Κορωνοϊός - Σιόβας: «Η ισπανική κυβέρνηση δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα»

Κορωνοϊός - Σιόβας: «Η ισπανική κυβέρνηση δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα»

Επικριτικός προς την ισπανική κυβέρνηση, για την καθυστέρησή της να λάβει μέτρα που θα εμπόδιζαν τη διάδοση του κορονοϊού, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Σιόβας

ΣΙΟΒΑΣ
Ο αμυντικός της Λεγανές συνέκρινε μάλιστα την αντίδραση των ισπανικών αρχών με εκείνη των ελληνικών, τονίζοντας ότι στη χώρα μας αντιλήφθηκαν γρήγορα τι συμβαίνει και ανέλαβαν άμεσα δράση. Ο διεθνής σέντερ-μπακ δεν έκρυψε ότι φοβάται για τον ίδιο και την οικογένειά του και ότι θα προτιμούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα, κάτι όμως που δεν μπορεί να συμβεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

«Η κυβέρνηση δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα. Αν και γνώριζε τι συνέβαινε στην Ιταλία, δεν παρείχε τις απαραίτητες προμήθειες στα νοσοκομεία. Η αλήθεια είναι ότι τα σχολεία έκλεισαν, ευτυχώς για τα παιδιά μας, όμως επιτράπηκαν διαδηλώσεις στο κέντρο της Μαδρίτης με χιλιάδες κόσμο. Δεν υποχρεώθηκε ο πληθυσμός να μείνει σπίτι και πολύς κόσμος γέμιζε τα καφέ και τα εστιατόρια», δήλωσε ο Σιόβας στο περιοδικό «Vape Pape».

Ο ‘Ελληνας ποδοσφαιριστής υπογράμμισε τη διαφορετικλή αντίδραση των ελληνικών αρχών στην πανδημία, λέγοντας χαρατηριστικά: «Στην Ελλάδα είδαν τι συνέβη στην Ιταλία και έδρασαν καλύτερα. Συνειδητοποίησαν πόσο γρήγορα διαδίδεται ο ιός σε όλο τον κόσμο και ανέλαβαν γρήγορα δράση. Η κατάσταση είναι δύσκολη και εμείς εδώ στην Ισπανία το βιώσαμε άσχημα. Χριεάζεται πολλή προσοχή και ο κόσμος να μην παίρνει αψήφιστα τα μέτρα. Πρέπει να επιδείξουμε πειθαρχία και να μείνουμε στο σπίτι για όσο διάστημα λένε οι ειδικοί, για το καλό το δικό μας και των οικογενειών μας».

Τέλος, ο Δημήτρης Σιόβας δεν έκρυψε την ανησυχία του και ότι θα προτιμούσε να ήταν σε θέση να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Στην Ισπανία υπάρχει μεγάλος αριθμός θανάτων και φοβόμαστε, ακόμη περισσότεροι γιατί είμαστε σε μία ξένη χώρα, μακριά από την πατρίδα μας και ανήμποροι να γυρίσουμε».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Μέσα στην κόλαση ενός νοσοκομείου της Νέας Υόρκης

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αποκαλύπτει το «μενού» των νέων μέτρων

Κορωνοϊός: Αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης