Έξι ανατριχιαστικά βίντεο που υπάρχουν στο YouTube και οι φριχτές αληθινές ιστορίες πίσω τους

Έξι ανατριχιαστικά βίντεο που υπάρχουν στο YouTube και οι φριχτές αληθινές ιστορίες πίσω τους

Από ηχητικά ντοκουμέντα μιας μαζικής «αυτοκτονίας» που συντάραξε την ανθρωπότητα μέχρι καταγραφές από διαταραγμένα μυαλά που είχαν εμμονή με τον φόνο, αυτά τα βίντεο δεν είναι για ευαίσθητους

Έξι ανατριχιαστικά βίντεο που υπάρχουν στο YouTube και οι φριχτές αληθινές ιστορίες πίσω τους
Από τα πρώτα του κιόλας βήματα το 2005 μέχρι σήμερα, το YouTube έχει διασκεδάσει, «ταξιδέψει» και ενημερώσει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χάρη στο πλούσιο και συναρπαστικό περιεχόμενό του.

Είτε το επισκέπτεσαι αναζητώντας ένα βίντεο κλιπ, αρχειακό υλικό, την αγαπημένη σου εκπομπή, είτε απλώς για να περάσεις λίγη από την ώρα σου «χαζεύοντας», πρόκειται για μια πλατφόρμα που έχει τον τρόπο της να σε... παρασέρνει, οδηγώντας σε από το ένα βίντεο στο άλλο, με αποτέλεσμα να της αφιερώνεις τελικά περισσότερο χρόνο απ' όσο σχεδίαζες.

Τι γίνεται όμως όταν αυτή η περιπλάνηση σε οδηγεί σε κάποιες πιο «σκοτεινές» γωνιές του δημοφιλούς site; Παρά τον φαινομενικά ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, το YouTube φιλοξενεί σήμερα αρκετά βίντεο που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από αλλόκοτα και νοσηρά, μέχρι αποτρόπαια και σοκαριστικά, ιδίως αν σκεφτεί κανείς την φριχτή ιστορία που κρύβουν πίσω τους.

Κλείσιμο
Από ηχητικά ντοκουμέντα μιας μαζικής «αυτοκτονίας» που συντάραξε την ανθρωπότητα (όπως το τελευταίο κήρυγμα του Jim Jones) μέχρι καταγραφές από διαταραγμένα μυαλά που είχαν εμμονή με τον φόνο (όπως το βίντεο-ημερολόγιο του stalker της Bjork), αυτά τα βίντεο είναι ικανά να προξενήσουν εφιάλτες στις πιο ευαίσθητες ιδιοσυγκρασίες.

Ωστόσο η χρησιμότητά τους είναι αδιαμφισβήτητη, αφού έχουν τη δυνατότητα με την εικόνα και τον ήχο να «φωτίσουν» πτυχές ιστοριών που κανένα βιβλίο και κανένα άρθρο εφημερίδας δεν θα μπορέσει να σκιαγραφήσει με τόση ζωντάνια και ανατριχιαστική ακρίβεια.

 1. Εdarem
O Edward Robert Muscare (γνωστός με το ψευδώνυμο Edarem ή Uncle Ed) ήταν ένας αρκετά παράξενος ηλικιωμένος κύριος που, το διάστημα 2006-2009, πόσταρε βιντεάκια στο YouTube που τον έδειχναν να τραγουδά με lip sync δημοφιλή κομμάτια, να μιλά για τη ζωή του και να κάνει αλλόκοτες (και κάπως τρομακτικές) γκριμάτσες στην κάμερα.

Τα πάνω από 130 κλιπ που ανέβασε μέσα σε τρία χρόνια είχαν συγκεντρώσει χιλιάδες views σε εκείνα τα πρώτα βήματα του YouTube, μετατρέποντας τον Edarem σε διαδικτυακό αστέρι με πολλούς φαν. Τι το ανατριχιαστικό υπάρχει σε αυτό, μπορεί να αναρωτιέστε. Μα φυσικά το παρελθόν του χαριτωμένου (για κάποιους) γεράκου ο οποίος τη δεκαετία του '70 παρουσίαζε μια παιδική τηλεοπτική εκπομπή σε τοπικό σταθμό του Κάνσας, την οποία και σταμάτησε όταν... καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή είχε βιάσει ένα 14χρονο αγόρι.

Μόλις το παρελθόν του Muscare διέρρευσε στο διαδίκτυο, ο ίδιος εξήγησε στο κοινό του ότι σε καμία περίπτωση «δεν επρόκειτο να παραβιάσει ξανά τον νόμο», ωστόσο δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «είμαστε όλοι άνθρωποι και είναι φυσικό να αμαρτάνουμε».

Πάντως, η διαδικτυακή φήμη του Edarem του βγήκε τελικά σε κακό, αφού ο ηλικιωμένος άνδρας συνελήφθη τελικά ξανά για παραβίαση των όρων αναστολής του, που δήλωναν ρητά ότι δεν του επιτρεπόταν να έχει, ούτε να χρησιμοποιεί υπολογιστή. Ο Edarem πέθανε στην φυλακή από καρκίνο των πνευμόνων σε ηλικία 80 ετών ωστόσο ο λογαριασμός με τα ανατριχιαστικά βιντεάκια του παραμένει ακόμα ενεργός.




2. Το τελευταίο κήρυγμα του αιδεσιμώτατου Jim Jones


H «σφαγή της Jonestown» είναι ίσως από τα πιο σοκαριστικά και τραγικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας. Η ιστορία της μαζικής «αυτοκτονίας» (ή πιο σωστά, δολοφονίας) περίπου 900 ανθρώπων που είχαν ακολουθήσει με αφέλεια τον διαταραγμένο και σατανικό ηγέτη της σέχτας του «Ναού του Λαού», πριν από περίπου 40 χρόνια στη βορειοδυτική Γουιάνα αναζητώντας έναν δικαιότερο κόσμο, συγκλονίζει ακόμα και σήμερα.

Στις 18 Νοεμβρίου 1978, ο αιδεσιμώτατος Jim Jones, o οποίος είχε πείσει εκατοντάδες ανθρώπους να τον ακολουθήσουν στη Νότια Αμερική για να δημιουργήσουν μαζί έναν επίγειο παράδεισο δικαιοσύνης και ισότητας, έδωσε εντολή στους πιστούς του να αυτοκτονήσουν πίνοντας ένα φονικό κοκτέιλ με κυάνιο.

Η σκοτεινή κάθοδός του στην τρέλα, με αποκορύφωμα την μέρα που οδήγησε στο θάνατο 918 άτομα (μεταξύ των οποίων και ένας Αμερικανός γερουσιαστής που είχε καταφτάσει για να διερευνήσει καταγγελίες περί «ακούσιας κράτησης» ορισμένων εκ των κατοίκων της Jonestown) έχει καταγραφεί σε βίντεο του καταυλισμού που δημιούργησε ο ίδιος θέλοντας να απαθανατίσει το έργο της ζωής του αλλά και τη δύναμη που είχε πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους.

Το πιο συγκλονιστικό ωστόσο ντοκουμέντο είναι η ηχητική καταγραφή του τελευταίου του κηρύγματος στον καταυλισμό, με το οποίο έδωσε το σύνθημα για το μακελειό που θα ακολουθούσε. Τα 300 περίπου βρέφη και τα παιδιά σκοτώθηκαν πρώτα, με τους έμπιστους του Τζόουνς να τους χύνουν το δηλητηριασμένο ποτό στο στόμα και κατόπιν να τα μεταφέρουν έξω από το υπόστεγο που είχαν συγκεντρωθεί, για να πεθάνουν στο χώμα.

Έπειτα ήρθε η ώρα των ενηλίκων, που έσβησαν με τον ίδιο τρόπο, ένας προς έναν. Ο ίδιος ο Τζόουνς πέθανε σαν δειλός, ζητώντας - όπως πιστεύεται - από έναν από τους φρουρούς του να τον πυροβολήσει. Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στην Jonestown εδώ.


 

3. To υλικό ασφαλείας του ασανσέρ όπου εθεάθη ζωντανή τελευταία φορά η Elisa Lam


H Elisa Lam ήταν μια Καναδή φοιτήτρια κινεζικής καταγωγής η οποία βρέθηκε νεκρή σε μια δεξαμενή νερού στην οροφή ενός ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες, στις 19 Φεβρουαρίου του 2013. Η άτυχη κοπέλα, η οποία είχε επισκεφθεί ως τουρίστρια την πόλη, είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη στις αρχές του μήνα και η Αστυνομία του Λος Άντζελες την αναζητούσε εναγωνίως.

Το ενδιαφέρον του κοινού για το τι είχε συμβεί στη νεαρή Καναδή κορυφώθηκε όταν δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο ασφαλείας που είχε κατέγραφε την τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή. Στο παράξενο αυτό κλιπ η Lam εμφανίζεται να μπαίνει στο εσωτερικό ενός ασανσέρ που φαίνεται να δυσλειτουργεί.

Κατά τη διάρκεια του ολιγόλεπτου βίντεο, η νεαρή (που δείχνει αρκετά ανήσυχη) μπαινοβγαίνει αρκετές φορές στο ασανσέρ, κοιτάζει έξω επιφυλακτικά, μιλά και χειρονομεί παράξενα σε μια αθέατη φιγούρα στο διάδρομο και σε κάποιες ιδιαίτερα τρομακτικές στιγμές δείχνει να προσπαθεί να κρυφτεί από κάποιον κολλώντας το σώμα της στο πλάι του ανελκυστήρα.

Το βίντεο έγινε viral στο διαδίκτυο, με πολλούς χρήστες να υποστηρίζουν ότι αποτελεί απόδειξη ότι κάποια υπερφυσική δύναμη είχε ανάμειξη στην εξαφάνιση της νεαρής. Η αλήθεια ωστόσο είναι μάλλον πιο απλή και θλιβερή, αφού η άτυχη κοπέλα έπασχε από διπολική διαταραχή και η παράξενη συμπεριφορά της μπορεί να ήταν σύμπτωμα της συγκεκριμένης πάθησης.

Ο θάνατός της αποδόθηκε σε ατύχημα από τις επίσημες αρχές, χωρίς ωστόσο να έχει δικαιολογηθεί μέχρι σήμερα πώς μπορεί να βρέθηκε γυμνή στη δεξαμενή, με τα ρούχα και τα πράγματά της να επιπλέουν γύρω από το άψυχο κορμί της.



4. Το αποτρόπαιο ημερολόγιο του stalker της Bjork


Λίγοι θυμούνται σήμερα τον Ricardo Lopez, τον άνδρα ο οποίος επιχείρησε να δολοφονήσει την Bjork τον Σεπτέμβριο του 1996, προτού δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του ελπίζοντας ότι θα «ενωνόταν για πάντα με την αγαπημένη του» Ισλανδή τραγουδίστρια στον παράδεισο. Ωστόσο το ανατριχιαστικό του «βιντεο-ημερολόγιο» με τις καταχωρίσεις που έκανε σχεδόν καθημερινά επί ένα μήνα ο διαταραγμένος stalker σώζεται μέχρι σήμερα, και μεγάλα μέρη του υπάρχουν δημοσιευμένα στο YouTube.

Τα κλιπ προσφέρουν μια αποκαλυπτική ματιά στο αρρωστημένο μυαλό του νεαρού Αμερικανού (ουρουγουανικής καταγωγής) ο οποίος πέρασε από τη λατρεία της Bjork στο άσβεστο μίσος, όταν ανακάλυψε από ένα περιοδικό ότι εκείνη έβγαινε με τον μαύρο μουσικό Goldie. Στα βίντεο, ο Lopez εμφανίζεται στο διαμέρισμά του στην Φλόριντα να μιλά για το είδωλό του «με την αθώα και γλυκιά ομορφιά» και για διάφορα άλλα θέματα, όπως τη γυναικομαστία του που τον έκανε να νιώθει παραμορφωμένος και ανεπαρκής.

Σε κάποια από τις καταχωρίσεις του εξηγεί ότι θέλει να σκοτώσει ή να παραμορφώσει την τραγουδίστρια, ώστε να «επιδράσει με καταλυτικό και μόνιμο τρόπο στη ζωή της» προτού βάλει τέλος στην δική του ύπαρξη. Για τον λόγο αυτό κατασκευάζει ένα πακέτο-βόμβα με θειικό οξύ, σχεδιασμένο να εκραγεί με το που θα το άνοιγε η Ισλανδή σταρ.

Αφού έστειλε το πακέτο, ο επικίνδυνος stalker έκανε την τελευταία του καταχώριση: Αφού ξύρισε το κεφάλι του και το έβαψε με κόκκινη και πράσινη μπογιά, ακούγοντας ένα κομμάτι της Bjork, έβαλε στο στόμα του ένα περίστροφο και πάτησε τη σκανδάλη. To άψυχο σώμα του και οι κασέτες με τα δολοφονικά σχέδιά του βρέθηκαν ευτυχώς έγκαιρα στο σπίτι του από την Αμερικανική Αστυνομία, η οποία κατόπιν ενημέρωσε την Σκότλαντ Γιάρντ που πρόλαβε έτσι να σταματήσει το πακέτο προτού φτάσει στο σπίτι της τραγουδίστριας.


5. H εμφάνιση ενός serial killer στο «Ραντεβού στα Τυφλά»


Ο Rodney Alcala είναι ένας θανατοποινίτης βιαστής και δολοφόνος κατά συρροή, ο αριθμός των θυμάτων του οποίου παραμένει άγνωστος, αλλά εικάζεται από κάποιους ότι μπορεί να ξεπερνά τους 130 άνδρες και γυναίκες.

Ο Alcala καταδικάστηκε εις θάνατον το 2010 στην Καλιφόρνια για πέντε δολοφονίες που διέπραξε στην ίδια πολιτεία το διάστημα 1977-1979. Το 2013 του επιβλήθηκαν επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξης αφού ομολόγησε δύο ακόμη δολοφονίες στη Νέα Υόρκη το 1971 και το 1977. Ωστόσο, αστυνομικά τμήματα σε πολλές ακόμη πολιτείες έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του 80χρονου σήμερα Alcala σε δεκάδες άλλες υποθέσεις εξαφανισμένων γυναικών αλλά και βιασμών, με τον ίδιο να μην δείχνει καμία διάθεση να συνεργαστεί με τις Αρχές ώστε να βρεθούν τουλάχιστον οι σοροί των υπόλοιπων θυμάτων του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο διεστραμμένος άνδρας συνήθιζε να βασανίζει τα θύματά του επί ώρες πριν τα σκοτώσει, στραγγαλίζοντάς τα μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους, και έπειτα περιμένοντας να συνέλθουν για να ξαναρχίσει από την αρχή.

Το σαδιστικό αυτό πρόσωπο δεν έχει καμία σχέση με εκείνο που παρουσίασε κατά την τηλεοπτική εμφάνιση του στο αμερικάνικο «Ραντεβού στα Τυφλά», χρόνια πριν την σύλληψή του, ο Serial Killer. Ολόκληρη η εκπομπή, στην οποία ο Alcala κατάφερε να κερδίζει την καρδιά της παίκτριας (!) βρίσκεται σήμερα στο YouTube.

Ευτυχώς, η νεαρή κοπέλα κατάλαβε στη συνέχεια ότι κάτι πήγαινε στραβά με τον γλυκομίλητο αλλά ανατριχιαστικό μελαμψό νεαρό και αρνήθηκε να βγει μαζί του, μια απόφαση που πιθανότατα της έσωσε τη ζωή.


6. Οι τελευταίες «χαρωπές» δηλώσεις των μελών της αίρεσης Heaven's Gate πριν αυτοκτονήσουν


Στην τελευταία θέση αυτής της κάπως μακάβριας λίστας βρίσκεται ένα ακόμα βίντεο από μια φονική αίρεση που οδήγησε τα μέλη της στην αυτοκαταστροφή. Πρόκειται για τις τελευταίες «αποχαιρετιστήριες» δηλώσεις των 39 μελών της σέχτας «Πύλη του Παραδείσου» (Heaven's Gate) τα οποία αυτοκτόνησαν μαζικά τον Μάρτιο του 1996, στην προσπάθειά τους να μεταβούν σε ένα «διαστημόπλοιο» που ακολουθούσε τον πλανήτη Χέιλ-Μποπ.

Απώτερος στόχος τους ήταν να μεταβούν σε έναν κόσμο όπου τα όντα ήταν ανώτερα του ανθρώπινου είδους, σύμφωνα με τη θεωρία του ιδρυτή της σέχτας, Marshall Applewhite, γνωστό με το ψευδώνυμο «Do».

Το δόγμα της «Πύλης του Ουρανού» ήταν διάσπαρτο με sci-fi αναφορές και είχε γίνει πιστευτό σε τόσο μεγάλο βαθμό από τους πιστούς, που μερικοί έφτασαν στο σημείο να αυτοευνουχιστούν για να «προετοιμαστούν» για αυτό το ανώτερο επίπεδο.


Στο «βίντεο εξόδου» από αυτόν τον κόσμο, άνδρες και γυναίκες με παράξενα κουρέματα και παρανοϊκά χαμόγελα περιγράφουν πόσο χαρούμενοι νιώθουν που σύντομα θα αφήσουν πίσω το «όχημα» του σώματός τους για να ταξιδέψουν στο διάστημα.

Μερικές ώρες αργότερα ήταν όλοι τους νεκροί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης