Ολυμπιακοί Αγώνες: Στις 23 Ιουλίου 2021 θα ανοίξει η αυλαία στο Τόκιο
Λίγες ημέρες μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορωνοϊού, οριστικοποιήθηκε η νέα ημερομηνία έναρξης του μεγαλύτερου αθλητικού ραντεβού στον πλανήτη
Κάποια σενάρια τους ήθελαν να γίνονται νωρίς την άνοιξη για να μειωθούν και τα κόστη, ωστόσο επιβεβαιώθηκε αυτό που ήταν το πιο λογικό και πριν από λίγο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (kyodonews.net) ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα θα γίνει στις 23 Ιουλίου 2021 (ενώ φέτος ήταν στις 24 Ιουλίου 2020) και η αυλαία θα πέσει στις 8 Αυγούστου.
«Η επιλογή αυτή έγινε προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικά προβλήματα με τις περισσότερες διοργανώσεις που βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους την περίοδο της άνοιξης, αλλά και να περιοριστούν οι όποιες διοικητικές προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Επίσης δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας η οποία θα επεξεργαστεί το κατά πόσο είναι δυνατόν να διατηρηθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό το ίδιο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων, ανακοινώνοντας το νέο λεπτομερές πρόγραμμα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).