα, να είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. Από την άλλη μεριά, τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας και η οικονομική ανασφάλεια που αυτή συνεπάγεται κάνει τους ανθρώπους να βρίσκονται σε μια διαρκή αγωνία και αναζήτηση νέων ευκαιριών απασχόλησης, με αποτέλεσμα η ζωή τους να έχει μετατραπεί σε έναν αγώνα δρόμου για επιβίωση, όπου, ως φυσικό επακόλουθο, το σεξ δεν έχει πρωταγωνιστική θέση.

Διαβάστε περισσότερα από το www.faysbook.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης