Κορωνοϊός - Υγρός Στίβος: Ανήσυχος για την ψυχική υγεία των αθλητών ο Φελπς

Κορωνοϊός - Υγρός Στίβος: Ανήσυχος για την ψυχική υγεία των αθλητών ο Φελπς

Ο πρωταθλητής κολύμβησης Μάικλ Φελπς, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην ψυχολογία των αθλητών

ΦΕΛΠΣ
Ο πολυνίκης κολυμβητής τον Ιανουάριο του 2018 ομολόγησε ότι υπέστη σοβαρή κατάθλιψη κάνοντας σκέψεις για αυτοκτονία, ομολογώντας την δική του προσωπική εμπειρία από το ίδρυμα: «Από τότε που κατάλαβα τη σημασία της δικής μου ψυχικής υγείας, έχω επίσης εργαστεί σκληρά για την ευαισθητοποίηση της ψυχικής υγείας».

Σήμερα  ο Αμερικανός πολυνίκης κλήθηκε να σχολιάσει τα συνεπαγόμενα της μετάθεσης των κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο NBC Sports δήλωσε: «Πραγματικά, θέλω όλοι να βεβαιωθούμε ότι θα φροντίσουν για την ψυχική τους υγεία. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό τώρα. Είναι η ζωή μας. Περνάμε μια συγκεκριμένη περίοδο για τέσσερα χρόνια. Ξέρουμε ακριβώς πότε θα συμβεί, τα σώματα είναι έτοιμα για αυτό, και ακριβώς σ΄ αυτό το χρονικό σημείο, οι αθλητές καλούνται να περιμένουν. Ελπίζω πραγματικά, ότι δεν θα δούμε αύξηση του ποσοστού αυτοκτονίας για τους αθλητές εξ΄ αιτίας αυτού».

Όσον αφορά στην προσωπική του μάχη με την κατάθλιψη ο κορυφαίος κολυμβητής, επισήμανε: «Θα είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτώ ότι παραμένω κάποιος που εξακολουθεί να πάσχει από κατάθλιψη και άγχος. Μπορώ να πω ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είμαι μία ή δύο ημέρες δύσκολες. Και είμαι βέβαιος, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Εάν βρίσκεστε σε ένα μέρος όπου χρειάζεστε βοήθεια, απευθυνθείτε και ζητήστε βοήθεια. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο για εμένα, μπορώ να καταλάβω για κάποιον που το περνάει. Ταυτόχρονα, ήταν κάτι που άλλαξε τη ζωή μου. Για να είμαι ειλικρινής, έσωσε τη ζωή μου».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μπόρις Τζόνσον αναπνέει «χωρίς υποστήριξη και δεν έχει πνευμονία» λέει η Ντάουνινγκ Στριτ

Τραγωδία στο Κιλελέρ: Η τραγική ιστορία του σεφ που σκότωσε τη μάνα του

Κορωνοϊός - Reuters: Πιθανή συμφωνία για μέτρα ύψους μισού τρισ. ευρώ στο Eurogroup
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης