Βρετανία: Μετάνιωσε που δεν έκανε το εμβόλιο της ιλαράς στον γιο της - «Παραλίγο να τον χάσω»

Βρετανία: Μετάνιωσε που δεν έκανε το εμβόλιο της ιλαράς στον γιο της - «Παραλίγο να τον χάσω»

Το παιδί της κόλλησε ιλαρά στα 16 του χρόνια και είχε επιπλοκές που απείλησαν τη ζωή του

ilara_kid
Με την ιλαρά να βρίσκεται σε έξαρση τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη, μια μητέρα από τη Βρετανία θυμήθηκε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν ο γιος της νόσησε και παραλίγο να πεθάνει. Με την απειλή του θανάτου να αιωρείται πάνω από το παιδί της, συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να είχε αποφύγει την περιπέτεια αυτή αν το είχε εμβολιάσει στην ηλικία που έπρεπε.

Ο γιος της Ρεμπέκα Έβανς, Λούις κόλλησε ιλαρά στα 16 του χρόνια και την πέρασε πολύ βαριά. Υπέφερε από τόσο σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που χρειάστηκε να του κάνουν ανάνηψη οι γιατροί για να τον κρατήσουν στη ζωή. Πέρασε μια εβδομάδα στην εντατική με σοβαρή λοίμωξη και υψηλό πυρετό.
Rebeca_Son
Η απόφαση της Ρεμπέκα Έβανς να μην κάνει στον γιο της το εμβόλιο της ιλαράς είχε σαν αποτέλεσμα να κολλήσει την ασθένεια στα 16 του χρόνια και να κινδυνεύσει η ζωή του

Κλείσιμο
Μετά από αυτή την εμπειρία η ίδια λέει πως μετάνιωσε που ήταν αρνήτρια του εμβολίου. Όταν η Ρεμπέκα κλήθηκε να κάνει στον Λουί το εμβόλιο κατά της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR) σε ηλικία ενός έτους, και αρνήθηκε, νόμιζε ότι έκανε το σωστό. Κάπου είχε διαβάσει ότι το εμβόλιο συνδεόταν με τον αυτισμό...

«Ήταν τρομερό», λέει η 55χρονη Ρεβέκκα, καθώς περιγράφει τη στιγμή που πανικόβλητη τον πήγαινε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. «Φοβόμουν ότι θα τον έχανα. Είναι η σκέψη που μπορεί να κάνει κάθε μητέρα. Έπρεπε να επικεντρωθώ στον γιο μου, ο οποίος ήταν επίσης τρομοκρατημένος. Συγκινούμαι όταν τα θυμάμαι. Θυμάμαι ότι ένας γιατρός με ρώτησε γιατί δεν τον είχα εμβολιάσει και όταν του είπα για τους φόβους μου ότι θα μπορούσε να αναπτύξει αυτισμό, κοίταξε το ταβάνι απελπισμένος και είπε:"Πρέπει να το έχω ακούσει αυτό εκατό φορές". Ήταν, φυσικά, πολύ αργά τότε. Ζήτησα συγγνώμη που δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρή θα μπορούσε να είναι η ιλαρά και που έθεσα σε κίνδυνο άλλα, πιο ευάλωτα άτομα, επειδή δεν τον εμβολίασα».

Ο Λουί είναι τώρα 26 ετών και η Ρεμπέκα αποφάσισε να μιλήσει, επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης για την ιλαρά». Από τον Οκτώβριο του 2023, έχουν αναφερθεί 347 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς στην Αγγλία, με 127 από αυτά να έχουν καταγραφεί τον Ιανουάριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Χρύσα Παπά: Με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη είχαμε κάνει μια hardcore ερωτική σκηνή και είχαμε βγει δεύτεροι σε βραβεία


Ο Κάιλ Γουόκερ άφησε έγκυο την ερωμένη για 2η φορά, ενώ η σύζυγος περιμένει το 4ο παιδί τους


Νίκος Παππάς: Το διαδίκτυο για τον φοιτητή του 30ου εξαμήνου - Πάτησε το πόδι του στη Νομική για να ψηφίσει κατάληψη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης