Τατσόπουλος στον Δανίκα: «Ζω; Με έσωσε ο άγιος - Πεθαίνω; Φταίνε οι γιατροί»
tatsopoylos_arthro

Τατσόπουλος στον Δανίκα: «Ζω; Με έσωσε ο άγιος - Πεθαίνω; Φταίνε οι γιατροί»

Ο δημοφιλής συγγραφέας μιλά για την πρόσφατη περιπέτεια της σύλληψής του, το trash που έγινε κανονικότητα, την εμπορία θαυμάτων με την εκμετάλλευση της πίστης, αλλά και για το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται εν όψει των προσεχών εκλογών

Καταιγιστικός, σαρωτικός, ορμητικός, ασταμάτητος, ξεκαρδιστικός. Ο λογοτέχνης Πέτρος Τατσόπουλος καθορίζει και οδηγεί τις αιρετικές σκέψεις του πολιτικού Τατσόπουλου.
Αφορμή, φυσικά, το σχόλιό του για την περίπτωση «Φίλιππου Καμπούρη» και θαυμάτων από τον «Αγιο Εφραίμ». Μόνο η αφορμή.

Από εκεί και πέρα, τους πήρε όλους σβάρνα. Εντελώς αυθόρμητα, παρορμητικά και ορμητικά. Εναντίον Βελόπουλου, Ιερώνυμου, θεουσών, Τσίπρα, Καμμένου, Γιαμαρέλου, Κουμουτσάκου, καναλιών, πορνο-εκπομπών, ακόμα και Τριών Ιεραρχών. Απίστευτος.
Και για του λόγου το αληθές, ιδού ο Τατσόπουλος, ιδού το πήδημα. Μεταφορικώς εννοείται.



Σκηνή 1: Τα εθνικά μπούτια

-Δεν μου λες, αγαπητέ φίλε Πέτρο, τσακώνεσαι με όλους τελικά.
«Ξέρω ’γώ, τσακώνονται όλοι μαζί μου μάλλον».

-Τσακώθηκες ποτέ με τον εαυτό σου;
«Πολλές φορές. Εγώ νομίζω ότι οι μόνοι που δεν τσακώνονται με τον εαυτό τους είναι οι πεθαμένοι. Και δεν βάζω νερό στο κρασί μου ανάλογα με τον συνομιλητή μου, δεν αλλάζω το δέρμα μου. Ολα αυτά τα μειονεκτήματα, τα οποία κοστίζουν».

-Εχεις τσακωθεί με ακροδεξιούς, με δεξιούς, με συριζαίους, με θεούσες, έχεις τσακωθεί με όλο τον κόσμο. Ο Φίλιππος Καμπούρης τώρα τελευταία τι σου έφταιξε; Στο «Ερωτοδικείο», αν δεν κάνω λάθος, δεν ήταν;
«Οχι, σε κάποια άλλη trash εκπομπή ήταν, εκεί με τα Εθνικά Μπούτια, με τον Εθνικό Σταρ, τα θυμάσαι αυτά;».

-Δεν το είχα δει ποτέ μου αυτό, για πες μου.
«Την ένδοξη δεκαετία του ’90, όλες αυτές οι σκουπιδοεκπομπές ήταν μετά τα μεσάνυχτα. Αλλά τώρα που έχουμε απενοχοποιηθεί πλήρως, έχουν κατέβει σε όλες τις ζώνες του προγράμματος. Ξεκινάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ, αργά το βράδυ. Εχουν κατακλύσει όλες τις ζώνες. Και τα ερευνητικά προγράμματα, τα ρεπορτάζ, είναι τα νέα πορνό. Τα έχουν βάλει μετά τα μεσάνυχτα να μη βλέπουν τα παιδάκια μας έρευνες, να βλέπουνε τώρα τον Παπαχελά και να σοκάρονται... να ερεθίζονται και τέτοια...».

-Εχει γίνει αντιστροφή τώρα. Το trash έχει πάει νωρίς και το πολιτικό έχει πάει αργά σαν πορνό.
«Αυτός ήταν ο καρπός της τηλεοπτικής αυτορρύθμισης, η οποία έλεγε “ό,τι θέλει ο τηλεθεατής” - που δεν ίσχυε. Τα στελέχη λέγανε, ας πούμε, “την εκπομπή του Δανίκα τη βλέπει κανείς; Δεν τη βλέπει κανείς”, κρίνανε αυτοί. “Ας τη βάλουμε μετά τα μεσάνυχτα αφού δεν τη βλέπει κανείς”».

-Δεν υπάρχουν όμως δείγματα, μετρήσεις;
«Ναι, πρόσεξε όμως να δεις τι γίνεται. Οταν εσύ, ως μεγαλοστέλεχος ενός τηλεοπτικού καναλιού, αποφασίσεις εκ των προτέρων ότι τη δικιά μου εκπομπή δεν θα τη βλέπει κανένας, άρα να τη βάλουμε μετά τα μεσάνυχτα, δεν θα έχει και μερίδιο στη διαφημιστική πίτα. Τη βάζουν μετά τα μεσάνυχτα, δεν τη βλέπει κανένας, άρα είχαν δίκιο! Αυτοεκπληρούμενη προφητεία!».



Σκηνή 2: To εγκεφαλικό του Φίλιππου Καμπούρη και ο Αγιος Εφραίμ

-Πάμε τώρα στον Καμπούρη. Ηταν άρρωστος ο άνθρωπος. Και λέει «σώθηκα από έναν άγιο».
«Ναι, από τον Αγιο Εφραίμ».

-Εσένα τι σε πείραξε; Ασ’ τον να το πιστεύει. Εσύ το θεωρείς ανέκδοτο.
«Μα δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Θα σου το πω όλο με τη σειρά. Αυτό το εγκεφαλικό επεισόδιο, ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε ο Καμπούρης, συνέβη το 2020 - το έχει ξεπεράσει πλήρως και μπράβο του. Μπαίνει λοιπόν τότε σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για πολλές μέρες. Εκεί τον περιθάλπουν, του κάνουν ό,τι μπορούν για να βγει από το εγκεφαλικό και βγαίνει μια χαρά.

Ο ίδιος επικαλείται ότι όλοι αυτοί οι γιατροί δεν παίξανε ουσιαστικό ρόλο στη θεραπεία του. Δεν πήγε σε ένα μοναστήρι ο Καμπούρης, στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, να κάτσει με το εγκεφαλικό του και να πει “άγιέ μου, σε παρακαλώ, κάνε με καλά” και μετά από δέκα μέρες ο άγιος -επειδή ήταν και busy βέβαια, έχει και προτεραιότητες- να τον κάνει καλά. Δεν το έκανε αυτό. Πήγε στο νοσοκομείο, το νοσοκομείο τον έκανε καλά, και μετά είπε ότι έγινε καλά από τον Αγιο Εφραίμ. Λοιπόν αυτή η τακτική, του να πηγαίνω σε ένα νοσοκομείο... όπως ξέρεις είχα και εγώ αντίστοιχη περίπτωση, όχι με εγκεφαλικό αλλά με βαρύ καρδιακό, με ανεύρυσμα αορτής».

-Τώρα είσαι καλά.
«Είμαι καλά. Με έχουνε κάνει καινούριο, στο Ιπποκράτειο. Αυτό έγινε το ’19. Πέσανε οι γιατροί πάνω μου, με επικεφαλής τον Δημήτρη Λυμπεριάδη, τον καρδιοχειρουργό, με είχανε στο χειρουργείο 5 ώρες. Και είμαι ευγνώμων σε όλη την ομάδα που με χειρούργησε και με περιέθαλψε μετά, τους νοσοκόμους, όλους αυτούς που κάθονται από το πρωί ως το βράδυ για να ζήσεις εσύ και να βγεις μετά και να πεις “ο άγιος μ’ έσωσε. Χέσ’ τους αυτούς, εμένα ο άγιος μ’ έσωσε”.

Λοιπόν την τακτική “ζω επειδή με έσωσε ο άγιος και πεθαίνω επειδή φταίνε οι γιατροί” τη θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους ίδιους τους γιατρούς. Αλλά και για όλους εκείνους τους συγγενείς βαριά αρρώστων που προσεύχονται όλοι, και οι ίδιοι οι άρρωστοι και οι συγγενείς τους, από το πρωί ως το βράδυ, και στο τέλος αυτοί πεθαίνουν. Και έρχεται μετά η Εκκλησία και λέει “α, μάλλον δεν θα πιστεύατε πολύ. Δεν θα προσευχηθήκατε αρκετά”.

Δεν φτάνει που χάνουν τον δικό τους άνθρωπο, τους προσθέτει η Εκκλησία και ενοχές από πάνω ότι δεν ήταν αρκετά πιστοί. Λοιπόν, ο Καμπούρης τώρα αυτό το έπαθε το 2020. Πριν από λίγες ημέρες, έβγαλε πέρα από τις γιγαντοαφίσες με τις οποίες έχει γεμίσει την Κηφισίας κάπου προς τα πάνω, γιατί είναι υποψήφιος στον Βορρά της Β’ Αθήνας...».

-Υποψήφιος του Βελόπουλου.
«Του Βελόπουλου, με την Ελληνική Λύση. Του κατόχου των χειρόγραφων επιστολών του Ιησού, οπότε ταιριάζει, πήγε σε ένα θρησκευτικό κόμμα. Σε αυτό μπράβο του, καλή επιλογή και του Βελόπουλου και του Καμπούρη».

-Ο οποίος μάλιστα έχει και τις κρέμες...
«Τις κρέμες, τις κηραλοιφές, το φάρμακο για τον κορωνοϊό, τα πάντα είχε. Είχε και το φάρμακο για τη φαλάκρα - φαλακρός όντας ο ίδιος. Αλλά δεν πειράζει. Στην Ελλάδα ό,τι θέλουμε λέμε».



Σκηνή 3: Ήμουν παπαδάκι

-Μισό λεπτό τώρα. Αν η Νέα Δημοκρατία συμμαχήσει με τον Βελόπουλο με τις κρέμες;
«Κακό του κεφαλιού της. Αν με οποιοδήποτε κόμμα αναγκαστεί να συμμαχήσει. Γιατί τώρα μπαίνουμε σε άλλο χωράφι, με την απλή αναλογική στις πρώτες εκλογές μπορεί να δούμε τερατογενέσεις. Ο κάθε τρελός του χωριού θα βγάλει ένα φιρμάνι και θα μιλάει. Από θαύματα, από άγιες ζώνες, άγιες παντόφλες, άγια κάστανα. Τα δώρα των Τριών Μάγων. Μη γελάς, το ξέρεις ότι υπάρχουν τα δώρα των Τριών Μάγων; Οι ίδιοι οι Μάγοι ήταν φανταστικά πρόσωπα, αλλά τα δώρα τους υπάρχουν.

Τα έχει μια μονή στο Αγιον Ορος, όπως η Μονή Βατοπεδίου έχει την Αγία Ζώνη, που υποτίθεται τη φόραγε η Παναγία και είναι φτιαγμένη από υλικό της βυζαντινής εποχής. Λοιπόν, για να επανέλθω στον Καμπούρη, πάει σε αυτό το πολύ βαθιά θρησκευόμενο κόμμα, και αφού μας γεμίζει με τις αφίσες και τη μούρη του τους δρόμους, μία από τις πρώτες αναρτήσεις που κάνει είναι ότι πάει στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και φωτογραφίζεται για να τον ευχαριστήσει για το θαύμα που έκανε πότε;... Το 2020! Και τώρα έχουμε 2023».

-Θέλεις να πεις, λοιπόν, ότι αυτός χρησιμοποιεί αυτή την ιστορία για να κερδίσει ψήφους από θεούσες. Εδώ όμως δεν φταίει ο Καμπούρης, φταίνε και αυτοί που τον ψηφίζουν.
«Καμία αμφιβολία. Λοιπόν, το ρεζουμέ, άσχετα από τον Καμπούρη και το κόμμα του Καμπούρη: Οποιοσδήποτε πολιτευτής χρησιμοποιεί το θρησκευτικό συναίσθημα των ψηφοφόρων, αυτό που ονομάζω εγώ θρησκοκαπηλία, για ψηφοθηρικούς λόγους, βρίσκεται στο πιο χαμηλό σκαλοπάτι της πολιτικής πανίδας. Είτε είναι εθνοκάπηλος, είτε είναι θρησκοκάπηλος, για μένα είναι το πιο εξευτελιστικό είδος.

Είναι επαίτης ψήφων που απευθύνεται στον χαμηλότερο διανοητικό παρονομαστή των ψηφοφόρων. Το άλογο αυτό κυνικό πλάσμα, το οποίο εν ψυχρώ, in cold blood που λέμε στα χωριά μας, αλιεύει έτσι ψήφους, για μένα είναι ένα αποκρουστικό θέαμα. Και δεν το έχω δει μόνο στην Ελληνική Λύση».

-Πού αλλού το έχεις δει;
«Θα σου πω. Η Ελληνική Λύση το έκανε πάρα πολύ. Να φανταστείς, στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Βελόπουλος δεν πήγε, γιατί, λέει, “είχα ειλημμένη υποχρέωση να βρεθώ στο πανηγύρι της Παναγιάς”. Αλλά, για να μη λέμε μόνο για τον Βελόπουλο, η Ελενα Ράπτη, που έχει κατσικωθεί κανονικά στα βουλευτικά έδρανα από το 2004, από τις πρώτες μέρες της πανδημίας, τις πολύ σκληρές, Μάρτιο - Απρίλιο του 2020, βγήκε και είπε: “Εγώ, παιδιά, θα κοινωνήσω, θα πάω και θα κοινωνήσω”. Ολοι οι γενετιστές, όλοι οι επιδημιολόγοι, με εξαίρεση τη Γιαμαρέλου, λέγανε: “Μην πάτε να κοινωνήσετε, ρε παιδιά, αφήστε το για λίγο καιρό. Ή μην κοινωνείτε με το ίδιο κουτάλι”.

Και αυτά τα έλεγε μέχρι ο Ελπιδοφόρος στην Αμερική, τα έλεγε ο Βαρθολομαίος, ο οποίος ήταν ο πρώτος Πατριάρχης που φόρεσε μάσκα μέσα στην εκκλησία, έδινε ένα μήνυμα. Η Ελενα όμως έλεγε: “Οχι, ρε παιδιά, εγώ θα κοινωνήσω, διότι η πίστη με προστατεύει”. Ή ο Κουμουτσάκος, ένας άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός όχι απλώς πήγε και μετάλαβε, υπήρχαν και δυο-τρεις φωτογράφοι, και τις ανάρτησε αμέσως τις φωτογραφίες όπου μεταλαμβάνει. Εγώ ως παλιό παπαδάκι ήξερα ότι τη μετάληψη την κάνουμε λίγο πιο πριβέ. Δεν ήξερα ότι φέρνουμε συνεργεία μαζί μας».

-Ησουνα παπαδάκι;
«Ημουν παπαδάκι, βεβαίως. Μέχρι τα 13 μου, 14. Κουβάλαγα εξαπτέρυγα».

-Είσαι αποστάτης, δηλαδή.
«Αποστάταρος! Ιουλιανός ο παραβάτης. Λοιπόν, αυτά δεν γίνονται μόνο στη Δεξιά. Σου είπα, τη Ράπτη και τον Κουμουτσάκο από τη Δεξιά. Ο Τσίπρας όταν αμολάει περιστέρια στα Θεοφάνια ή πάει στο Αγιον Ορος και λέει “θέλω να κάτσω μόνος μου με το Αξιον Εστί το εικόνισμα κάνα δεκάλεπτο, να συγκεντρωθώ”; Ή -το χειρότερο απ’ όλα, δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ- η στιγμή που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο Καμμένος -είναι οι τρεις τους, Τσίπρας, Καμμένος, Ιερώνυμος- γυρνάει και λέει στον Ιερώνυμο:

“Εγώ, αν μου πείτε Μακαριότατε, τη ρίχνω την κυβέρνηση”. Μόκο ο Τσίπρας. Μόκο, αντί να του πει “πάρε, ρε παιδί μου, τα πλοιαράκια σου και πήγαινε να παίξεις ναυμαχία στην μπανιέρα σου”. Εριχνε μια κυβέρνηση αν του το έλεγε ο Μακαριότατος! Εχεις δει την ταινία του Γαβρά που ήταν παραγγελία από το υπουργείο Πολιτισμού για την Ακρόπολη; Μία πολύ μεγάλη περίοδο, εκεί από τον 3ο-4ο αιώνα μ.Χ., οι χριστιανοί εδώ στην Αθήνα είχαν ως χόμπι να ανεβαίνουν στην Ακρόπολη με σφυριά και να σπάνε τη Μετόπη του Παρθενώνα.

Και φτάνουμε στα τέλη του 2022, πριν από δύο μήνες, και ο Πάπας Φραγκίσκος κάνει προσωπικό δώρο στον Ιερώνυμο τέσσερα θραύσματα από τη Μετόπη του Παρθενώνα, που τα έχει το Βατικανό από τον 19ο αιώνα. Προφανώς ξέμειναν από τον Ελγιν - ποιος ξέρει με ποιον αρχαιοκάπηλο τρόπο βρέθηκαν εκεί. Και αυτά ενώ βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας για το πώς θα μας τα δώσει πίσω, τα κάνει προσωπικό δώρο στον Ιερώνυμο! Δηλαδή στον πνευματικό απόγονο εκείνων που γκρεμίζανε τον Παρθενώνα! Λοιπόν, το δούλεμα ότι ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός πηγαίνανε χέρι-χέρι, αγκαζέ και φιλιωμένοι, πάντα είναι από τις μεγαλύτερες πλαστογραφίες της Ιστορίας.

Και μέσα σε αυτή την πλαστογραφία εντάσσονται και οι Τρεις Ιεράρχες που τους έχουμε ως προστάτες των ελληνικών γραμμάτων. Και άμα τους διαβάσεις, όχι απλώς έχουν γράψει τα πιο ανθελληνικά κείμενα, ήταν διώκτες του Ελληνισμού. Είναι σαν να πάρεις τον Χίτλερ, τον Γκέμπελς και τον Χίμλερ και να τους κάνεις προστάτες του εβραϊκού γένους ή να πάρεις τον Στάλιν, τον Μπέρια και τον Ζντάνοφ και να τους κάνεις προστάτες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Μιλάμε για την απόλυτη διαστροφή. Για διπολική διαταραχή σε εθνικό επίπεδο, για εθνικό μαζοχισμό».



Σκηνή 4: Βάζανε και κόκαλα ζώων

-Τέλος πάντων, υπάρχουν κι άλλες καπηλείες, η εθνοκαπηλία που είπες πριν.
«Επειδή μιλήσαμε τώρα για το θαύμα του Καμπούρη, να σου πω ότι η πιο μεγάλη μπίζνα στην Ελλάδα, διαχρονικά, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, ανεξέλεγκτα και αφορολόγητα, είναι η εμπορία θαυμάτων. Την αναφέρει πρώτος ο Ανδρέας Λασκαράτος τον 19ο αιώνα που λέει στην “Ιστορία μιας κάρας”, ενός κρανίου δηλαδή, πώς είχε ξεκινήσει το σύστημα. Πηγαίνανε διάφοροι ρασοφόροι στα νεκροταφεία, παίρνανε κόκαλα διαφόρων ειδών και από διάφορα άτομα ταυτόχρονα.

Μερικές φορές αν δεν τους έβγαινε η παρτίδα με τα κόκαλα, βάζανε και κόκαλα ζώων, οπότε φτιάχνανε έναν σκελετό μεταθανάτιο, ο οποίος μπορεί να είχε το κρανίο μιας γυναίκας, το σώμα ενός παιδιού, το πόδι ενός γέρου και το άλλο πόδι ενός εικοσάχρονου, και να έχει και δυο-τρία κόκαλα κατσίκας στη μέση για να συμπληρωθεί, και του δίνανε όποιο όνομα θέλανε. Αγιος Ιωάννης, Αγιος Δημήτριος, Αγιος Ονούφριος, Εφραίμ.

Τα περιφέρανε από χωριό σε χωριό και βγάζανε ένα πολύ καλό μεροκάματο. Αυτό, στον 20ό αιώνα, έγινε τεράστια μπίζνα. Ξεκίνησε από μικροβιοτεχνία, από φτωχοδιάβολους καλόγερους, αλλά μετά εξελίχθηκε σε μπίζνα από την επίσημη Εκκλησία με τίμιες ζώνες, με τα δώρα των Μάγων, ό,τι σου έλεγα πριν. Και να φτάνουνε όχι να παίρνουν πια τον οβολό του φτωχού, να πηγαίνεις εσύ που ανάβεις το κεράκι και να αφήνεις ένα ευρώ, δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Τους ενδιαφέρει, όπως φάνηκε με την “Κιβωτό του Κόσμου”, η μεγάλη μάσα. Δηλαδή διαμερίσματα, γκαρσονιέρες, οικόπεδα, χωράφια, ό,τι θέλεις, τα οποία τα δωρίζεις μετά θάνατον στη μονή. Την πρώτη off shore εταιρεία την είχε το Αγιον Ορος.

Τότε που δεν ξέραμε ακόμα τι σημαίνει off shore, την είχε ο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου. Ο οποίος περιέφερε την Τίμια Ζώνη, αυτή που σου είπα ότι είναι από το Βυζάντιο, αλλά ο ίδιος λέει ότι τη φόραγε η Παναγία. Ολα αυτά τα περιφέρουνε. Την Τίμια Ζώνη την είχανε στον Πειραιά πριν από λίγο καιρό. Τώρα θα την ξαναφέρουν στη Μητρόπολη Αθηνών σε λίγες ημέρες. Φοβερά κέρδη, ανεξέλεγκτα. Και έχουμε τώρα τις εισαγγελικές αρχές που κάνουν ότι δεν το βλέπουν.

Και στην ουσία έχουμε απονομή δικαιοσύνης δύο ταχυτήτων. Δηλαδή: οποιοδήποτε λαμόγιο απατεώνα δεν φοράει ράσα τον τσακώνουνε σε 48 ώρες. Εκείνον τον τυπάκο από την Εκκλησία του Θεού που έκανε τον εξορκισμό στη Θεσσαλονίκη, τον τσακώσανε ως απατεώνα. Την αντίστοιχη απάτη όταν την κάνει ο Λουπασάκης, για παράδειγμα, στους Αγίους Ισιδώρους, την καλύπτουν.

Η ίδια η Εκκλησία παραπέμπει τον Λουπασάκη στο Επισκοπικό δικαστήριο βάσει πορίσματος και αυτός τη γλιτώνει! Και δεν ασχολείται ο εισαγγελέας. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν θα ασχοληθεί η Εκκλησία με τους απατεώνες της. Θέλω να ασχοληθεί ο εισαγγελέας».

-Θα βάλεις υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία;
«Οχι, δεν το ξέρω αυτό. Οπως ξέρεις, εγώ τις τρεις φορές που έβαλα υποψηφιότητα, με καλέσανε. Εχω βάλει με τον ΣΥΡΙΖΑ και βγήκα. Εχω βάλει και με το Ποτάμι και δεν βγήκα για πολύ λίγο, και έχω βάλει και με τη Νέα Δημοκρατία, και δεν βγήκα επίσης. Και στις τρεις περιπτώσεις, Τσίπρας, Θεοδωράκης και Μητσοτάκης με καλέσανε. Και παρόλο που ο Μητσοτάκης με πήρε από το Τόκιο για να μου εκφράσει την αγανάκτησή του για τη σύλληψή μου, δεν έχω καμία πρόταση αυτή τη στιγμή».



Σκηνή 5: Ποιον προτιμάω για την κυβέρνηση

-Ηταν μια σύλληψη όμως κάπως υπέρ σου τελικά, δηλαδή τζάμπα διαφήμιση.
«Δεν ξέρω αν είναι υπέρ μου, μπορεί να κάνει ήρωα και τον Καμπούρη. Ξαφνικά τον έμαθαν όλοι».

-Πόσο έμεινες μέσα;
«Εμεινα πολύ λίγο, δύο ώρες. Οχι, απ’ αυτό δεν έχω παράπονο. Και στο Τμήμα ήταν άψογη η συμπεριφορά».

-Πρέπει να ευχαριστείς τον Καμπούρη που σου έκανε αυτή την ιστορία γιατί έτσι βγήκες πάλι στην επικαιρότητα.
«Να βάλω λοιπόν τις συλλήψεις ως κινήσεις καριέρας, μία κάθε βδομάδα!».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τις κομματικές παρατάξεις σήμερα;
«Οπως δεν υπάρχει ρόλος για όλους μας σε όλες τις ταινίες και σε όλα τα θεατρικά έργα, δεν υπάρχει και σε όλες τις εκλογές. Εμένα με ενδιαφέρει και θεωρώ τραγωδία -τραγωδία από το μέλλον, δεν την έχουμε ζήσει ακόμα- ότι αυτή τη στιγμή έχει απομακρυνθεί η Κεντροδεξιά από την Κεντροαριστερά. Για μένα το ιδανικό σενάριο θα ήταν η συνεργασία της Κεντροαριστεράς, λέγε με ΠΑΣΟΚ δηλαδή, με την Κεντροδεξιά. Για ποιο λόγο; Εχουν τους περισσότερους εχέφρονες στις τάξεις τους. Δεν είναι όλοι, έχουν κι αυτοί τα φρούτα τους, αλλά περισσότερους απ’ ό,τι οι άλλες παρατάξεις».

-Δηλαδή προτιμάς συνεργασία Κυριάκου με Ανδρουλάκη. Τώρα μπαίνουμε σε άλλο σενάριο.
«Ναι, το οποίο όμως έχει απομακρυνθεί πολύ λόγω των υποκλοπών. Αν δεν παιχτεί αυτό το σενάριο και παιχτεί σενάριο Κεντροαριστεράς με ΣΥΡΙΖΑ ή παιχτεί σενάριο -λιγότερο πιθανό γιατί είναι πολύ διασπασμένοι στην Ακροδεξιά, αυτό μας σώζει- Κεντροδεξιάς με Ακροδεξιά, εγώ δεν έχω ρόλο μέσα σε αυτό. Αν το παιχνίδι παιχτεί στο ποιος είναι ο πιο παράφρων αυτή τη στιγμή και το ποιος λέει τις περισσότερες παπάρες και ποιος κολακεύει τα χαμηλότερα ένστικτα αυτού του λαού, δεν έχω κανένα λόγο να βρίσκομαι σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο».

-Μεταξύ Αλέξη και Κυριάκου, ποιον προτιμάς;
«Αυτό το ερώτημα θα είχε νόημα αν μιλάγαμε για αυτοδυναμία, δηλαδή αν θέλουμε αυτοδυναμία Κυριάκου ή θέλουμε αυτοδυναμία Τσίπρα. Ομως δεν θα παιχτεί αυτό, δεν θα έχουμε αυτοδυναμία. Γι’ αυτό πάμε σε δύο εκλογές και μπορεί σε τρεις. Μακάρι ο ένας να έπαιρνε 50% και να τελειώναμε, να μη βασανιζόμασταν. Τώρα άμα θες να μου βγάλεις σε κυβέρνηση συνασπισμού, συμμαχίας, ποιον θέλω πρωθυπουργό, φυσικά και προτιμάω τον Κυριάκο από τον Αλέξη».

-Οταν πας στην κάλπη, πού θα το ρίξεις; Στον Κυριάκο;
«Ανάλογα. Αμα το γυρίσει πάρα πολύ το τιμόνι δεξιά, όχι. Ανάλογα με το πού θα παίξει την μπάλα. Θα παίξει προς το Κέντρο την μπάλα, θα την παίξει προς τα κεντροαριστερά;».

-Μέχρι τώρα πού την έχει παίξει την μπάλα;
«Εχει προσπαθήσει -γιατί και ο Κυριάκος σώγαμπρος είναι μέσα σε αυτή την παράταξη, έχει μπει από ανθρώπους που τον ψηφίσανε και έξω από την παράταξη- να κρατήσει ισορροπία. Και προς τις δύο μεριές, για να πάρει και από τις δύο μεριές. Δεν μπορείς αυτό να το πας πολύ μακριά. Κάποια στιγμή θα αποφασίσει ποιους θα πάρει και ποιους θα αφήσει».



Σκηνή 6: Προηγείται ο Τσιτσιπάς για τη Μάργκοτ Ρόμπι

-Για τις υποκλοπές ποια είναι η γνώμη σου;
«Λοιπόν, θα σου πω κάτι το οποίο το έχω πει και στον ΣΚΑΪ και αφορά μια δικιά σου συνέντευξη με τον Νανόπουλο. Το πρώτο πράγμα που σου είπε ο Νανόπουλος είναι ότι αυτή τη στιγμή, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι υποκλοπές είναι παιδικά παιχνίδια και δεν μπορεί να υπάρχει νομικό πλαίσιο αντάξιο της τεχνολογίας.

Δηλαδή, η τεχνολογία είναι δέκα βήματα μπροστά. Αυτό που μπορώ να πω τώρα ως αστερίσκο στην όλη ιστορία είναι ότι μία ανεξάρτητη αρχή σαν την ΑΔΑΕ, ή είναι ανεξάρτητη και τη σέβεσαι όπως τη σέβονται στη Βρετανία και οπουδήποτε έχουν ανεξάρτητες αρχές, ή δεν είναι ανεξάρτητη και λες, είναι όργανο της κυβέρνησης, είναι της αντιπολίτευσης...».

-Στην Ελλάδα των 200 ετών, 202 είναι τώρα, υπάρχει κάποιος θεσμός που να είναι ανεξάρτητος από το κράτος, από την κεντρική κυβέρνηση;
«Οχι. Τελεία».

-Ολοι λοιπόν οι θεσμοί αναφέρονται στο κέντρο το κυβερνητικό. Αυτό πάντα γινόταν και γίνεται, ναι ή όχι;
«Γίνεται. Απλώς πρέπει να φτιάξουμε από εδώ και πέρα τους μηχανισμούς για να το ελέγχουν. Ή να πούμε, ρε παιδί μου, ότι όχι, δεν υπάρχει ανεξάρτητη αρχή. Εγώ αποφασίζω πώς θα κατανεμηθούν οι επισυνδέσεις».

-Στην προσωπική του ζωή, ο Πέτρος πώς είναι; Είναι παντρεμένος με την Ελένη Νικολαΐδη, μια δικηγορίνα, πολύ όμορφη.
«Πολύ όμορφη και πολύ καλή δικηγορίνα επίσης».

-Κι έχεις ένα παιδάκι μαζί της.
«Εχω ένα παιδάκι, τη Δανάη, που είναι 15 ετών. Και έχω και έναν γιο από τον προηγούμενό μου γάμο με την Αννυ Λούλου, την ηθοποιό».

-Εξαιρετική ηθοποιός και πολύ ωραία γυναίκα τότε και σήμερα, φαντάζομαι.
«Ναι, και αυτή είναι πολύ ωραία γυναίκα και πολύ καλή ηθοποιός».

-Εχεις καλές σχέσεις μαζί της;
«Πολύ καλές, εξαιρετικές, όπως έχω εξαιρετικές σχέσεις και με τη γυναίκα μου».

-Οι απιστίες όμως συνεχίζονται;
«Οχι, Δημήτρη, είμαι 63 χρόνων, δεν συνεχίζεται τίποτα. Θα ήταν γραφικό».

-Νομίζω πως μέχρι να φτάσεις στον τάφο -χτύπα ξύλο- θα είσαι συνέχεια σχεδόν μόνιμα κατειλημμένος από τη Γυναίκα.
«Οχι, είναι ψέμα αυτό. Το διαψεύδω. Το καταγγέλλω».

-Για πες μου, για ποιο πράγμα έχεις μετανιώσει στη ζωή σου; Τι σε καταδιώκει; Τι βλέπεις στους εφιάλτες σου;
«Δεν βλέπω εφιάλτες. Θυμάσαι που λέγανε για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι κοιμάται σαν μωρό; Οτι δεν έχει εφιάλτες; Είμαι γαϊδούρι σ’ αυτά, δεν έχω. Και, σε παρακαλώ, μη βάλεις τίτλο όπως την προηγούμενη φορά που έβαλες “είμαι κόκορας αλανιάρης”, μη βάλεις τώρα “Είμαι γαϊδούρι”».

-Πες κάτι ωραίο να τελειώσουμε τη συζήτηση. Ας πούμε ότι θα ήθελες να βρεθείς π.χ. με τη Μόνικα Μπελούτσι.
«Α, όχι. Εχει σειρά ο Τσακαλώτος, όχι με την Μπελούτσι, με τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Εχουν πάρει σειρά αυτοί που είναι και νεότεροι. Μια που μου αρέσει, όχι σε επίπεδο προσδοκιών -μη μου βγάλεις τώρα ότι έχω προσδοκία γιατί δεν έχω την παραμικρή- επειδή μου άρεσε και η ταινία, είναι η Μάργκοτ Ρόμπι. Προηγείται όμως ο Τσιτσιπάς, που μου ρίχνει και δυο κεφάλια, οπότε δεν νομίζω ότι έχω την παραμικρή ελπίδα με τη Μάργκοτ, ούτε να την πλησιάσω σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων».

-Την είδες στη «Βαβυλώνα»; Είναι εξαιρετική. Τα δίνει όλα εκεί.
«Μα γι’ αυτό σου λέω. Και την αποκλείσανε, ρε συ, από τα Οσκαρ. Τρελό δεν είναι;».

-Αυτό γράφω κι εγώ, θα έπρεπε να είναι μέσα στις πρώτες. Πέτρο, σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ, είσαι υπέροχος!


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της Αϊρίν στην ΕΜΑΚ που την διέσωσε μετά από 50 ώρες στα συντρίμμι

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες, αθώος για τον βιασμό - Απορρίφθηκαν τα δύο ελαφρυντικά

Οι Κινέζοι πήραν τα Cohiba από την Κούβα με 1,2 δισ. δολάρια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης