Κορωνοϊός - Αθλητισμός: Ακυρώθηκε οριστικά το Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου

Κορωνοϊός - Αθλητισμός: Ακυρώθηκε οριστικά το Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου

Στην απόφαση να ακυρώσουν εντελώς το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, λόγω κορωνοϊού, προχώρησαν οι Γάλλοι κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι μεταξύ των αρμόδιων φορέων

paris_stivos
Όπως αποκάλυψε το Sportsfeed.gr, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον ερχόμενο Αύγουστο στο Παρίσι αναβλήθηκε οριστικά σήμερα με τους γάλλους διοργανωτές να το ανακοινώνουν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών της οργανωτικής επιτροπής, της γαλλικής ομοσπονδίας και τους επικεφαλής των υπουργείων υγείας και αθλητισμού.

Ωστόσο οι Γάλλοι σόκαραν τους πάντες ανακοικώνοντας ότι δεν επιθυμούν να μεταφέρουν τη διοργάνωση για το 2021 καθώς θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά.

Έτσι για τη διετία 2020-2021 δεν θα πραγματοποιηθεί Ευρωπαϊκό ανοικτού γεγονός που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Ζαν Γκρασιά μιλώντας στην Εκίπ.

«Υπήρξαν πολλές συζητήσεις τον τελευταίο μήνα και το παλέψαμε μέχρι τέλος για να διατηρήσουμε ζωντανή της διοργάνωση. Εξαντλήσαμε τα περιθώρια και τελικά αποφασίσαμε να το ακυρώσουμε. Η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία η οποία και την αποδέχθηκε καθώς γνωρίζει πως κάναμε ότι ήταν δυνατό. Θέλαμε να δώσουμε κίνητρο στους αθλητές στο τέλος της σεζόν και πιστεύαμε ότι στο βάθος υπάρχει η λύση. Αυτό δυστυχώς δε θα συμβεί», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Εξετάστηκε το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το 2021 η διοργάνωση αλλά γρήγορα σταμάτησε η συζήτηση. Υπάρχει αβεβαιότητα για τον κορονοϊό και δεν ξέρουμε αν θα είναι όλα ΟΚ το 2021. Θα υπάρξει μεγάλη οικονομική κρίση και ο αθλητισμός θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα απασχολεί την κοινωνία, αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα».

Αν γίνει κάτι στην Ευρώπη του χρόνου, όσον αφορά τον ανοικτό στίβο, αυτό θα είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ομάδων (δηλαδή το πρώην Μπρούνο Ζάουλι) και το επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είναι αυτό του Μονάχου το 2022.


Ειδήσεις σήμερα:

Times - UEFA : Με βαθμολογικά κριτήρια τα εισιτήρια σε Champions και Europa League

Βίντεο: Ο μοναδικός Ρονάλντο έκανε κλήρωση... Champions League για τις δουλειές του σπιτιού

To καινούριο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ινιέστα: «Αντρές, ένας απροσδόκητος ήρωας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης