Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αποκαλύπτει το «μενού» των νέων μέτρων

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αποκαλύπτει το «μενού» των νέων μέτρων

Γεραπετρίτης στον ΘΕΜΑ 104,6: Θα ενεργοποιηθεί αν υπάρξουν δείγματα επιβάρυνσης της κατάστασης - Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την αγροτική παραγωγή - Ήρθε νέο cargo με μάσκες υψηλής προστασίας από Κίνα

controls-0
Το «μενού αυστηροποιήσης» των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η εξάπλωση του κορωνοϊού ανέπτυξε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε το «μενού» αυτό «θα ενεργοποηθεί αν υπάρξουν δείγματα επιβάρυνσης της κατάστασης».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, τα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνουν «είτε αυστηροποίηση του προστίμου είτε γεωγραφικούς περιορισμούς όπου υπάρχουν εστίες επιμόλυνσης (καραντίνα) είτε περαιτερώ περιορισμούς στο εύρος των εξόδων με έμφαση στον περιορισμό κίνησης εκτός έδρας των ανθρώπων είτε περαιτέρω αυστηροποίηση πτήσεων από το εξωτερικό για να μην υπάρχουν επιπλέον κίνδυνοι».

Όπως εξήγησε «το ότι μπορούμε να έχουμε έγκαιρη διάγνωση για κάποιον που έχει μολυνθεί δεν σημαίνει ότι εκεί τελειώνει η δουλειά του κράτους. Ακολουθεί η ιχνηλάτηση και αυτή έχει πάει πολύ καλά από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά εάν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων τότε θα αυξηθεί γεωμετρικά η δυσκολία. Εκεί νομίζω ότι απέτυχε το σύστημα Ιταλίας και Ισπανίας».

Ο υπουργός Επικρατείας πάντως έκανε λόγο για ένα «μεγάλο επίπεδο συμμόρφωσης» προσθέτοντας ότι «εάν συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο συμμόρφωσης, θεωρώ ότι σταδιακά θα απεγκλωβιστούμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη «διαφαίνεται ότι υπάρχει μια μεγάλη σταθερότητα στην επέκταση της επιδημίας και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα γιατί φαίνεται ότι δεν θα πάμε σε μεγάλη εκθετική επέκταση και θεωρώ ότι το ΕΣΥ θα αντέξει και δεν θα έχουμε φαινόμενα όπως αυτά στο εξωτερικό. Το πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης δεν εξαρτάται μόνο από τα σημερινά δεδομένα αλλά έχει να κάνει και με τον καιρό, τα εισερχόμενα κρούσματα κτλ.».

Κλείσιμο
Ο κ. Γεραπετρίτης διαβεβαιώσε, επίσης, ότι «έχουν γίνει όλες οι προσομειώσεις όσον αφορά την παραγωγή και δεν εκτιμούμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα εφοδιασμού ούτε θα υπάρξουν αυξήσεις». Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι «θα κλειδώσει το σύστημα για να μην υπάρχουν άσκοπες μετακινήσεις».

Όσον αφορά τα νησιά ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι των νησιών και οι αιρετοί που θέλουν να στεγανοποιηθούν οι περιοχές αυτές».

Ανακοίνωσε επίσης ότι «σήμερα ήρθε cargo απο την Κίνα με μάσκες πολύ ισχυρή προστασία που θα διοχευτεθεί στα νοσοκομεία αναφοράς» ενώ για τα αντισηπτικά σημείωσε ότι «θα παράγονται και από νεές ιδιωτικές επιχειρήσεις. Δόθηκε άδεια για να παράγουν αντισηπτικά ενώ και ο στρατός παράγει αντισηπτικά».






Ειδήσεις σήμερα:

Κρούσματα κορωνοϊού: Τρεις νεκροί σήμερα - 76 συνολικά

Κορωνοϊος: Νέα φάρμακα και πειράματα για εμβόλια

Χαρδαλιάς: Μια «χαλαρή» ημέρα θα τα τινάξει όλα στον αέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης