Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, ο Ιταλός Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθειτο Μιλάνο λόγω του κορωνοϊού, αλλά και για τον κόσμο που αποφεύγει να τηρεί τα μέτρα προφύλαξης.
Ο νυν τεχνικός της Παρτιζάν είπε στο “kurir“:
«Περνάω τον χρόνο μου στο σπίτι. Το Μιλάνο είναι η πόλη των… νεκρών, μπορεί να πας στο σούπερ μάρκετ και να περιμένεις δύο και τρεις ώρες. Τώρα, έχουν βγάλει και κάποιες εφαρμογές για τα κινητικά για να το αποφεύγεις αυτό. Πριν από μία εβδομάδα ήρθα εδώ, από τη Σερβία, οπότε θα χρειαστεί να μπω σε καραντίνα για μερικές ημέρες ακόμη, μέχρι να μπορώ να βγω.
Προσπαθώ να μην κοιτώ τους αριθμούς, γιατί αν το κάνω θα πέσω σε κατάθλιψη. Θα περάσει, ενώ λαμβάνω ως μήνυμα την πανδημία. Ως μήνυμα του πώς θα πρέπει να ζούμε στον πλανήτη. Ωστόσο, ακόμη και τώρα βλέπω και περίεργες συμπεριφορές. Ο κόσμος παραμένει ηλίθιος και ανεύθυνος! Εδώ στην Ιταλία, στις ΗΠΑ, στη Σερβία… Παντού τα ίδια.
Η πανδημία προφανώς και θα φέρει ζημιές στον αθλητισμό, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Ο αθλητισμός θα τις υποστεί, αλλά πολύ λιγότερο απ’ όσο θα υποστεί τη ζημιά ο τουρισμός, για παράδειγμα. Χωρίς τον αθλητισμό δεν υπάρχει ζωή. Έχει φέρει αρκετή χαρά στην ανθρωπότητα, οπότε θα επιβιώσει».
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».