Κορωνοϊός - Αθλητισμός: Το lockdown εκτόξευσε τα esports

Κορωνοϊός - Αθλητισμός: Το lockdown εκτόξευσε τα esports

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ είχε ως στόχο να εντάξει τα esports στους Ολυμπιακούς του 2028, όμως ο κορωνοϊός τον... πρόλαβε

esports
Οκτώ χρόνια πριν ο εκσυγχρονιστής πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ βάλει στο… κόλπο την περίφημη Σίλικον Βάλεϊ έχοντας βέβαια ως στόχο την αύξηση του κέρδους και της δεξαμενής του νεαρού κοινού, ο κορονοϊός έχει δώσει τεράστια ώθηση στα esports.

Με τις στοιχηματικές εταιρείες να υποφέρουν λόγω έλλειψης αγώνων σε όλα τα αθλήματα, η εμπλοκή με τα esports είναι μια λύση προκειμένου να γλιτώσουν το κραχ.

Αυτό σημαίνει πολύ μεγαλύτερα έσοδα για τα ήδη τεράστια κέρδη της Electronic Art (EA) Inc.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αγωνιστικού τομέα των esports, Τοντ Σάιτριν, η θέαση του παιχνιδιού Apex Legends έχει τριπλασιαστεί στο πρώτο τετράμηνο του 2020 με τους fans να πολλαπλασιάζονται με εκπληκτικά ταχείς ρυθμούς.

Η εταιρεία Stream Hatchet που καταγράφει τα analytics κάνει λόγο για 43% αύξηση θεάσης από τις 29 Μαρτίου με περισσότερες από 495 εκατομμύρια ώρες να έχουν καταγραφεί από τους χρήστες! Επίσης η εφαρμογή Twitch της Amazon είχε αύξηση 60% το μήνα Μάρτιο στα views!

Ακόμα και στην… παραδοσιακή τηλεόραση τα νούμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Η Nielsen Sports που διαχειρίζεται την eNASCAR (αγώνες αυτοκινήτου σε κλειστή πίστα στις ΗΠΑ) ενημέρωσε ότι ο αγώνας της iRacing series Texas Motor Speedway στι 29 Μαρτίου, είναι αυτός που κατέγραψε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση όλων των εποχών στα esports.

Κλείσιμο
Mε τα αθλήματα να είναι ακόμα στον… πάγο λόγω του lockdown, τα esports συνεχίζουν να γιγαντώνονται. Ακόμα και παραδοσιακοί αθλητές αλλά και διοργανωτές αγώνων, στρέφονται στη virtual έκδοση προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανο το ενδιαφέρον αλλά και να μειώσουν τη χασούρα σε ευρώ και δολάρια.

Πηγή:sportsfeed.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλει τα φιλιά μου ο γιος μου»

Premier League: Πλάνο για να κλείσει η σεζόν σε διάστημα 40 ημερών!

Euro: Τα 10 καλύτερα γκολ που έχουμε δει!

Βίντεο: Ο Βιεϊρίνια δηλώνει ότι αγαπά την Ελλάδα, αλλά δεν ξεχνά το... 2004


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης