Ιλαρά – Νέα παγκόσμια απειλή: Αύξηση θανάτων κατά 43% σε ένα έτος

Ιλαρά – Νέα παγκόσμια απειλή: Αύξηση θανάτων κατά 43% σε ένα έτος

Ενώ το 2022 σημειώθηκε μια μέτρια αύξηση της παγκόσμιας εμβολιαστικής κάλυψης συγκριτικά με το 2021, εξακολουθούσαν να υπάρχουν 33 εκατομμύρια παιδιά που έχασαν μια δόση εμβολίου κατά της ιλαράς

Measles_1297392259
Το εμβολιαστικό «κενό» για την πρόληψη της ιλαράς τα τελευταία χρόνια αποτυπώνεται στα πρόσφατα στοιχεία, του 2022, αφού τα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 18% σε σχέση με το 2021 και οι θάνατοι κατά 43%. Ο εκτιμώμενος αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια και οι θάνατοι σε 136.000 – κυρίως μεταξύ των παιδιών – σύμφωνα με νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Η ιλαρά εξακολουθεί να αποτελεί μια αμείλικτα αυξανόμενη απειλή για τα παιδιά, σημειώνουν οι δύο Οργανισμοί. Το 2022, 37 χώρες αντιμετώπισαν μεγάλες ή ανατρεπτικές επιδημίες ιλαράς σε σύγκριση με 22 χώρες το 2021. Από τις χώρες που αντιμετώπισαν επιδημίες, οι 28 βρίσκονταν στην Περιφέρεια του ΠΟΥ της Αφρικής, έξι στην Ανατολική Μεσόγειο, δύο στη Νοτιοανατολική Ασία και μία στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης