Κορωνοϊός - Διάγγελμα Μακρόν: Μέχρι τις 11 Μαΐου η καραντίνα

Κορωνοϊός - Διάγγελμα Μακρόν: Μέχρι τις 11 Μαΐου η καραντίνα

Όπως ξεκαθάρισε ο Μακρόν, από τις 11 Μαΐου θα ανοίξουν τα σχολεία - Για εκδηλώσεις και φεστιβάλ τόνισε ότι ίσως επιτραπούν από τα μέσα Ιουλίου, ενώ σημείωσε πως κάτι ανάλογο ισχύει για κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια - Άλλοι 574 θάνατοι από κορωνοϊό στη Γαλλία

makron
Eπέκταση του καθεστώτος καραντίνας, μέχρι τις 11 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε νέο του διάγγελμα, τη στιγμή που χώρες όπως η Ισπανία και η Γερμανία εξετάζουν χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν άλλοι 574 θάνατοι στη Γαλλία, ανεβάζοντας κοντά στους 15.000 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από την πανδημία. 

«Η χώρα μας δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την κρίσηΘα ζήσουμε πολλούς μήνες ακόμα με τον ιό. Από τις 11 Μαΐου οι δήμοι θα μπορούν να δίνουν μάσκες σε κάθε πολίτη. Ενδεχομένως να γίνει υποχρεωτική η μάσκα», δήλωσε ο Μακρόν. 

Τα σύνορα της Γαλλίας με τις χώρες εκτός ΕΕ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, τόνισε ακόμη.

Τι δήλωσε ο Μακρόν για το άνοιγμα σχολείων

«Ζούμε δύσκολες στιγμές με τον κορωνοϊό» διεμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος παραδέχτηκε τις ελλείψεις σε μάσκες και αντισηπτικά.

Τόνισε ότι το σύστημα Υγείας λειτουργεί υπο πίεση και πως η πανδημία δεν εχει ακόμα περιοριστεί. «Η ελπίδα αναγεννάται αλλά τίποτα δεν έχει κατακτηθεί» επεσήμανε συγκεκριμένα.

Όπως ξεκαθάρισε ο Μακρόν, από τις 11 Μαΐου θα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ θα υπάρξει μια διαφορετική οργάνωση για τα πανεπιστήμια. Για τις εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ ξεκαθάρισε ότι ίσως επιτραπούν από τα μέσα Ιουλίου, ενώ σημείωσε πως κάτι ανάλογο ισχύει για τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Η Μεγάλη Εβδομάδα η πιο κρίσιμη - Ανοιχτός ο ορίζοντας να λειτουργήσουν ξανά σχολεία και καταστήματα

Δημοσκόπηση MRB: Στο 80% η εμπιστοσύνη για την κυβέρνηση

Κορωνοϊός- Χαρδαλιάς: Κάποιοι να αντιληφθούν ότι δεν είναι πιο πιστοί χριστιανοί από τους άλλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης