Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: «Σκέφτηκα πως θα άφηνα μόνη της την οικογένειά μου» λέει ο Ρουστού

Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: «Σκέφτηκα πως θα άφηνα μόνη της την οικογένειά μου» λέει ο Ρουστού

Πώς βιώσε ο παλαίμαχος Τούρκος τερματοφύλακας την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό

roustou_koronoios
Ο 46χρονος Τούρκος παλαίμαχος τερματοφύλακας Ρετσμπέρ Ρουστού, που έδωσε «μάχη» με τον κορωνοϊό, αλλά κατάφερε, τελικά, να τον ξεπεράσει, μίλησε σε αθλητική ιστοσελίδα (Sport24) για την περιπέτεια που βίωσε.

«Την πρώτη ημέρα ένιωσα έναν ελαφρύ πόνο στο λαιμό μου, είχα 37,5 πυρετό. Στο μεταξύ κάλεσα το γιατρό και ξεκίνησα να έχω όλο και πιο ισχυρούς πονοκεφάλους. Στην τέταρτη με πέμπτη ημέρα άρχισα να νιώθω απίστευτους πόνους στην πλάτη, στον αυχένα και το κεφάλι. Την έκτη ημέρα είχα χάσει τη γεύση μου, την οσμή μου. Όταν ο πυρετός ήταν υψηλός δεν κατέβαινε και πήρα τηλέφωνο τους γιατρούς. Ήρθαν σπίτι μου και πήγα στο νοσοκομείο. Μου έδωσαν αναπνευστήρα και σύντομα διαπίστωσαν ότι είχα πάθει πνευμονία. Πήγα να κάνω εξετάσεις. Όταν τ' αποτελέσματα βγήκαν θετικά, ανησύχησα. Νόμιζα ότι στην αρχή ήταν μια απλή γρίπη, αλλά δυστυχώς δεν ήταν. Δεν γνώριζα την ύπαρξη του κορωνοϊού. Ήδη είχα αρχίσει να φοβόμουν όταν είδα την εξάπλωσή του σε όλο τον κόσμο» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, μίλησε για τις σκέψεις του... «Τι σκέφτηκα; Τι κάνω στη ζωή μου και φυσικά την οικογένειά μου. Τι θα συνέβαινε εάν έφευγα από τη ζωή. Πώς θα τους άφηνα μόνους. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους γιατρούς. Τους συνάντησα για πρώτη φορά στη ζωή μου και χειρίστηκαν εξαιρετικά την κατάσταση. Τους είμαι πολύ ευγνώμων. Μου ανύψωσαν το ηθικό και με κράτησαν ζωντανό σε αυτόν τον πόλεμο. Η καραντίνα είναι κάτι σοβαρό. Μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο για τον ιό ή να βρεθεί τρόπος να σταματήσει η εξάπλωσή του, οι κανόνες πρέπει ν' ακολουθούνται. Ο ιός είναι μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα».

Ο Ρουστού έδωσε και τις συμβουλές του για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού: «Μείνετε μακριά από τους δικούς σας αναγκαστικά και κυρίως μείνετε σπίτια σας. Είναι σίγουρο το πιο δύσκολο ματς της ζωής μου. Δεν ήταν σαν τα ματς ποδοσφαίρου. Εκεί γνώριζα ποιους είχα αντιπάλους. Εδώ δεν τον ξέρεις τον αντίπαλο, δεν τον βλέπεις».

Τέλος, αναφέρθηκε στις σχέχσεις των Ελλήνων με τους Τούρκους: «Οι Έλληνες και οι Τούρκοι πάντα ήταν αδέρφια. Και θα είναι για πάντα. Η συμπεριφορά κάποιων πολιτικών δεν μπορεί να διαταράξει τη μεταξύ μας σχέση. Ελπίζω να τελειώνουμε μία και καλή με αυτόν τον μπελά του κορωνοϊού και να επιστρέψουμε στις δουλειές μας. Όλοι ενωμένοι ενάντια στον ιό».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Παράταση των μέτρων καραντίνας μέχρι 3 Μαΐου

Κορωνοϊός- Βρετανία: Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός: Δείτε σε ενα συγκλονιστικό βίντεο πώς ο ιός άλλαξε την ανθρωπότητα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης